Παρασκευή, Μαΐου 15, 2020

Όχι ότι έχει αξία ή μεγάλη βαρύτητα το δικό μου μπράβο
Αλλά μπράβο σας! 

Οχι για το εργο σας Δήμαρχε στην Ομονοια..

Μπράβο για το συγνώμη που ειπατε σημερα….!

Για τον λόγο ότι για πρώτη φόρα στην άσωτη ζωή μου βλέπω πολιτικό να ζητάει συγνώμη, την επόμενη κιόλας ημέρα ενός λάθους,εγκάιρως, εντος χρόνου. 

Βασικά, για  πρώτη φορά βλέπω πολιτικό να........ ζητάει συγνώμη. Στην κάμερα.«Τα άκουσα» είπε.

Και θυμήθηκα ότι κάποτε ήθελα να ξεκινήσω μια καμπάνια στο twitter για ένα challenge.

Challenges είναι ότι φτιάχνω ένα βίντεο που με έχει προκαλέσει ένας φίλος να…. κάνω κάτι, που το έκανε πρώτα ο ίδιος.

Συνήθως δύσκολο. Είχα σκεφτεί λοιπόν το #sorrychallenge,  η πρόκληση της συγνώμης, στο οποίο όσοι τους αρέσουν αυτές οι "προκλήσεις" και είναι πολλοί στον κόσμο, να βγουν και να ζητήσουν συγνώμη από έναν άνθρωπό που πλήγωναν στο παρελθόν ή για κάτι που έκαναν και αισθάνονται ότι έχουν μετανιώσει.

Θα το είχα κάνει αλλά δεν γράφω στην κάμερα για να ξεκινήσει αυτή η προσπάθεια.

Αυτό φίλε μου το είδα σήμερα να γίνεται πράξη από έναν άνθρωπο που όντως έχει ακούσει πολλά και που ποτέ μου δεν περίμενα να βγει δημόσια να πει "συγνώμη έσφαλα". Οφείλω να του το αναγνωρίσω,  όπως αναγνωρίζω με πάσα ευκολία τα στραβά και τα ανάποδα του συστήματος που βρίσκεται. Δεν θα τον ψήφιζα, υπάρχουν σοβαρά θέματα που διαφωνούμε και κατά το παρελθόν τα εχω αναφέρει. Υπάρχουν νομοσχέδια και αποφάσεις που πρέπει να καταργηθούν και σαν δήμος Αθηναίων έχει συναινέσει σε αυτά. Όμως δεν μπορώ να μην αναγνωρίσω την δύναμη της συγνώμης. Γιατί;

Γιατί το σημερινο βίντεο, αυτό το "ημαρτον" έρχεται και δένει με ένα άλλο βίντεο χθεσινο, ενός αλλού δημόσιου προσώπου, του Οικονομόπουλου, που μίλησε για την δύναμη της Θείας κοινωνίας, δημόσια.

 Τα δυο αυτά βίντεο είναι η μυστική συνταγή, τα δυο μεγάλα σκαλοπάτια που οδηγούν τον κάθε άνθρωπό στο να βρει την ουσία της ζωής, να συναντήσει την ελπίδα, την χαρά, ακόμη και την θεραπεία ψυχής και σώματος...είναι η απάντηση στο γιατί ήρθαμε σε αυτό τον δύσκολο κόσμο με τα τόσα εμπόδια και δυσκολιες.!!

Δυστυχώς, όπως λένε οι γέροντες μας, αυτό λείπει από την Ελλάδα, η μετάνοια και μέρος της μετάνοιας και αναπροσαρμογής της συμπεριφοράς μας σε σχεση με τους γύρω μας και το κρατος, είναι να δούμε που φταίξαμε και αν χρειαστεί να ζητήσουμε συγνώμη.

Δεν είναι εύκολο να ζητήσεις συγνώμη, να παραδεχτείς το λάθος σου να κάνεις την αυτοκριτική σου δημοσια, σε μια κοινωνια που την καταδική την εκανε post.

Η κοινή γνώμη των social media,  όσο ευκολά καταδικάζει τους άλλους ανθρώπους, κάθε τόσο, άλλο τόσο εύκολα ψάχνει για ήρωες σε λάθος πρόσωπα.

Η χώρας μας λοιπον έχει ανάγκη από καθρέπτες όχι από οθόνες.

Πόσα ραντεβού δύσκολα θα μπορούσαμε να αποφύγουμε αν είχαμε κάνει ένα απλό βήμα μπροστά στο καθρέπτη. Αν είχαμε κάτσει έστω 5 λεπτά παραπάνω μπροστά του και να αναρωτιόμασταν, παρουσία Θεού, Θεέ μου μηπως εχω βάλει και εγώ το λιθαράκι μου σε ότι γίνεται εκεί έξω; Με τον τρόπο μου, με τις αποφάσεις μου, με την προαίρεση και τις προθέσεις μου…με την αδιαφορία μου......κάπως.!!!

Αν αυτό γινόταν μερικές φορές στον καθρέπτη, δεν υπήρχε περίπτωση να μην απαντήσει ο Θεός και να φωτίσει στα σκοτεινά του υποσυνείδητου εκεί που έχουν κρυφτεί οι ενοχές και οι τύψεις της ζωή μας.

Αυτό το ραντεβού με τον καθρέπτη θα το κάνουμε όλοι μας, μέσα από τις εξελίξεις αναγκαστικά, γιατί θα ζητάμε να μάθουμε τα γιατί, τι έφταιξε τι πήγε στραβά και τότε, όταν η ατμόσφαιρα θα μυρίζει καμένο μπαρούτι και θλίψη απέραντη θα σκεπάζει τις πόλεις και τα χωριά μας,  εχω την εικόνα ότι εκεί κοντά  η κοινή γνώμη..όλοι μας , θα λάβουμε τις απαντήσεις στα γιατι, ειδικά όσοι αυτή τη στιγμή δεν τις δέχονται και τους φαίνονται μεσαίωνας.

Αν το πρώτο βήμα είναι η  αναγνώριση των λαθών μας και η νόμιμη παραγραφή των «αδικημάτων» μας  στην εξομολόγηση το αμέσως επόμενο βήμα είναι  η Θεία (επι)κοινωνία.

Μέσα σε μερικές ημέρες φανερώθηκε στους Έλληνες από δημόσια πρόσωπα που είναι αναγνωρίσιμα και σε κάποιους αγαπητά.......... η συνταγή.

Εργάζεται ο Θεός φίλε μου, πολλές φορές μέσα από τους ανθρώπους...άλλωστε και ο ίδιος έγινε άνθρωπος για να μιλήσει στους ανθρώπους, δεν ήρθε με δόξα και τιμές να παρουσιαστεί στους Φαρισαίους και τους Γραμματείς,(να τους ρίξει και μερικές σφαλιάρες για να ξυπνήσουν και να πιστέψουν) σε μια φάτνη ταπεινά γεννήθηκε και μάλιστα κυνηγημένος και δεν ήρθε στην ζωή αυτή με τιμές και μεγαλοπρέπεια και τρόπο θαυμαστό γιατί ο πολύς ο κόσμος θα πίστευε από φόβο ή απλά επειδή εντυπωσιάστηκε. Είδε πράγματα παράξενα και ορισμένοι ήθελαν να το κάνουν Βασιλιά, Εκείνος τους κατηχούσε ώστε να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι και ότι θα έχουν ζωή αιωνία, και εκείνοι ήθελαν να τον κάνουν Βασιλιά αυτού του κόσμου, δηλαδή Βασιλιά της φθοράς, την ώρα που Εκείνος είχε σχεδιάσει την τελική αναμέτρηση με τον μεγαλύτερο (εχθρό)φόβο των ανθρώπων της τότε εποχής αλλά και  αυτής της εποχής, βασικά  της κάθε εποχής….είχε ορισει ραντεβού με τον Θάνατο του ανθρώπου.!! 

Και τον νίκησε..!

Και σταματάμε εδώ , στο Χριστός Ανέστη….!

Κλείνω ως εξής σήμερα. Σε μερικές ημέρες αρχές του άλλου μήνα θα αλλάξει η εμφάνιση στο site.

Θα γίνει πιο προσωπικο, μόνο με κείμενα της στήλης Rick(όσα γράφονται δηλαδή μιας και δεν θα αλλάξει η συχνότητα των άρθρων) αλλά ένα περιβάλλον πιο φιλόξενο, minimal και μια νέα ενότητα. Δεν θα την πούμε ακόμη.

Ο κύριος στόχος και το στοίχημα είναι η νέα ενότητα και ίσως αργήσαμε λίγο αλλά ότι προλάβουμε.

Και αυτό γιατί το διάστημα μέχρι αρχές Ιουλιου είναι η πυξίδα μας. Θα χρειαστούμε γενναίες παρατάσεις σε πολλά ζητήματα, οχι μονο στους σεισμους που υφαίνονται μεχρι εκει.

Εδώ να πω δυο από τις προκλήσεις που έχουν ονόματα.

Ρουβίκωνας/ΚΥΤ/ΦωτιεΣ.

Οπαδικη βία.

Προκλήσεις με πολλές «ρίζες»/επιπτώσεις, αν οι υποθέσεις τους πυροδοτηθουν.

Και τις δυο τις δουλεύουν.

 Για την πρώτη δεν μπορώ να πω κάτι...μονο οτι δεν μιλάμε για κάτι συνηθισμένο, οπως συνηθισμένο δεν ειναι σημερα 15 Μαιου να εχει καυσωνα η Ελλαδα....!!!!!! όσο για τον φανατισμό στον αθλητισμό....κάτι δύσκολο ετοιμάζουν να σερβίρουν στους οπαδούς που είναι ικανό να προκαλέσει απροσδιόριστο ντόμινο βίας. STOP.

Επίσης φτιάξαμε και νέο προφίλ στο fb. Δυο προφίλ είχα, ένα προσωπικο, ένα το site  και τα δυο τα φίμωσαν σε άθλιο βαθμό, όπως έχουν κάνει με πολλούς λογαριασμούς που φιλοξενούν περίεργα θέματα. Ειδικά στο site  με φίμωσαν ενώ δεν ανέβαζα άρθρα μου. Απλα έκανα κάποιες κοινοποιήσεις που ήταν όπως λένε fake.

«Όχι» μου είπαν «ο ιός δεν είναι εργαστηριακός, σε φιμώνουμε». Μα δεν είναι δική μου δημοσίευση!!!!!!!...αν την σβήσω γλιτώνω την λογοκρισία;;; «Όχι δεν γλιτώνεις,  λουκέτο..!»

Και για πείτε μου τώρα, που υπεύθυνα χείλη μιλάνε για προϊόν εργαστήριου και η υπόθεση να κατασκευάστηκε εκεί παραμένει ανοιχτή,  ποιος θα ζητήσει συγνώμη η θα ξεμπλοκάρει την σελίδα μου;;;;

«Αν ένας λογαριασμός στο fb κριθεί αναξιόπιστος από τα αντικειμενικά μέσα ελέγχου μας, μια ζωή θα είναι φιμωμένος, έστω και αν σβήσει τις αναρτήσεις.»

Άρα για να μην λογοκριθεί ένας λογαριασμούς στο fb τι πρέπει να γινει;;;

«Να ανεβάζεις ειδήσεις και δημοσιεύσεις από έγκριτα και έγκυρα site.»

Δηλαδή από τα μέσα που ελέγχετε και ορίζετε του τίτλους και τους αριθμούς των ειδήσεων. Μάλιστα..!


Έτσι έφτιαξα ένα νέο προφίλ, πιο προσωπικο.


Το #sorrychallenge που είπαμε πιο πάνω θα ήθελα να το δω… θα ήθελα να καλέσω, με αφορμή το σημερινό βίντεο του κ. Μπακογιάννη,  όλους τους πολίτικους και όσους ασχολούνται με τα κοινά και φυσικά και από εμάς τους απλούς πολίτες, όσοι γράφουν στην κάμερα αλλιώς γραπτώς, να ζητάμε συγνώμη για ένα λάθος που κάναμε σε κάποιον ή σε κάποιους.

Εύχομαι αυτη η πρόκληση να γίνει κάποια στιγμή πραγματικότητα γιατι πιστεύω θα εχει πολλα οφέλη και στην κοινωνια και σε αυτους που θα την δεχτουν.

Αλλά εσείς οι διάσημοι, τα δημόσια πρόσωπα,τα πρότυπα των νεων, εσεις που ειστε στην  εξουσία, δείξτε την οδο και το καλό παράδειγμα στους πολίτες που σας ακούν,σας χειροκροτούν, σας θαυμάζουν, σας εμπιστεύονται, σας ψηφίζουν. Εμπνεύστε τους και δεν θα χάσετε..!

Όπως φαίνεται δεν μας μένει πολύς χρόνος. 

Rick

 

 

 

 

 

 

 

 


Share:  

5 σχόλια:

 1. Χριστός Ανέστη

  Rick, σου έστειλα ένα μήνυμα μέσω του Contact Us, το έλαβες ;;

  Κωνσταντίνος
  Κομνηνός

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. μια μικρη παρατηρηση αν μου επιτρεπεις γιατι ολα εχουν την σημασια τους....
  συγνωμη= γουρουνισια γνωμη
  συγγνωμη= κοινη γνωμη (συν+γνωμη)
  αρα το σωστο ειναι συγγνωμη.
  κατεστρεψαν την γλωσσα μας και εμεις αφηνουμε να περνανε τετοιες εννοιες.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ... αλλά πιστός στα 7άρια. 14 δεν έγιναν τα εγκαίνια; Aναρωτιέμαι αν αυτοί κάνουν μερικές φορές και κάτι καλό κατά λάθος ή συνειδητά, γιατί έτσι είναι οι άνθρωποι (και αυτοί), παλεύουν ανάμεσα στο καλό και στο κακό. Μία

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. ..." Καθώς ιρανικά δεξαμενόπλοια βρίσκονται καθ’ οδόν προς τη Βενεζουέλα, για να μεταφέρουν επεξεργασμένα καύσιμα τα οποία χρειάζεται απεγνωσμένα η οικονομία της χώρας, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ απειλεί την Τεχεράνη με άμεσες συνέπειες εάν δεν διακόψει τη συνεργασία της με το Καράκας. Απαντώντας, το ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών προειδοποίησε επίσημα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ότι οποιαδήποτε εχθρική κίνηση προς τα πλοία που φέρουν την ιρανική σημαία θα προκαλέσει «άμεση και αποφασιστική απάντηση».

  Τα πλοία αναμένεται να φτάσουν στις 25 Μαΐου κοντά στις ακτές της Βενεζουέλας, δηλαδή σε μια περιοχή όπου ο αμερικανικός στόλος κάνει όλο και πιο αισθητή την παρουσία του, με διαφορετικά κάθε φορά προσχήματα - όπως η μάχη εναντίον των ναρκωτικών"...


  ..δηλαδή για να ακριβολογούμε, τα πλοία θα φτάσουν στις:

  25/5/2020 =

  ...και τι ώρα δηλαδή;;;..κατά τις 7 ας πούμε;;;

  Κωνσταντίνος
  Κομνηνός

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ..Το πρόβλημα θα αρχίσει από την Θράκη. Θα είναι ένα διπλωματικό επεισόδιο το οποίο δεν θα μπορεί να λυθεί...


  Έβρος ΤΩΡΑ: Τουρκική κλιμάκωση με κατάληψη έκτασης στις Φέρες – Έκαναν αποψίλωση και αρνούνται να μπουν σε συζήτηση επίλυσης της συνοριακής διαφοράς

  https://www.armyvoice.gr/2020/05/%ce%ad%ce%b2%cf%81%ce%bf%cf%82-%ce%ba%ce%bb%ce%b9%ce%bc%ce%ac%ce%ba%cf%89%cf%83%ce%b7-%cf%86%ce%ad%cf%81%ce%b5%cf%82/

  Κωνσταντίνος
  Κομνηνός

  ΑπάντησηΔιαγραφή