Πέμπτη, Ιανουαρίου 02, 2020

Εσύ λέγε: δεν ξέρω, δεν είδα, δεν άκουσα
Και ας ξέρεις και ας είδες και ας άκουσες....


Γιατί εκεί έξω, πολλοί, δυστυχώς, δεν κατάλαβαν έγκαιρα τους ηθικούς αυτουργούς και οργανωτές μιας πολεμικής αναμέτρησης και όσα αυτή θα φέρει και φοβάμαι ότι ακόμη και τώρα δεν έχουν καταλάβει την "διαδρομή" του αγωγού. Δεν έχει πέσει στην υπόληψη τους ότι τα αφεντικά του Αλέξη και του Κυριάκου ήταν διαχρονικά τα ίδια και είναι οι χορηγοί αυτής την αναμέτρησης, δεν πιστεύουν ότι σήμερα ξημέρωσε άλλη μία μαύρη μέρα για την Ελλάδα και ότι ….έρχεται η βουτιά από ψηλότερα που είπαμε ανήμερα των εκλογών....επάνω στα αποκαΐδια της κανονικότητας Κυριάκο.
 (Που όταν το πες σε στόλισαν με εκφράσεις του τύπου καταστροφολογος κλπ.

Αυτά άκουγα κυρίως από αυτούς που σε ψήφισαν Κυριάκο, την ώρα που δεν εξέφραζα την άποψη μου, σαν σε μια στήλη κίτρινης φυλλάδας.

Μια ενεργειακή συμφωνία υπογράφεται σήμερα, εκτός χρόνου...μα στην αρχή του χρόνου και λίγο πριν το Brexit...!

Θυμάστε και κάτι που είχαμε πει παλαιότερα, ότι κάποια γρανάζια γυρίζουν μαζί,  το ένα κοντά στο άλλο , γυρίζει το ένα για να γυρίσει και το άλλο.Δεν απαξίωσαν ορισμένοι τον κόπο ή την προσπάθεια, αυτά που πέρασα ή αυτά που στερήθηκα για να μεταφέρω κάποια πράγματα, μα απαξίωναν τα στοιχεία που θα μας κράταγαν ασφαλή απέναντι σε δύσκολους σχεδιασμούς.
Απαξίωναν τους σχεδιασμούς αυτούς και τις προθέσεις των διοργανωτών του χάους, και γενικά αυτή η στάση απέναντι στην αλήθεια των στοιχείων θα μας οδηγήσει στο χάος τους.

Όταν όμως η απαξίωση γίνει φόβος, τότε όσοι γελούσαν ή περιφρονούσαν αυτά που έβλεπαν ας πουν και αυτοί: δεν ξέρω, δεν είδα, δεν άκουσα…δεν φταίω, φταίει ο διπλά..φταίει ο Κυριάκος, ο Αλέξης...φταίει το σύστημα, φταίει ο γείτονας...φταίει το 2020 κλπ.

Μα για να έχεις π.χ. ένα καλό 2020, θα πρέπει να «εργαστείς» για αυτό πιο πριν, θα πρέπει να «κοπιάσεις» το 2019 για είναι το επόμενο έτος όπως οι ευχές μας, ευτυχισμένο ειρηνικό και με αγάπη.

Δουλέψαμε επάνω σε όλα αυτά που θα μας εξασφάλιζαν ένα ευτυχισμένο 2020;

Δεν ξέρω αλλά αν κρίνω από τα αποτελέσματα στις 7.7 και από την κακία, το μισός, τη ζήλια, τη βία..την αθεΐα κλπ. που σφυροκοπούν την ελληνική κοινωνία.. νομίζω αυτό που νομίζεις.Rick
Share:  

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου