Έντονη κινητικότητα και συναγερμός επικρατεί στη Μ. Ανατολή. Ο Νετανιάχου έχει θέσει σε ετοιμότητα τις Ισραηλινές ΕΔ, ενώ πριν λίγο, το Τελ Αβίβ τοποθέτησε Patriot στα σύνορα με το Λίβανο.Εν τω μεταξύ ο (IDF) ανακοίνωσε ότι έχουμε την εγκατάσταση από την Χεζμπολάχ πυραύλων ακριβείας στην κοιλάδα Bekaa του Λιβάνου, οι οποίοι φυσικά στοχεύουν το Ισραήλ.
Η Χεζμπολάχ δημιούργησε τον δικό της χώρο παραγωγής και μετατροπής καστευθυνόμενων πυραύλων κοντά στην πόλη Al-Nabi Sheeth στην περιοχή Bekaa του Λιβάνου, ανακοίνωσε ο στρατός του Ισραήλ, προσθέτοντας ότι η εγκατάσταση ξεκίνησε τα τελευταία χρόνια ως τόπος παραγωγής οπλισμού από την ηγεσία της Χεζμπολάχ.Στο παρελθόν είχαν εντοπιστεί διάφορες δραστηριότητες για τη διευκόλυνση της κατασκευής και μετατροπής των κατευθυνόμενων πυραύλων στην εγκατάσταση, συμπεριλαμβανομένης της δημιουργίας μιας ειδικής γραμμής συναρμολόγησης όπλων ακριβείας και μεταφοράς ευαίσθητου και ειδικού εξοπλισμού.


«Η διευκόλυνση αυτή έχει εξαιρετική σημασία για το σχέδιο κατασκευής κατευθυνομένων πυραύλων της Χεζμπολάχ και για το λόγο αυτό η οργάνωση υπό τον φόβο των επιθέσεων εκκένωσε όλον τον πολύτιμο και μοναδικό εξοπλισμό της και τον μετέφερε σε διάφορες τοποθεσίες στη Βηρυτό», ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.


Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours