Σάββατο, Αυγούστου 24, 2019

Κρήτη – Περίεργη συμπεριφορά από γύπες στα νότια του νομούΑνησυχία για την συμπεριφορά των γυπών στις νότιες περιοχές του νομού Χανίων, αφού δύο περίεργα περιστατικά σημειώθηκαν την Παρασκευή.

Στο πρώτο, ένα γύπας, για άγνωστο ακόμη λόγο, έκοβε, μάλλον τραυματισμένος, βόλτες στο οδόστρωμα λίγο έξω από το χωριό Ίμπρος, με κίνδυνο να προκληθεί κάποιο ατύχημα, ενώ άλλος ένας εμφανίστηκε στο Φραγκοκάστελο σε οροφή κτιρίου, δείχνοντας και αυτός να έχει κάποιο πρόβλημα

Η ανάρτηση για τον πρώτο γυπαετό στο facebook:

«ΠΡΟΣΟΧΗ!! Γυπαετός τραυματισμένος βρίσκεται πάνω στο οδόστρωμα φοβισμένος και επιθετικός μετά το χωριό Ίμπρος στο φαράγγι. Υπάρχει άμεση ανάγκη να μεταβεί κάποιος υπεύθυνος εκεί για τη περισυλλογή του πτηνού γιατί θα προκληθεί τροχαίο ατύχημα μιας και είναι πάνω σε στροφή χωρίς ορατότητα και με διερχόμενα οχήματα που σταματούν να φωτογραφήσουν το πτηνό!»

Από το Δασαρχείο, την Πυροσβεστική και την αστυνομία δεν υπήρξε ανταπόκριση και ένας εθελοντής από την ομάδα ΔΙΑΣΩΣΗ ΑΓΡΙΩΝ ΖΩΩΝ ΚΡΗΤΗΣ, ο Μπάμπης Δασκαλάκης, ήταν αυτός που μετέβη τελικά στο σημείο και επελήφθη της υπόθεσης.

Συνάντηση με το γύπα είχε και ο δήμαρχος Σφακίων, Γιάννης Ζερβός.
Share:  

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου