Μία ημέρα μετα την επίσκεψη Ερντογάν στην Μόσχα όπου συναντήθηκε με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν, οι ρωσικές και οι συριακές αεροπορικές δυνάμεις πραγματοποίησαν σήμερα Τετάρτη, πάνω από 15 αεροπορικές επιδρομές στις περιοχές Χάμα και Ιντλίμπ, χτυπώντας αρκετές περιοχές που ανήκουν στην τζιχαντιστικη ομάδα Ταχρίρ αλ-Σαμ και του τουρκικού Εθνικού Απελευθερωτικού Στρατού. 


Σύμφωνα με στρατιωτική πηγή στο Κυβερνείο της Χάμα, ένα πολεμικό αεροσκάφος της Ρωσίας ή της Συρίας (δεν έχει εξακριβωθεί για την ώρα) έπληξε τουρκικό παρατηρητήριο στην πόλη Sheir Magher. 

Η πηγή δήλωσε ότι το αεροπλάνο έπληξε μόνο τα τείχη του παρατηρητηρίου, αλλά αρκεί για να αυξηθεί το επίπεδο ανασφάλειας του τουρκικού στρατού στην περιοχή Sheir Magher της επαρχίας Χάμα.

Κανείς δεν σκοτώθηκε ή τραυματίστηκε αποτέλεσμα αυτου του χτυπήματος . Ωστόσο, οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις πιθανότατα θα γίνουν αποδέκτες διαμαρτυρίας από τους Τούρκους εταίρους τους, μετά το χτύπημα στα τείχη του τουρκικού παρατηρητήριου.


Αυτό το χτύπημα, έρχεται μόλις μια εβδομάδα αφού η Συριακή Πολεμική Αεροπορία βομβαρδίσει σημείο κοντά σε τουρκική στρατιωτική συνοδεία με προορισμό την επαρχία του Χαν Σέικον στο νότιο Ιντλίμπ. Η Τουρκία προειδοποίησε τη συριακή κυβέρνηση για τη στοχοποιηση των δυνάμεών της στη Συρία.

Ωστόσο, την ίδια στιγμή, η Δαμασκός ζήτησε από την Άγκυρα να αφαιρέσει τα στρατεύματά της από τη Συρία, καθώς αποτελεί παραβίαση της εδαφικής κυριαρχίας της χώρας.


Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours