Δευτέρα, Αυγούστου 05, 2019

Την Τετάρτη στην Αθήνα η πρώτη Ενεργειακή Υπουργική Διάσκεψη Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ + ΗΠΑΤην 1η Ενεργειακή Υπουργική Διάσκεψη με τη συμμετοχή της Ελλάδας, της Κύπρου, του Ισραήλ και των ΗΠΑ φιλοξενεί την Τετάρτη 7 Αυγούστου το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στο ξενοδοχείο Hilton.

Στο πλαίσιο της διάσκεψης ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, θα υποδεχθεί τον υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γιώργο Λακκοτρύπη, τον υπουργό Ενέργειας και Υδάτινων Πόρων του Ισραήλ, Yuval Steinitz, και τον υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιο για την Ενέργεια, Francis Fannon.

Στόχος της Ενεργειακής Υπουργικής Διάσκεψης είναι να αναγνωριστούν ενεργειακοί τομείς δυνητικής συνεργασίας, που ενδιαφέρουν και τα τέσσερα κράτη που συμμετέχουν στην εν λόγω συνάντηση, ενώ παράλληλα αναμένεται να αποφασιστεί η σύσταση μιας ομάδας εργασίας με υψηλόβαθμους πολιτικούς και υπηρεσιακούς αξιωματούχους.

Η ομάδα αυτή θα προσδιορίσει συγκεκριμένα projects, ανά θεματικό τομέα συνεργασίας, και θα προτείνει συγκεκριμένα μέτρα υποστήριξης τους σε τετραμερές επίπεδο.Στο περιθώριο της διάσκεψης αναμένεται να υπάρξουν επίσης διεργασίες προκειμένου να δοθεί ουσιαστική ώθηση στη διακυβερνητική συμφωνία για τον αγωγό φυσικού αερίου East Med.

Όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται υπουργική διάσκεψη για ζητήματα ενέργειας, στην οποία συμμετέχει και η κυβέρνηση των ΗΠΑ, ενώ ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι η διάσκεψη αυτή διεξάγεται στην Αθήνα./ibna
Share:  

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου