Πέμπτη, Αυγούστου 08, 2019

Σεισμός στην Τουρκία: Κατέρρευσαν οροφές και τοίχοι-5 ελαφρά τραυματίες- Συγκλονιστικές εικόνες

Η δόνηση έγινε αισθητή και σε άλλες πόλεις, όπως το Αϊδίνι, η Αντάλια και το Ουσάκ - Αναφορές για ζημιές στο αεροδρόμιο Τσαρντάκ και 5 ελαφρά τραυματίες - Δεκάδες σπίτια σε περιοχές του Ντενιζλί έχουν εκκενωθεί ως μη κατοικήσιμα λόγω ζημιών
Σεισμική δόνηση μεγέθους 5,7 βαθμών σημειώθηκε στην πόλη Ντενιζλί στη νοτιοδυτική Τουρκία, όπως ανακοίνωσε το σεισμολογικό παρατηρητήριο της χώρας, ενώ ο δήμαρχος της πόλης δήλωσε ότι δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για θύματα.

Του συγκεκριμένου σεισμού, είχε προηγηθεί μια δόνηση 4,8 Ρίχτερ στην περιφέρεια της Σμύρνης κι άλλη μια 4,3 Ρίχτερ στην περιοχή του Μπακλάν. Η δόνηση των 5,7 Ρίχτερ είχε διάρκεια 15-20 δευτερολέπτων.wsrc%5Etfw">August 8, 2019

Η δόνηση έγινε αισθητή και σε άλλες πόλεις, όπως το Αϊδίνι, η Αντάλια και το Ουσάκ, ενώ πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως έχει καταρρεύσει ένα σπίτι, μαζί με την οροφή του αεροδρομίου στο Τσαρντάκ. Στην ίδια περιοχή, υπάρχουν και 5 ελαφρά τραυματίες, ενώ έχουν εκκενωθεί γύρω στα 100 σπίτια, τα οποία κρίθηκαν σαν μη κατοικήσιμα λόγω ζημιών που έχουν υποστεί.


Σύμφωνα με το παρατηρητήριο του Καντιλί –που αρχικά ανακοίνωσε ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,5 βαθμών– η δόνηση σημειώθηκε σε βάθος 8 χιλιομέτρων. Το Αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS) ανέφερε ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,8 βαθμών. Το πρακτορείο Reuters αρχικά είχε αναφέρει ότι, σύμφωνα με το USGS, ο σεισμός ήταν μεγέθους 5,9 βαθμών.«Δεν υπάρχουν πληροφορίες για κάτι άσχημο στο κέντρο του Ντενιζλί μέχρι στιγμής», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Οζμάν Ζολάν στον τηλεοπτικό σταθμό CNN Turk. «Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για θύματα. Οι ομάδες μας εργάζονται για να αποτιμήσουν τη ζημιά», δήλωσε ο Ζολάν.


Share:  

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου