Παρασκευή, Ιουλίου 12, 2019

Σήμερα έφτασε το πρώτο φορτίο των πυραύλων S-400 στην Τουρκία!

Είναι πλέον επίσημο: Ξεκίνησε η παράδοση των S-400 όπως ανακοίνωσε το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η πρώτη ομάδα των υλικών του πυραυλικού συστήματος έφτασε στην Άγκυρα.

Στην ίδια ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι το συμβόλαιο με τη Ρωσία υπογράφηκε στις 11 Απριλίου

Η Άγκυρα έτσι απάντησε στην απόφαση του Κογκρέσου για την μη παράδοση των F-35 στην Άγκυρα σε περίπτωση που παραληφθούν οι S-400


Τώρα όλα εξαρτώνται από την απόφαση του Αμερικανού προέδρου Ν.Τραμπ.

Το πρώτο φορτίο των S-400 πρόκειται να εγκατασταθεί και να αναπτυχθεί στην αεροπορική βάση Mürted, η οποία παλιότερα ήταν γνωστή ως αεροπορική βάση «Ακιντζί».Σημειώνεται ότι από εκεί ξεκίνησε η απόπειρα πραξικοπήματος κατά του Ερντογάν το 2016. Δε θα είναι καθόλου περίεργο εάν η μεταφορά τους γίνει εκεί στις 15 ιουλίου ανήμερα της επετείου του πραξικοπήματος.

Συμβολικά οι κινήσεις αυτές είναι άμεση απάντηση στις ΗΠΑ για τα F-35 και ταυτόχρονα δριμύ κατηγορώ κατά της προηγούμενης κυβέρνησης του Μ.Ομπάμα την οποία η Άγκυρα θεωρεί συνεργαζόμενη με τον Φ.Γκιουλέν και ότι γνώριζε και είχε εγκρίνει το πραξικόπημα που ετοίμαζε το Τάγμα Γκιουλέν.Το TRT μετέδωσε βίντεο που φέρεται να δείχνει την στιγμή της παράδοσης των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας:

Share:  

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου