Κυριακή, Ιουλίου 28, 2019

Σεισμικές έρευνες σχεδιάζει η Τουρκία στην περιοχή του ΚαστελόριζουΝα στείλει το μήνυμα ότι είναι η κυρίαρχη δύναμη στην Ανατολική Μεσόγειο επιχειρεί η Τουρκία, με πιο πρόσφατο παράδειγμα τις προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ. Σύμφωνα, όμως, με ρεπορτάζ που δημοσιεύεται στην Καθημερινή της Κυριακής, η Άγκυρα φέρεται να σχεδιάζει έρευνες και εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας, και συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή νοτίως του Καστελόριζου.

Η κρατική εταιρεία πετρελαίων ΤΡΑΟ ζήτησε από το Αρχηγείο του τουρκικού ναυτικού να διεξάγει σεισμικές έρευνες μετά τις 15 Αυγούστου, από τα νότια της Ρόδου μέχρι πέρα από το Καστελόριζο.

Όπως σημειώνεται στο ρεπορτάζ, την ίδια περίοδο λήγει και η αποστολή του ερευνητικού σκάφους «Ορούτς Ρέι» στη Θάλασσα του Μαρμαρά και ουσιαστικά ανοίγει παράθυρο αξιοποίησής του στην Ανατολική Μεσόγειο, όπως άλλωστε έχει ήδη προαναγγελθεί.

Σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή, την τουρκική κινητικότητα παρακολουθεί στενά η Αθήνα, η οποία, μέσω όλων των υφιστάμενων διαύλων έχει κοινοποιήσει προς την τουρκική πλευρά τις «κόκκινες» γραμμές της. Η ελληνική διπλωματία φέρεται να εκτιμά ότι τελικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα δώσει εντολή για να αναπτυχθεί και το τέταρτο τουρκικό πλοίο εντός της κυπριακής ΑΟΖ, προκειμένου να ολοκληρώσει αυτό τον ιδιότυπο θαλάσσιο στραγγαλισμό της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Share:  

1 σχόλιο:

 1. Χίλια μπράβο για το άρθρο σας "Δώσανε στίγμα" και την μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτο!!

  Τρεις ημέρες θα κρατήσει ο επιθετικός εκφοβισμός της Τουρκίας σε Ελλάδα και Κύπρο, αποκαλύπτει ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος, σε συνέντευξή του στον Φιλελεύθερο (23-4-2017 μ.Χ.). Στην Ελλάδα θα είναι εισβολή σε δύο νησιά, ένα μεγάλο (φωτογραφίζει όπως θα δείτε παρακάτω κάποιο χωρίς να το ονομάζει) και ένα ακόμη μικρό, ενώ στην Κύπρο η τουρκική επιθετικότητα θα εκδηλωθεί ταυτόχρονα με θερμό θαλάσσιο εκφοβισμό!

  1. ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ 23-4-2017

  Ο ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ: "Θα γίνει ένας εκφοβισμός, όχι όμως σύρραξη, όχι τύπου Μπαρμπαρός, μα κάτι πιο αναβαθμισμένο, όχι όμως και εισβολή. Ίσως μερικοί πολιτικοί μας να το διαισθάνονται αυτό και για να προλάβουν τα χειρότερα σπεύδουν να λύσουν το Κυπριακό έχοντας την ψευδαίσθηση ότι θα σταματήσουν τον επεκτατισμό των νεο-οθωμανών της Τουρκίας".

  Ο ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: "Οι Τούρκοι θα κάνουν τέτοιο επιθετικό άνοιγμα που δεν το υπολογίζουμε. Θα είναι αποθράσυνση, η ύψιστη μορφή αλαζονείας. Αποτέλεσμα θα είναι να δημιουργήσουν ένα πολύ σοβαρό επεισόδιο κάπου στον ελληνικό χώρο μεταξύ Κύπρου και κυρίως Ελλάδος. Ένα επεισόδιο, το οποίο θα διαρκέσει τρεις μέρες. Από το επεισόδιο αυτό θα ενοχληθούν τα συμφέροντα της Ρωσίας και γι’ αυτό θα πληγεί η Τουρκία. Θα είναι συμφωνημένοι με τους Δυτικούς και Νατοϊκούς για να τους κάνουν να καταλάβουν, διότι η Τουρκία τους έχει ταλαιπωρήσει πολύ. Ήδη οι σχέσεις Ευρώπης-Τουρκίας, Αμερικής-Τουρκίας-Ρωσίας είναι σε τεταμένο σχοινί. Αντιλαμβάνεσαι, λοιπόν, σε αυτό το σκηνικό πόσο ρόλο παίζουν οι άνθρωποι της προσευχής";  ΤΟΤΕ ΘΑ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ: "Το Κυπριακό δεν θα λυθεί ως αποτέλεσμα συνομιλιών, αλλά η λύση θα επέλθει όταν οι Ρώσοι, οι Αμερικανοί και οι Εβραίοι θα αναγνωρίσουν το Κουρδικό κράτος".


  Εκτός από τα πολεμικά γεγονότα θα ζήσουμε έκτακτα γεωφυσικά φαινόμενα. Κι όλα θα συντελέσουν να επανεύρει ο άνθρωπος την προοπτική της αιώνιας ζωής. Κι αυτά θα γίνουν, όπως είπαμε, ένεκα της μεγάλης διαφθοράς, της αποστασίας του ανθρώπου από τον Θεό και το θέλημά Του, που έχουν αναπόδραστο αποτέλεσμα, όχι μόνο τις εκτρώσεις, την αυξημένη μαγεία, τη βλασφημία και τη σαρκολατρία, αλλά και τη νομιμοποίησή τους".


  2. ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΟ ΡΙΚ 4-4-2017
  Πρόσφατα, ο Μητροπολίτης της Κατεχόμενης Μόρφου Νεόφυτος, μίλησε πολύ αποκαλυπτικά στην εκπομπή της Ελίτας "Μαζί" στο ΡΙΚ (4-4-2017) για επερχόμενο μεγάλο σεισμό στην Ελλάδα, τόσο δυνατό που θα οδηγήσει σε μετακίνηση πληθυσμού και για τουρκική εισβολή αμέσως μετά, πάνω στην αδυναμία του "ανύπαρκτου" κράτους, σε δύο ελλαδικά νησιά, ένα μικρό και ένα μεγάλο!

  Η Τουρκική θρασύτητα της εισβολής θα είναι πολύ μεγάλη, αλλά θα κρατήσει μόνο για τρεις μέρες!


  Ο Πανιερώτατος ειδικά για την Κύπρο αναφέρεται σε "επεισόδιο εκφοβισμού από θαλάσσης", δηλαδή στο θαλάσσιο χώρο της Κύπρου, που προφανώς σχετίζεται με την εκμετάλλευση της Κυπριακής ΑΟΖ και προφητεύεται από τον Άγιο Φιλούμενο που μαρτύρησε στο Φρέαρ του Ιακώβ από φανατικούς Εβραίους το 1979! Αυτό θα γίνει συγχρόνως με την τουρκική εισβολή στα δύο ελληνικά νησιά! Για "ράπισμα" στην Κύπρο είχε μιλήσει και ο Άγιος Παΐσιος!

  https://www.noiazomai.gr/2017/04/neofytos-morfou-profities.html

  ΑπάντησηΔιαγραφή