Τρίτη, Ιουλίου 30, 2019

Αποφυλακίστηκε ο Κορκονέας!


Εκτός φυλακών βρίσκεται από το απόγευμα της Τρίτης 30 Ιουλίου ο Επαμεινώνδας Κορκονέας.

Την είδηση επιβεβαίωσαν ανώτατες αρχές του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σύμφωνα το ρεπορτάζ ο Επαμεινώνδας Κορκονέας φαίνεται να πέρασε το κατώφλι των φυλακών Δομοκού γύρω στις 14:30 το μεσημέρι.

Νωρίτερα το σωφρονιστικό κατάστημα είχε λάβει το σχετικό απόσπασμα της απόφασης του Εφετείου αλλά την έγκριση από τις φυλακές Κορυδαλλού όπου και τηρούταν ο φάκελος του όσον αφορά την ποινή που είχε εκτίσει.

Ο Κορκονέας απέκτησε άμεσα εκτελεστό δικαίωμα αποφυλάκισης καθώς βάσει της απόφασης που εξέδωσε το Εφετείο, είχε καλυφθεί το διάστημα του υποχρεωτικού εγκλεισμού του.

Ο Κορκονέας εκτός φυλακών λόγω του νέου ποινικού κώδικα λέει ο Πέτσας

«Οι αιτίες που οδηγούν στην αποφυλάκιση Κορκονέα είναι δύο και αφορούν στο νέο ποινικό κώδικα που ψήφισε μόνος του και εσπευσμένα ο ΣΥΡΙΖΑ πριν από τις εθνικές εκλογές.

Η πρώτη είναι η αλλαγή των προϋποθέσεων για την αναγνώριση της ελαφρυντικής περιστάσεως του προτέρου εντίμου βίου, που ανοίγει το δρόμο για να την αξιοποιήσουν ακόμη και δράστες ειδεχθών εγκλημάτων.

Η δεύτερη είναι η αλλαγή του ανώτατου ορίου της ποινής που θα μπορούσε να επιβληθεί μετά την αναγνώριση της ελαφρυντικής περιστάσεως, το οποίο περιορίζεται πλέον από τα 20 στα 15 έτη» είπε ο εκπρόσωπος Τύπου κ. Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των συντακτών, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση παγίως δεν σχολιάζει τις αποφάσεις της δικαιοσύνης.

«Είναι αλήθεια ότι ο νέος ποινικός κώδικας και ο νέος κώδικας ποινικής δικονομίας είναι συνολικά προς την ορθή κατεύθυνση. Υπάρχουν όμως αστοχίες σε ορισμένες διατάξεις του που ήδη εξετάζονται από την κυβέρνηση της ΝΔ προκειμένου να τροποποιηθούν.

Έτσι ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον ανάλογα περιστατικά που βρίσκονται σε προφανή αναντιστοιχία με το κοινό περί δικαίου αίσθημα» πρόσθεσε.Share:  

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου