Αισθητή η σεισμική δόνηση σε Αιτωλοακαρνανία, Δυτική Ελλάδα και περιοχές της Ηπείρου. Το επίκεντρο του σεισμού, στα 9 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Αμφιλοχίας. Στα 28 χιλιόμετρα το εστιακό βάθος του σεισμού. Οι πρώτες πληροφορίες.

Ο σεισμός σημειώθηκε στις 18.08 μόλις 9 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Αμφιλοχίας και 28 χιλιόμετρα βορειοδυτικά του Αγρινίου.

Ο σεισμός είχε μέγεθος 4,7 Ρίχτερ, σύμφωνα με τη μέτρηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου και έγινε αισθητός σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, ακόμα και της Ηπείρου.

Κάτοικοι του Αγρινίου, της Αμφιλοχίας και του Μεσολογγίου, βγήκαν στους δρόμους τρομαγμένοι. Μέχρι στιγμής δεν έχουν αναφερθεί ζημιές και τραυματισμοί.
Οι σεισμολόγοι παρακολουθούν με προσοχή την εξέλιξη του φαινομένου στην περιοχή. Το τηλεφωνικό κέντρο του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου πήρε φωτιά, λίγα λεπτά μετά το χτύπημα του εγκέλαδου.


Share To:

Post A Comment:

1 comments so far,Add yours

  1. Στις 16 προς 17 Ιουλίου έχουμε Πανσέληνο που ευνοεί τους Σεισμούς και λίγο πριν και λίγο μετά, ίσως 3 μέρες δεν είμαι σίγουρη (όχι ότι το προηγούμενο διάστημα δε μας επισκέφτηκαν, αλλά το φεγγάρι ζητάει κάτι περισσότερο, οπότε μια υπενθύμιση ότι έχουμε επίγνωση, τι πειράζει;)

    Mia

    ΑπάντησηΔιαγραφή