Τρίτη, Ιουνίου 04, 2019

Ο στρατός της Συρίας εντόπισε τόνους εκρηκτικών αμερικανικής κατασκευής (vid)Πρόκειται για την τελευταία ανακάλυψη μεγάλης μάζας όπλων και προμηθειών που κατασκευάστηκαν στη Δύση και οι οποίες βρέθηκαν από τις αρχές και τον στρατό της Συρίας.

Ο συριακός στρατός έφερε στο φως ένα τεράστιο απόθεμα τεσσάρων τόνων εκρηκτικών C-4 που κατασκευάστηκαν στις ΗΠΑ και τα οποία είχαν κρύψει τρομοκράτες πριν διαφύγουν από το αλ-Γιαρμούκ, στην επαρχία Ντεράα, στη νότια Συρία.

Το Αραβικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Συρίας δημοσίευσε βίντεο με τα εκρηκτικά.ύμφωνα με τον στρατό της Συρίας, οι εκρηκτικές ύλες βρέθηκαν σε πολλές υπόγειες αποθήκες, με μαχητές του ISIS να επιχειρούν να τις κρύψουν πριν εκδιωχθούν από την περιοχή, το περασμένο έτος.

Αξιωματικός του στρατού δήλωσε στο πρακτορείο SANA ότι τα εκρηκτικά βρέθηκαν με τη βοήθεια του τοπικού πληθυσμού και μετά από ελέγχους.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα εκρηκτικά χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή αυτοσχέδιων πυραύλων, που συχνά στόχευαν κατοικημένες περιοχές κατά τη διάρκεια του πολέμου.

Κατά τον ίδιο αξιωματικό, το μέγεθος του οπλοστασίου αντικατοπτρίζει την κλίμακα υποστήριξης που έλαβαν οι τρομοκράτες «από τις χώρες που υποστηρίζουν την τρομοκρατία», πρώτα απ 'όλα τις ΗΠΑ.

Η Συρία βρίσκεται σε κατάσταση εμφυλίου πολέμου από το 2011, ενώ οι κυβερνητικές δυνάμεις μάχονται εναντίον πολυάριθμων ένοπλων ομάδων της αντιπολίτευσης, καθώς και τρομοκρατικών οργανώσεων.

Η Ρωσία, μαζί με την Τουρκία και το Ιράν, είναι εγγυητές του καθεστώτος κατάπαυσης του πυρός στη Συρία. Η Μόσχα παρέχει επίσης ανθρωπιστική βοήθεια στους κατοίκους της χώρας.


Share:  

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου