Δευτέρα, Ιουνίου 10, 2019

Η Τουρκία απέρριψε τους όρους κατάπαυσης του πυρός στην Ιντλίμπ- Ρωσία προς Άγκυρα: «Αποχωρήστε από την Jabal Shashabo»Η Τουρκία και η Ρωσία δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε συμφωνία για κατάπαυση του πυρός στην περιοχή Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία, όπως ανέφερε σήμερα πρωί η εφημερίδα Al-Watan με έδρα τη Συρία. Επικαλούμενη πηγές της αντιπολίτευσης, η εφημερίδα αναφέρει ότι οι διαπραγματεύσεις διακόπηκαν μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας και η τελευταία ζήτησε από την Άγκυρα να παραδώσει την περιοχή Jabal Shashabo στη βορειοδυτική Χάμα. 


Εκτός από την παράδοση του Jabal Shashabo, η Τουρκία θα πρέπει να αποχωρήσει και από το παρατηρητήριο της στο Sher Magher, το οποίο ήταν μείζων θέμα ο για την Άγκυρα κατά τις διαπραγματεύσεις.

Σύμφωνα με τη δημοσίευση, στόχος των διαπραγματεύσεων ήταν να διασφαλιστεί η αεροπορική βάση Χμειμιμ στη νοτιοδυτική Λατάκια, μαζί με τις χριστιανικές πόλεις Al-Sqaylabiyeh και Mhardeh στη βορειοδυτική Χάμα.

Η παράδοση του Jabal Shashabo θα αποτελούσε σημαντικό πλήγμα για τους τζιχάντιστες επαναστάτες και το, υποστηριζόμενο από την Τουρκία, Εθνικό Απελευθερωτικό Μέτωπο, καθώς θα παραχωρούσε στα στρατεύματα της Συρίας προνομιακή θέση για μία μελλοντική επίθεση στο Ιντλίμπ.

Στα τέλη Ιουνίου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα συναντηθεί στην Ιαπωνία με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον Ντόναλντ Τράμπ. Ο Πούτιν αναμένεται να συζητήσει την κατάσταση στο Ιντλίμπ και την ανάγκη μιας στρατιωτικής λύσης εναντίων των τζιχαντιστών στην περιοχή.
almasdarnews.com
Share:  

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου