Κυριακή, Ιουνίου 09, 2019

Ακόμη μία σκοτείνη σελίδα στην ιστορία της Ελλάδος
Αν φυσικά επιθυμεί η ελληνική ιστορία να καταγράψει κάτι για την σημερινή ημέρα...ή γενικά για την εποχή μας.

Μάλλον η ίδια η ιστορία θα τινάξει από πάνω της την σκόνη αυτού που κάποιοι αποκαλούν σύγχρονο πολιτισμό και ότι γράφουμε "εμεις" σήμερα θα το σκίσει αυτη αυριο και θα το ρίξει στο... τζάκι των εξελίξεων.

Δεν θα πω κάτι άλλο για την παρέλαση στο Σύνταγμα, το μέρος που κάποιοι «κοιμούνται» και που έδωσαν την ζωή τους για να μην φτάσει σε αυτό το κατάντημα η Ελλάδα.

Να που έφτασε αλλά… το αίμα τους και ο αγώνας τους θα μιλήσουν.. κάποια στιγμή θα μιλησουν.

Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό το χάλι…και μιλάω για το γενικό χάλι, όχι μόνο για το σήμερα.

Όσον αφορά το σήμερα, αναγκαστικά  μετράμε ανάποδα για…breaking news.

Οσον αφορά το πριν και με αυτά που συνέβησαν σε προσωπικό επίπεδο τα τελευταία δύο 24ωρα, πιθανός να είναι η τελευταία αντιστροφή μέτρηση που κάνουμε μαζί.

Γιατί;

Αυτό θα το πούμε αύριο ή μεθαύριο…δεν ξερω θα χρειαστώ λίγο χρόνο.

Απλά θέλω να πω το εξής...

Η προσπάθεια που ξεκίνησε από αυτή τη μικρή στήλη πριν τρία χρονιά δεν ήταν εύκολη, σίγουρα όχι, στην πορεία της συνάντησα πολλές δυσκολίες, αφησα τα πάντα και με άφησαν πολλά και το δέυτερο ήταν πιο δύσκολο απο το πρώτο.

Δυσκολίες που ο οποιοσδήποτε θα συναντούσε στην προσπάθεια του να φέρει στην επιφάνεια τη δράση του κακού.

Όμως…………δεν κάθισα ούτε λεπτό να κοστολογήσω πόσο δύσκολη μπορεί να γίνει αυτή η προσπάθεια. 

Να αξιολογήσω δηλαδή ποια είναι τα υπέρ και τα κατά…μπροστά μου τοποθέτησα παρωπίδες βλέποντας μόνο τα υπέρ, και δεν παρατηρούσα ως όφειλα τα κατά. 

Δεν υπολογίσα πόσο πολύ έχει κυριαρχήσει το κακό. 

Έφτασε όμως η στιγμή που δεν υπολόγιζα και που τώρα θα πρέπει να ζυγίσω και εκεί θα ξεκαθαρίσει η εικόνα και θα δούμε πως και αν θα συνεχίσουμε.

Όσο για αυτά που έχουμε πει, για το διάστημα καρμανιόλα που από αύριο μπαίνουμε μέχρι τις αρχές Ιουλίου ………ισχύουν.

Και δεν είμαι σίγουρος αν πρέπει η χώρα να αποφύγει τον Γολγοθά, οι ειδήσεις κάθε, μα κάθε μέρα μας πείθουν ότι……..φιλέ δεν πάει άλλο.

Με πολλούς από εσάς μοιραστήκαμε τις ίδιες αγωνίες, τους ίδιους προβληματισμούς είδαμε με κάποιες λεπτομέρειες την ασχήμια αυτού του κόσμου και είδαμε ότι δεν είμαστε πολλοί αλλά ούτε και λίγοι.

Οι λίγοι που δεν ειναι και τοσο λίγοι,  αυτοι θα δικαιωθούν, τα πράγματα έχουν πάρει αριθμό προτεραιότητας και μέσα από τους λίγους θα δικαιωθεί και η χώρα…και φυσικά μαζί και οι προγονοί μας που είπαμε πιο πάνω.

Το κακό έχει λάβει ισχυρή εξουσία, ο αληθινός πόλεμος  έχει ήδη ξεκινήσει και είναι αόρατος...το βλέπεις..αν και αόρατος είναι τέτοιος που φαίνεται και είναι εντός των τειχών...και η δε μάχη πρωτίστως πνευματική, ξεκάθαρα και το μοναδικό καταφύγιο μας η εκκλησία.

Πιθανολογώ ότι ποτέ δεν θα μάθουμε πόσα χάσαμε εάν οι περισσότεροι συμφωνούσαμε σε αυτό.

Όταν λοιπόν αγριέψουν και άλλο τα πράγματα... να μην το ξεχάσουμε..εμεις οι λίγοι...αλλά και να το πούμε, να μην το κρύψουμε αν και πιστεύω πως τότε, τις ημέρες αυτές που πλησιάζουν,  θα το καταλάβουν άπαντες.

Αυτα για την ώρα, θα τα πουμε σε μία απο τις επομενες ημερες, δεν ξέρω ποια αλλα θα τα πουμε.

Share:  

4 σχόλια:

 1. πες τι χρειαζεται και θα βοηθησουμε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Αγαπητέ Rick το λιγότερο που μπορώ να σου πω είναι ευχαριστώ πάρα, πάρα πολύ για όσα έχεις γράψει και σε κάποιους από μας ήταν ωφέλιμα και χρήσιμα.
  Καταλαβαίνω πόσο κοπιαστικό και χρονοβόρο είναι όλο αυτό. Όμως μήπως θα μπoρούσες να μετριάσεις λίγο την απόφασή σου κι αντί να σταματήσεις οριστικά {αν κατάλαβα καλά) να δείξεις μια ευελιξία και να γράφεις κάτι πότε-πότε, όποτε τα πράγματα είναι στο κόκκινο και έχεις κι εσύ τη δυνατότητα;
  Αυτό που κάνεις (και το κάνεις πολύ αποτελεσματικά), νομίζω είναι κάτι παραπάνω από ενημέρωση , το να φανερώνεις τα πράγματα, μετριάζει ίσως και να ακυρώνει την εξέλιξη, αλλά αυτό είναι μια δική μου άποψη. Όλοι πάντως παρατήρησαν, ότι η γνωστή μας λέσχη στη φετινή της συνάντηση προσπάθησε να είναι όσο το δυνατόν, λιγότερο ορατή.

  Για τους συμμετέχοντες στο gay pride, αναρωτιέμαι πως θα αισθάνονται τις επόμενες μέρες. Αν αισθάνονται πάντως θλίψη, απελπισία, κενό και ένα αδιόρατο φόβο, δεν είναι γιατί τελείωσε το πάρτυ... αλλά απ΄την επαφή με δεκάδες δαίμονες που προσέλκυσαν και τους «τάισαν» καλά με τα πάθη τους και τις σεξουαλικές τους ακρότητες... Αν διαβάζει κάποιος και αισθάνεται έτσι, ας ψάξει κι αυτή την εξήγηση. Πολλοί ομοφυλόφιλοι έχουν ομολογήσει πως τα απορρίπτουν, γιατί η ακρότητα και η χυδαιότητα που συνήθως τα χαρακτηρίζει, δεν είναι ο δικός τους τρόπος. Ίσως κάποτε να ξεκίνησε σαν μια ειλικρινής πορεία διεκδίκησης της αποδοχής , όμως αυτό που είναι τώρα τα gay pride αισθάνομαι πως καμία σχέση δεν έχει με την αποδοχή και προωθείται από ανθρώπους που δεκάρα δε δίνουν για τους ομοφυλόφιλους, τους χρησιμοποιούν. Είχες πει κάποτε πως η σεξουαλική υπερβολή τροφοδοτεί τη βία και εδώ
  https://www.travelgay.com/gay-pride-calendar-2019/ είναι ένα ημερολόγιο των παρελάσεων της υπερβολής για το 2019. Δεν είχα καταλάβει ότι γίνεται σε τόσα πολλά μέρη, τόσες πολλές φορές το χρόνο και καταλαβαίνουμε τι καρπούς θα δώσει αυτό το κλίμα που καλλιεργείται. Όμως να μην ξεχνάμε, ότι αυτό εξαρτάται από τη συμμετοχή μας

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Αδελφε σ έχουμε ανάγκη . Με λαχτάρα περιμένω να σε διαβασω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή