Δύο τουρκικά μαχητικά F-16 πέταξαν επάνω από το Καστελόριζο (Μεγίστη) πριν από λίγο. Χθες οι κάτοικοι του Καστελόριζου αναφέρουν ότι συνέβη το ίδιο, αλλά δεν ανακοινώθηκε τίποτα το επίσημο.

Συγκεκριμένα λίγα λεπτά πριν τις 18.00 η ωρα τα δύο μαχητικά πέρασαν επάνω από το ελληνικό έδαφος σε ύψος 26.200 ποδών.

Είναι η πρώτη πτήση τουρκικών μαχητικών επάνω από το Καστελόριζο μετά από αρκετά χρόνια (τουλάχιστον η πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια που ανακοινώνεται κάτι τέτοιο από το ΓΕΕΘΑ), καθώς το νησί δεν περιλαμβάνεται σε αυτά που έχουν «ακαθόριστη» κυριαρχία, κατά την τουρκική ορολογία των διεκδικήσεων ελληνικού εδάφους.

Σήμερα, από τις 15.00 και μετά γίνονται σκληρές αερομαχίες πέριξ της Ρόδου και κάτοικοι του νησιού αναφέρουν ότι ακούνε διαρκώς τον ήχο από κινητήρες μαχητικών αεροσκαφών που πετούν στην περιοχή.

Όλες αυτές οι κινήσεις έχουν χτυπήσει καμπανάκι στην ελληνική πλευρά, καθώς το ΠΝ, η ΠΑ και ο ΣΞ βρίσκονται σε ετοιμότητα.

Πριν λίγο, υπό το βλέμμα του ΥΕΘΑ Αποστολάκη, αλλά και του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Πτέραρχου Χριστοδούλου και του Αρχηγού Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, Αντιναυάρχου Τσούνη, οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έδειξαν το μεγάλο βαθμό ετοιμότητας και ισχύος στην άσκηση «ΚΑΤΑΙΓΙΣ».

Νωρίτερα, ο Α/ΓΕΣ Καμπάς πήγε εκτάκτως στον Έβρο, δυνάμεις της Ζ’ Μοίρας Αμφίβιων Καταδρομών, βρίσκεται ακροβολισμένη σι διαφορετικά νησιά στο Αιγαίο.
Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours