Πέμπτη, Ιουνίου 06, 2019

Ζελένσκι: Προτεραιότητα της Ουκρανίας παραμένει η πλήρη ένταξη σε ΕΕ και ΝΑΤΟΟ Πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντιμίρ Ζελένσκι, δήλωσε ότι η πορεία προς την πλήρη ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ΝΑΤΟ παραμένει η αδιάκοπη εξωτερική πολιτική της Ουκρανίας.

"Η στρατηγική πορεία της Ουκρανίας στοχεύει στην πλήρη ένταξη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Αυτό κατοχυρώνεται στο Σύνταγμα της Ουκρανίας και παραμένει η αδιάκοπη μας εξωτερική πολιτική προτεραιότητα", δήλωσε ο Ζελένσκι στην κοινή συνέντευξη τύπου με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, στις Βρυξέλλες στις 4 Ιουνίου.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας τόνισε επίσης ότι η πορεία της Ουκρανίας προς τα υψηλά ευρωπαϊκά πρότυπα ζωής και ασφάλειας αποτελεί απαίτηση της ουκρανικής κοινωνίας.

"Αυτός είναι ο στόχος όλων των μεταρρυθμίσεων μας - η αύξηση του βιοτικού επιπέδου των Ουκρανών, η εξάλειψη της διαφθοράς και ο εκσυγχρονισμός ολόκληρου του κράτους, αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από την κατοχύρωση της εθνικής μας ασφάλειας" δηλωσε ο Ζελένσκι.

Το Βερχόβνα Ράντα , το κοινοβούλιο της Ουκρανίας, στις 7 Φεβρουαρίου τροποποίησε το Σύνταγμα της χώρας ώστε να χαράξει την στρατηγική πορεία του κράτους προς την πλήρη συμμετοχή της Ουκρανίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ.

Στις 20 Απριλίου, ο πρώην Πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο ενέκρινε ένα σχέδιο δράσης για την εφαρμογή της στρατηγικής πορείας της Ουκρανίας προς την ένταξη στην ΕΕ και στο ΝΑΤΟ.Share:  

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου