Τρίτη, Ιουνίου 18, 2019

Οι ΗΠΑ στέλνουν επιπλεόν στρατεύματα στη Μέση Ανατολή
Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Πάτρικ Σανάχαν ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι η χώρα του θα αναπτύξει 1.000 στρατιώτες στη Μέση Ανατολή για «αμυντικούς σκοπούς» εν μέσω των αυξανόμενων εντάσεων με το Ιράν.

"Έχω εγκρίνει την αποστολή περίπου 1.000 επιπλέον στρατευμάτων για αμυντικούς σκοπούς και για την αντιμετώπιση πιθανών εναέριων, ναυτικών και εδαφικών απειλών στη Μέση Ανατολή", δήλωσε ο Σανάχαν σε δήλωσή του.

"Οι πρόσφατες ιρανικές επιθέσεις επικυρώνουν τις υποψίες που είχαμε σχετικά με την εχθρική συμπεριφορά των ιρανικών δυνάμεων και των συμμαχικών ομάδων τους που απειλούν το προσωπικό και τα συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών στην περιοχή. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν αναζητούν σύγκρουση με το Ιράν. Η νέα ανάπτυξη στρατευμάτων αποσκοπεί στη διασφάλιση της ακεραιότητας και της ευημερίας του στρατιωτικού προσωπικού που εργάζεται σε όλη την περιοχή όπως και στην προστασία των εθνικών μας συμφερόντων ", πρόσθεσε ο Σανάχαν.

Το Πεντάγωνο δημοσίευσε τη Δευτέρα εικόνες που όπως ισχυρίζεται δείχνουν ότι το Ιράν βρισκόταν πίσω από τις επιθέσεις την περασμένη εβδομάδα στα δύο πετρελαιοφόρα στον Κόλπο του Ομάν.

Σύμφωνα με τις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις, τις φωτογραφίες τράβηξε ελικόπτερο Seahawk του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ.


Share:  

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου