ΜΙΑ ΕΚ ΤΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΩΝ ΕΙΠΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ:

«ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΚΑΚΟΡΙΖΙΚΑ!».....
 Ή, ΔΗΛΑΔΗ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΤΑ ΑΣΥΛΛΗΠΤΑ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΑ.

ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΡΟ-ΕΤΟΙΜΑΣΘΗΤΕ! Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ!..

Έλληνες: Οι διεθνείς εβραιο-Σιωνιστές της ΝΤΠ τα έχουν ήδη όλα έτοιμα από τον περασμένο Νοέμβριο. Η γη και ολόκληρος ο κόσμος, έκτοτε, είναι πλημμυρισμένος με 100 % καθαρή κηροζίνη. Οι πολίτες της γης περπατούν εν αγνοία και αμέριμνοι, περίπου το 90 % από αυτούς, με ένα κουτάκι σπίρτα στα χέρια τους…

Εισέτι, την λέξη «ατύχημα» στο Αιγαίο την έχουν ήδη αναφέρει αμέτρητες πλέον φορές σχεδόν όλοι οι κυβερνώντες της Ελλάδας και του εξωτερικού, όλα τα διεθνή ινστιτούτα και οι δεξαμενές σκέψεις σε ολόκληρη τη γη, όλα τα ΜΜΕ, κοκ. Το μόνο που απομένει πλέον να δούμε ή να βιώσουμε είναι αυτό καθεαυτό το σιωνο-προσχεδιασμένο «ατύχημα». Ή, τα «νέα Ίμια», έτσι όπως τα ονόμασε πριν λίγες μέρες ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός των Ιμίων.

Πέραν τούτων, έλεγε ο άγιος Παίσιος: «Σήμερα το να διαβάζει κανείς τους προφήτες είναι σαν να διαβάζει εφημερίδα». Επίσης, ο ίδιος άγιος τόνιζε: «Το καλύτερο πρακτορείο ειδήσεων είναι οι προφητείες των αγίων». Σε σχέση και αναφορικά με αυτές τις πνευματικές ρήσεις-καταθέσεις του αγίου Παϊσίου, ο πατήρ Νεόφυτος Μητροπολίτης Μόρφου δήλωσε δημοσίως (Μάϊος 2019): «Οι Προφητείες Τελείωσαν, Θα Τα Βλέπουμε Πλέον Όλα Στις Ειδήσεις…».

Άρα, στην παρούσα συγκυρία, πρέπει πια να κάνουμε ένα βήμα προς τα εμπρός ή δηλαδή προς την ουσία. Τι εννοώ; Το εξής. Μέχρι σήμερα μελετούσαμε τις προφητείες των αγίων όσο και τα «σημεία των καιρών» για να γνωρίζουμε το τι μας περιμένει. Το τι έρχεται. Δηλαδή τα επερχόμενα.

Εντούτοις, φτάσαμε θεωρώ στο χρονικό «σημείο μηδέν» όπου πλέον χρειάζεται απλώς να ακούμε ή να διαβάζουμε τα καθημερινά πρωτοσέλιδα των κάθε λογής και χώρας ΜΜΕ. Διότι, όλα αυτά που προ-είπαν οι άγιοι εδώ και χιλιετίες ή εκατονταετίες πριν (π.χ. Άγιος Μεθόδιος Πατάρων, Άγιος Ταράσιος, Άγιος Ανδρέας ο δια Χριστόν σαλός, Όσιος Νείλος) ήδη λαμβάνουν χώρα. Γίνονται. Τα ζούμε. Τα βλέπουμε.

Οι πνευματικοί νόμοι και οι κάποτε προρρήσεις των αγίων έγιναν ζώσες και καθημερινές πραγματικότητες. Τις βιώνουμε. Η γενική αποστασία μας από τον Κύριο, αναγκάζει τον Ουράνιο Πατέρα μας και Δημιουργό να παρέμβει δια-παιδαγωγικά. Να μας νουθετήσει. Να μας συνεφέρει. Πλησιάσαμε. Όσοι είναι σε μετάνοια δεν έχουν κανένα λόγο πανικού, φόβου, κλπ.

Τώρα. Επί του θέματος.

1. Οι Γραφές δεν μας επιτρέπουν να θέτουμε/ προβλέπουμε χρόνους, αφού μόνον ο Κύριος τους θέτει ή τους γνωρίζει. Διαφορετικά, θα ομοιάσουμε τον π. Μάξιμο και την σχετική πρόβλεψή του για την Β’ Παρουσία του Σωτήρος που, εν τέλει, …δεν ήρθε!

2. Η Αγία Γραφή, τα κείμενα και οι λόγοι των Αγίων της Εκκλησίας μας μιλούν μόνον ή αποκλειστικώς για τα «Σημεία των Καιρών».

3. Τα «Σημεία των Καιρών», για τον αναμενόμενο Ελληνο-Τουρκικό και τον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο έχουν ήδη όλα! εμφανισθεί. Όπως είναι λόγου χάρη: τα «δύο καλοκαίρια» του Πατροκοσμά (ΝΑΣΑ: τα πιο θερμά έτη, τα τελευταία 180 χρόνια, ήταν τα 2016, 2017 και 2018). Ή, επίσης, του ιδίου Αγίου, ότι θα «πέσουν μαζί δύο Πασχαλιές» (το 2018, ο Ευαγγελισμός και το Πάσχα «έπεσαν» μαζί, έτσι όπως ακριβώς είχε γίνει το 1821, το 1912 και το 1992).

Προσθέστε δε σε αυτά και τις προρρήσεις-θεοσημείες, όπως είναι για παράδειγμα:

Οι εκκλησίες, τα μοναστήρια, τα προσκυνήματα, τα εντυπωσιακά ψηφιδωτά, τα διάφορα μωσαϊκά, τα αρχαιολογικά μνημεία των Ρωμηών που «ανακαλύπτονται», σχεδόν κάθε εβδομάδα, στην Μικρά Ασία, οι ουράνιες ψαλμωδίες και η απροσδόκητη εμφάνιση του Άγγελου στον Τρούλο της Αγίας Σοφίας, τον εμφανισθέντα Σταυρό του Αποστόλου Αγίου Ανδρέα, οι καλυμμένες τοιχογραφίες και οι Σταυροί που έχουν αναδυθεί μέσα στον ιερό ναό της Αγίας Σοφίας που μοσχομυροβλύζει πολλές φορές άγιο θυμίαμα και άρρητες ευωδίες, η ανάδυση της χαμένης 10ης Πριγκηποννήσου, η εφημερίδα Σαμπάχ που παρουσίασε ειδικό αφιέρωμα για τα τόσα πολλά «Μυστήρια της Αγίας Σοφίας» που έρχονται στο φως, το «κάτι εκπληκτικό» που βρήκαν πρόσφατα οι Τούρκοι στην Παναγία Σουμελά, η εύρεση μετά από 800 χρόνια της Ιεράς Μονής της Αγίας Σκέπης, η ολοκλήρωση της Εγνατίας Οδού, το άλυτο θέμα που «θα αρχίσει από την Θράκη», η συζήτηση για τα «12 μίλια» και για το επερχόμενο «ατύχημα» στο Αιγαίο, κάποιοι «παλαβοί» (με αρχή τον εθνομάρυτρα Κ. Κατσίφα) που θα απελευθερώσουν περιοχές της παλαιάς Ρωμανίας-Βυζαντίου, τα ανεξήγητα καιρικά φαινόμενα, κοκ.

4. Κάποιοι «ζηλωτές» περί του χρόνου και όχι των «Σημείων των Καιρών» ας ενθυμηθούν και ας «χαρούν», εντούτοις, με την γνωστή ρήση του Γέροντος Σωφρονίου του Έσσεξ (1896-1993) ή ότι: «Η Κωνσταντινούπολη θα είναι πάλι ελληνική το 2020».

5. Επίσης, για τους «ζηλωτές» περί του χρόνου, σας προσθέτω ότι ο Άγιος Παίσιος έχει πει ότι για την Ελλάδα ισχύει ο κανόνας των «Εβδομήκοντάκις επτά», μετά την Πτώση της Θεοφύλακτης ή της Κωνσταντίνου-Πόλης ή, με άλλα λόγια: 70 επί 7 και! 70 και 7. Που σημαίνει: 70 x 7 = 490 και 70 + 7 = 77. Και άρα, 490 + 77 = 567. Κατά συνέπεια, 1453 + 567 = 2020!!!… (Παρατήρηση: αυτό είναι δική μου προσέγγιση/ανάλυση).

6. Προσέτι, για τους «ακριβοχρονο-ζηλωτές», ο μακαριστός και θεοφόρος Γέροντας Αμβρόσιος Λάζαρης της Ιεράς Μονής Δαδίου είπε, το έτος 2001: «Τα επόμενα 20 χρόνια θα δείτε πολλά… πόλεμοι παντού… Η Ελλάδα δεν θα συμμετέχει, αλλά θα πεινάσει!».

7. Σε ό,τι αφορά επιπλέον το τι πρέπει να κάνουμε ή να προνοήσουμε τόσο για τα πνευματικά όσο και για τα στοιχειώδη υλικά πράγματα ή προετοιμασίες για την μεγάλη πείνα στην Ελλάδα, δείτε τον σύνδεσμο:

ΣΤΟ ΑΓΙΟN ΟΡΟΣ, ΜΟΝΑΧΟΙ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΑΠΛΩΣ ΤΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ / ΚΟΙΝΟΠΟΙΟΥΜΕ


8. Αυτό που πρέπει να μας ενδιαφέρει εμάς προσωπικά και για τους διπλανούς μας είναι η λέξη, η έννοια και η Άνωθεν πνευματική εντολή που λέγεται: «ΜΕΤΑΝΟΙΑ»!… Γέροντες, Μοναχοί και Ασκητές του Αγίου Όρους, και όχι μόνον, μας έστειλαν την πνευματική εντολή τους ή ότι: «Μικροί μεγάλοι να έρθουν στην μετάνοια…». Το ξαναγράφω: Όποιοι από εμάς βρίσκονται σε μετάνοια, λίγα θα πάθουν. Λίγα! Αυτό δεν είναι κάποια αόριστη ελπίδα ή φάση, είναι η πραγματικότητα.

9. Προσέτι, σας θυμίζω ότι στις 5 Οκτωβρίου, εμφανίστηκε ο Άγιος Παϊσιος στο Άγιον Όρος (γεγονός που επιβεβαίωσε και ο σημερινός ηγούμενος του Ιερού Κελλίου της «Παναγούδας», π. Αρσένιος, στο Άγιον Όρος) και είπε: «Έρχεται μεγάλο κακό στον κόσμο, η Ελλάδα θα σωθεί, αν ΜΕΤΑΝΟHΣEI».Επίσης, στις 7 Φεβρουαρίου, εμφανίσθηκε και πάλι ο Αγιος Παϊσιος στην Αθήνα και είπε σε 2 νεαρούς, ταυτόχρονα: «…νά ετοιμάζεστε, πολύ σύντομα θά έρθουν τά γεγονότα!». Εισέτι, στις 12 Μαρτίου, εμφανίσθηκε για τρίτη φορά ο Αγιος Παϊσιος, στην Κρήτη, σε πολύ πιστό Ορθόδοξο Χριστιανό και του τόνισε: 

«Οι Έλληνες θά πάθουν κακό, διότι δέν έχουν μετάνοια. Νά ετοιμάζεστε, διότι παιδί μου είστε πολύ κοντά. Μετανοείτε παιδάκι μου καί νά είστε κοντά στά μυστήρια Του Κυρίου Ιησού Χριστού μας!». Τέλος, από τα μέσα Μαϊου, 2 εικόνες του Αγίου Παϊσίου στον Ιερό Ναό του στην Αλεξανδρούπολη δακρύζουν και προοιονίζουν τα φρικτά μελλούμενα.

10. Τέλος, πρέπει να έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη στον Κύριο και Σωτήρα μας! Μετά τα επερχόμενα γεγονότα, έρχεται η Θεϊκή χαρά τόσο με την παγκόσμια Αναλαμπή της Ορθοδοξίας όσο και της Ελλάδας και του Ελληνισμού!… Αμήν.ΗΛΙΑΣ Δ. ΚΑΛΛΙΩΡΑΣ

Συγγραφέας, Καθηγητής,

Πρώην Βουλευτής Φθιώτιδας

Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours