Ενώ οι κάτοικοι της πόλης αναγκάζονται να μεταναστεύουν εξαιτίας της βίας, των επιθέσεων και των σφαγών που διεξάγονται από το τουρκικό κράτος και τους μισθοφόρους συμμάχους του, μισθοφόροι μεταφέρονται από την Idlib.

Σύμφωνα με τον ANHA, το τουρκικό κράτος έχει μετεγκαταστήσει χιλιάδες μισθοφόρους και τις οικογένειές τους από το Idlib στο Afrin και τα γύρω χωριά του. Οι οικογένειες των μισθοφόρων έχουν μετεγκατασταθεί στα χωριά Dêr Belût, Mela Xelîl και Hemam στην επαρχία Cindiresê, στα χωριά Senarê, Anqelê, Qermîtliq, Çeqela, Xelîl και Meimila στην επαρχία Siyê, στα χωριά του Qurnê, του El Jaro και της Qestela Xidriya στην επαρχία Bilbilê. Πολλές οικογένειες μισθοφόρων εγκαταστάθηκαν επίσης στα χωριά Erebcime, Erebwêran και Dîkmetaş. Επίσης, άλλοι μισθοφόροι κατευθύνονται προς το Bilbilê.

Πολλοί κάτοικοι του Afrin έχουν απαχθεί και δολοφονηθεί

Δεν υπάρχουν ειδήσεις για τον Elî Betal Zekî (38 ετών) ο οποίος είχε απαχθεί ενώ βρισκόταν καθοδόν από το σπίτι του για την αγορά, στο χωριό Basûtê στις 9 Ιουνίου. Ομοίως, έχουν απαχθεί και ο Mihemed Xelil (γιος του Reşid Hemid Xelil, ο οποίος σκοτώθηκε από τους εισβολείς), ο Şerefedîn Seydo και ο Îbrahim Mihemed Xelîl Ebdo.

Οι μισθοφόροι απήγαγαν επίσης τον Xelıl Mistefa (45), ο οποίος ήταν ο κοινοτάρχης του χωριού Keferdelê στην επαρχία Cindiresê πριν από μία εβδομάδα, και τους Zekeriya Hesen Mistefa, Ebdo Mihemed Xilo και Mihemed Henan Elo από το χωριό Senarê στο Siyê και Elî Mihemed Henîf, Fîras Henan Ezet και Mistefa Şukrî Yσsiv από το χωριό Erebo της Mabeta. Οι μισθοφόροι κατέλαβαν επίσης το κατάστημα και το σπίτι του Mihemed Ednan στο κέντρο της πόλης του Afrin.

Από την άλλη πλευρά, το τουρκικό κράτος κατοχής παραβιάζει συνεχώς το διεθνές δίκαιο συλλαμβάνοντας και δικάζοντας τους πολίτες μιας άλλης χώρας. Σύμφωνα με τοπικές πηγές, το τουρκικό δικαστήριο καταδίκασε τον Kemîran Xilo Elî (28) σε 4 χρόνια φυλάκισης στο χωριό Celemê στο Cindirêsê.


Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours