Τρίτη, Μαΐου 28, 2019

KFOR: "Είμαστε έτοιμοι να παρέμβουμε αν χρειαστεί"Η KFOR εξέδωσε δελτίο τύπου μετά από την επιχείρηση της Αστυνομίας του Κοσσυφοπεδίου σήμερα το πρωί, με αποτέλεσμα τη σύλληψη δεκάδων ατόμων που είναι ύποπτα για λαθρεμπόριο.

"Η KFOR ενημερώνει ότι η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου διεξάγει αστυνομική επιχείρηση σε ολόκληρο το Κοσσυφοπέδιο, μετά από εντάλματα σύλληψης που εξέδωσε το δικαστήριο της Πρίστινα σε σχέση με έρευνα που διενεργήθηκε σχετικά με τη διαφθορά. Η KFOR επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για αστυνομική επιχείρηση και ότι δεν έχει αναπτυχθεί καμία δύναμη ασφαλείας του Κοσσυφοπεδίου ή άλλη στρατιωτική δύναμη στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου ", αναφέρει στο δελτίο τύπου.

Στο δελτιο αναφέρεται επίσης ότι "Λόγω της ευαίσθητης κατάστασης στο πολιτικό σκηνικό το διάστημα αυτό, ο διοικητής της KFOR καλεί όλα τα μέρη να αντιμετωπίσουν τις διαφορές ειρηνικά και υπεύθυνα, χωρίς καμία χρήση βίας ή εκφοβισμού. Οι άνθρωποι πρέπει να παραμείνουν ήρεμοι, δεν έχουν τίποτα να φοβηθούν. Η KFOR συνεχίζει να παρακολουθεί την κατάσταση και είναι έτοιμη να παρέμβει, εφόσον της ζητηθεί ως τρίτη δύναμη, προκειμένου να εγγυηθεί την ασφάλεια για όλες τις κοινότητες και σύμφωνα παντα με την εντολή του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών στην απόφαση 1244 ". 


Να θυμήσουμε πως σήμερα το πρωί στις πόλεις Μιτρόβιτσα και Ζούμπιν Πότοκ του Κοσόβου συνελήφθηκαν 13 Σέρβοι, με εντολή του εισαγγελέα της Πρίστινας, για συμμετοχή σε οργανωμένο έγκλημα. 

Οι περισσότεροι εκ των συλληφθέντων  Σέρβων υπηρετούν στην αστυνομία του Κοσόβου και μεταξύ αυτών βρίσκονται και στελέχη της αστυνομίας.

Σύμφωνα με το ανακοινωθέν που εξέδωσε η αστυνομική διεύθυνση στην Πρίστινα οι συλλήψεις δεν έχουν σχέση με την υπόθεση δολοφονίας του σέρβου πολιτικού Όλιβερ Ιβάνοβιτς, τον Ιανουάριο του 2018, αλλά αφορούν αποκλειστικά την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος. Το ανακοινωθέν αναφέρει επίσης ότι κατά τις επιχειρήσεις τραυματίστηκε ένας αστυνομικόςgazetaexpress.com
Share:  

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου