Τετάρτη, Μαΐου 22, 2019

Κύπρος: Προσγειώθηκαν στο Ακρωτήρι έξι Βρετανικά F35Στο αεροδρόμιο των Βρετανικών Βάσεων Ακρωτηρίου προσγειώθηκαν τα έξι τελευταίου τύπου αεροσκάφη F-35Β, της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας, για να λάβουν μέρος στην άσκηση Lightning Dawn, που πραγματοποιείται στην Ανατολική Μεσόγειο.

Σύμφωνα με τον Βρετανό Διοικητή, στην παρούσα φάση τα αεροσκάφη δεν υα χρησιμοποιηθούν σε πολεμικές επιχειρήσεις και θα αξιοποιηθούν μόνο για εκπαιδευτικούς σκοπούς.

«Το αεροσκάφος αυτό είναι καινούριο για εμάς. Η παρουσία τους εδώ είναι για να γίνουν οι απαραίτητες δοκιμές, να ελέγξουμε το kit, να δούμε τα logistics και να συνεχίσουμε τις εκπαιδευτικές ασκήσεις ώστε να εκτιμήσουμε το βαθμό ετοιμότητας. Αυτό θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε να εξελίσουμε το αεροσκάφος και αργότερα να χρησιμοποιηθεί στο νέο αεροπλανοφόρο Queen Elisabeth, μέχρι το τέλος του 2020,» τόνισε ο Διοικητής των Βρετανών.

Τα F-35Β, θα παραμείνουν στο Ακρωτήρι για έξι εβδομάδες πριν επιστρέψουν στη βάση τους, στην Μεγάλη Βρετανία.

Μέχρι στιγμής η Βρετανία έχει προμηθευτεί από την αμερικανική εταιρεία Lockheed Martin, 17 F-35 Lightning, ενώ το εξοπλιστικό της πρόγραμμα προβλέπει την απόκτηση συνολικά 138 αεροσκ
αφών.Share:  

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου