Ισχυρές εκρήξεις σημειώθηκαν νωρίς το πρωί στο λιμάνι Φουτζάιρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, σύμφωνα με μαρτυρίες που έγιναν σε τοπικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, την στιγμή των εκρήξεων πετούσαν στην περιοχή γαλλικά και αμερικανικά πολεμικά αεροσκάφη.

Νωρίτερα ο τηλεοπτικός σταθμός al-Mayadeen με έδρα το Λίβανο, επικαλούμενος τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, μετέδωσε ότι στο λιμάνι του Φουτζάιρα στα ΗΑΕ, σημειώθηκαν πολλές και ισχυρές εκρήξεις.Οι εκρήξεις ακουγόταν μεταξύ 4:00 π.μ. και 7:00 π.μ. τοπική ώρα όπως ανέφερε ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός, προσθέτοντας ότι από επτά έως δέκα πετρελαιοφόρα τυλίχτηκαν στις φλόγες. Ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός πρόσθεσε ότι η πραγματική αιτία του συμβάντος ήταν άγνωστη.

Άλλες αναφορές, επικαλούμενοι αυτόπτες μάρτυρες, είπαν ότι αμερικανικά και γαλλικά αεροπλάνα θεάθηκαν να πετούν πάνω από το λιμάνι τη στιγμή του συμβάντος.Πάντως η κυβέρνηση του Εμιράτου Φουτζάιρα, αρνήθηκε πριν λίγο την ύπαρξη εκρήξεων , επιμένοντας ότι το λιμάνι λειτουργεί κανονικά.

"Η υπηρεσία Τύπου της κυβέρνησης της Φουτζάιρα, αρνήθηκε τις δημοσιεύσεις των μέσων μαζικής ενημέρωσης σχετικά με ισχυρές εκρήξεις που συνέβησαν στο λιμάνι του σήμερα Κυριακή και επιβεβαίωσε ότι η κυκλοφορία των πλοίων είναι συνηθισμένη", όπως αναφέρε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων WAM.

Το λιμάνι της 
Φουτζάιρα είναι το μοναδικό λιμάνι πολλαπλών χρήσεων στην ανατολική ακτή της χώρας και συνδέεται με όλα τα άλλα εμιράτα σε απόσταση 300 χιλιομέτρων.

Απέχει περίπου 70 ναυτικά μίλια από το Στενό του Ορμούζ, καθιστώντας το έτσι όλο και πιο σημαντικό, εν μέσω της απειλής του Ιράν να κλείσει τα στενα.

Επί του παρόντος, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κατασκευάζουν τη μεγαλύτερη εγκατάσταση αποθήκευσης αργού πετρελαίου στη 
Φουτζάιρα, ικανή να αποθηκεύσει μέχρι και 14 εκατομμύρια βαρέλια.
Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours