Τετάρτη, Μαΐου 01, 2019

ΔΡ.Κ. ΒΑΡΔΑΚΑΣ Στις μέρες μας η ΠΑΝΑΓΙΑ ανέβασε νέους στυλίτες στο Άγιον Όρος που ετοιμάζουν την μετάνοια της Μεγάλης Ελλάδος που έρχεται.Φώτο από την Λιτανεία της ΠΑΝΑΓΙΑΣ της ΠΟΡΤΑΙΤΙΣΣΗΣ την Λαμπροτρίτη στο ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ.

Σήμερα θα πούμε πολλά που μάθαμε και είδαμε, ωφέλιμα και χρήσιμα. Κυρίως όμως κινούν το μυαλό μας σε προβληματισμό μέσα σε αυτό το πνευματικό ανθυγιεινό περιβάλλον που εγκλώβισαν την πατρίδα μας.

Πήγαν κάποιοι δημοσιογράφοι στον ΑΓΙΟ ΠΑΙΣΙΟ και του είπαν αυτό το γνωστό που λένε οι εξυπνάκηδες.

Γέροντα γιατί μένεις εδώ( στην Παναγούδα) και δεν κατεβαίνεις στον κόσμο που έχει ποικίλες ανάγκες;

Και ο Γέροντας διαβλέποντας τον κακό λογισμό τους , απάντησε:

Άλλη δουλειά κάνει ο ΦΑΡΟΣ και άλλη δουλειά κάνουν τα φανάρια στους δρόμους.

Γράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Βρεθήκαμε ταξιδευτές με τα μέσα μαζικής μεταφοράς προς το Πολύκαστρο της Ελληνικοτάτης Μακεδονίας μας.

Το λεωφορείο φόρτωσε από Θεσσαλονίκη και η μισή πληρότητα του ήταν περίπου 25 με 30 θέσεις που καταλήφθηκαν από αναξιοπαθούντες πρόσφυγες ηλικίας 20 με 25 ετών, όλοι τους άνδρες.

Ήταν τόσο « δυστυχείς» που στα πρόσωπα τους έβλεπες μόνο χαμόγελα και ξεσπούσαν σε γέλια όταν έβλεπαν τα κινητά- ταμπλέτες τους τελευταίας τεχνολογίας.

Φαινόταν υπάκουοι και οργανωμένοι σε κάποιον που έμοιαζε με επικεφαλής τους. Ήταν σωματικά αρτιμελείς και φαινόταν ότι είχαν περάσει από ειδική εκπαίδευση.

Τους ¨χάρηκα¨ γιατί τα ρούχα και τα παπούτσια τους ήταν μοδάτα και ολοκαίνουργια, σαν να ήταν έτοιμοι να εκδράμουν σε όμορφα μέρη.

Έβλεπα και τους Έλληνες ταξιδευτές και μόνο κακομοιριά δυστυχία και καθημερινό πόνο διέκρινα πάνω τους.

Φοβερές αντιθέσεις μέσα στα φοβερά χρόνια που ζούμε.

Μας έκανε ιδιαίτερη εντύπωση στους νεαρούς πρόσφυγες το ομοιόμορφο σακίδιο που είχαν στις πλάτες τους. Ήταν το ίδιο σε όγκο για να μπορούν μάλλον να βηματίζουν με ευχέρεια.

Όταν φτάσαμε στον προορισμό όλοι τους κατέβηκαν πειθαρχημένα ακολουθώντας τον επικεφαλής και κατευθύνθηκαν στην ίδια πορεία.

Ρώτησα ένα κάτοικο της περιοχής αν πηγαίνουν στην γνωστή δομή της περιοχής.

Αυτά που μας είπε, προβλημάτισαν .

Κάθε μέρα αυτό γίνεται

Έρχονται από Θεσσαλονίκη ομάδες νέων ανδρών προσφύγων και δεν τους ξαναβλέπουμε. Τους υπόλοιπους πρόσφυγες με τα γυναικόπαιδα τους τόσο καιρό που μένουν μαζί μας ειρηνικά τους μάθαμε .

Άραγε που πάνε όλοι αυτοί οι νέοι ; αναρωτήθηκε

Το μυαλό μας πήγε άθελα του σε αυτό που διαβάσαμε τις προηγούμενες μέρες:

« Σοκ: Νέα «Μπατακλάν» ετοιμάζουν οι τζιχαντιστές που επιστρέφουν στην Ευρώπη

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις σχετικά με τα σχέδια των φανατικών ισλαμιστών του ISIS. Μετά την συντριβή του στα πεδία της Μέσης Ανατολής οι μυστικές υπηρεσίες της Δύσης έχουν τεθεί σε ύψιστο συναγερμό καθώς χιλιάδες τζιχαντιστές με ευρωπαϊκά διαβατήρια έχουν πάρει τον δρόμο της επιστροφής

Όλα ξεκίνησαν με την ανακάλυψη αρχείων του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία. Σε σκληρό δίσκο που βρέθηκε με την υπογραφή του αρχηγού της τρομοκρατικής οργάνωσης Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντιαλ Μπαγκντάντι και των έξι υπαρχηγών του αναφέρεται πως ένα από τα σχέδια των παρανοϊκών τζιχαντιστών προβλέπει ευρεία επίθεση στον σιδηρόδρομο της Γερμανίας, καθώς και σε αγωγό πετρελαίου κοντά στη Βασιλεία, στην Ελβετία.

Το σχέδιο περιλαμβάνει μεταφορά τρομοκρατών μέσω Τουρκίας και την εκδήλωση επιθέσεων με άτομα αραβικής, ρωσικής και καυκασιανής καταγωγής. Το γεγονός ότι αναφέρεται ως πέρασμα η Τουρκία, βάζει στο «παιχνίδι» και την Ελλάδα, καθώς το πέρασμα των μεταναστών και προσφύγων από την Τουρκία στην Ευρώπη, γίνεται μέσω της χώρας μας, δίχως -και το τονίζουμε αυτό- να υπάρχει αναφορά στον σκληρό δίσκο των τζιχαντιστών για την Ελλάδα» https://www.in.gr/2019/04/15/world/sok-nea-mpataklan-etoimazoun-oi-tzixantistes-pou-epistrefoun-stin-eyropi/

Αυτά όλα δεν είναι ικανά να απαντήσουν στις απορίες μας.

Όλοι αυτοί φαίνεται να διέρχονται άγνωστα περάσματα και να κατευθύνονται προς τα Βαλκάνια που είναι έτοιμα να πυροδοτηθούν- εκραγούν.

Τι άλλο να πούμε;

Δεν υπάρχουν υπεύθυνοι;

Τι παιχνίδια παίζονται μέσω Ελλάδος;

Ο κόσμος ξύπνησε και βλέπει πολλά στις πόλεις. Κάποιοι αισθάνονται ότι γινόμαστε αρνιά προς σφαγή ( βλ ΣΥΡΙΑ).Φώτο: ο ΑΓΙΟΣ ΔΑΝΙΗΛ ο στυλίτης

Πριν μέρες ένας σεβάσμιος Γέροντας μας διαμήνυσε και το γράψαμε ότι « εξυφαίνεται παγκόσμια συνομωσία αυτές τις μέρες εναντίον της πατρίδος μας»

Αν αναλογιστεί ο καθένας ότι κάθε βράδυ οι μπαχαλάκηδες ξεσπούν εναντίον της Ελληνικής κοινωνίας στις μεγάλες πόλεις ( σαν προπόνηση για αυτό που έρχεται) κατανοούμε που πάει το πράγμα σε συνδυασμό με την θρασύτητα των τούρκων και των αλβανών.

Μπορεί αυτοί να παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια, αλλά ο ΟΥΡΑΝΟΣ έβαλε τους δικούς του ανθρώπους να αντιμετωπίσουν την δαιμονική λαίλαπα – μπόρα που ξέσπασε.

Στην Άνω Καψάλα στο Περιβόλι της Υπεραγίας Θεοτόκου με τα πανύψηλα δέντρα και τις μεγάλες αγιοπνευματικές μορφές του Ασκητικού Πατερικού φρονήματος ( βλ. Όσιος Θεόφιλος ο Μυροβλήτης κα) συμβαίνει τούτο τον καιρό το εξής:

« Η ΠΑΝΑΓΙΑ στις μέρες μας ανέβασε νέους στυλίτες στο Άγιον Όρος που ετοιμάζουν την μετάνοια της Μεγάλης Ελλάδος που έρχεται.» Μας είπε αγιορείτης στον οποίο μεταφέραμε τους προβληματισμούς μας.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ

Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας


triklopodia.gr
Share:  

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου