Όταν το χθες σμίγει με το σήμερα
Ξεκινάμε από σημερινό άρθρο Ισραηλινού πρακτορείου όπου γράφει τα εξής:Το επίλεκτο σώμα των φρουρών της επανάστασης IRGC, οι δυνάμεις Quds, οι οποίες έχουν την ευθύνη για τις επιχειρήσεις στο εξωτερικό, έχουν δημιουργήσει κέντρο στρατιωτικής εκπαίδευσης στο Λίβανο

Το κέντρο εκπαίδευσης βρίσκεται σε κοντινή απόσταση από την αεροπορική βάση Rayak του Λιβάνου αλλά και τα σύνορα με τη Συρία. Όπως λένε Αμερικάνοι αναλυτές, ο στόχος του Ιράν κατασκευάζοντας κέντρα εκπαίδευσης όπως είναι αυτο στο Λίβανο, είναι για να βελτιώσει τις δυνατότητες των κατά τόπους συμμάχων του, όπως είναι η Χεζμπολάχ και διαθέτοντας παράλληλα παρόμοιες εγκαταστάσεις εκπαίδευσης στο Ιράν, εκεί όπου μπορεί να συγκεντρώσει όσους εκπαιδεύτηκαν στα περιφερειακά στρατόπεδα που διατηρεί..

Οι Δυνάμεις Quds (“Δύναμη της Ιερουσαλήμ”) ιδρύθηκε την δεκαετία του '80 και το αρχηγείο τους βρίσκεται στην Τεχεράνη, στο ίδιο κτίριο όπου κάποτε ήταν η Πρεσβεία των ΗΠΑ. 
Η δύναμη συμπεριλαμβάνει τμήμα κατασκοπείας, οικονομικό τμήμα, τμήμα εκπαίδευσης, πολιτικό τμήμα, τμήμα δολιοφθορών και τμήμα ειδικών επιχειρήσεων που επιβλέπει τις επιχειρήσεις σε όλον τον κόσμο. Η δύναμη διαθέτει περί τους 3.000 κατασκόπους, με έναν πυρήνα 1.000 Ιρανών και αξιωματούχους ξένων μυστικών υπηρεσιών. 

Σημειώνουν οι ξένοι αναλυτές ότι το ανατολικό σύνορο μεταξύ Λιβάνου και Συρίας είναι η είσοδος δυνάμεων του «άξονα αντίστασης» και υπογραμμίζουν την ανικανότητα του λιβανικού κράτους να ελέγξει την επικράτειά του ενάντια στη διείσδυση του Ιράν.

Αυτο ακριβώς υπαγορεύει η μικρή απόσταση που έχει το στρατιωτικό εκπαιδευτικό κέντρο του IRGC με την αεροπορική βάση Rayak του Λιβάνου.

Επίσης οι παρατηρήσεις αυτές αποδεικνύουν την ενίσχυση του « άξονα αντίστασης» (στρατιωτικές δυνάμεις κατά του Ισραήλ) όπου σε έναν μελλοντικό πόλεμο , η Χεζμπολάχ δεν θα πολεμήσει μόνη της.

Αναλυτές από το Ισραήλ με την σειρά τους προειδοποίησαν ότι ο στρατός του Λιβάνου έχει χάσει την ανεξαρτησία του και έχει γίνει «αναπόσπαστο μέρος» του δικτύου της Χεζμπολάχ και ότι ο επόμενος πόλεμος στα βόρεια σύνορα του Ισραήλ δεν θα περιοριστεί σε ένα μέτωπο αλλά θα εξαπλωθεί η σύγκρουση τόσο σε Συρία όσο και στο Λίβανο.
Αυτά και άλλα πολλά γράφει σήμερα 16 Μαΐου η The Jerusalem Post στο άρθρο της 

U.S. STATE DEPARTMENT: IRAN'S IRGC HAS SET UP A TRAINING BASE IN LEBANON


 Πριν 3 ημέρες, στις 13 Μαΐου, είπαμε κάτι.

Τι Δεν Μου Κάθεται Καλά…


Η επιβεβαίωση έχει να κάνει με ότι είμαστε μια ανάσα....μια ανάσα θερινή, κοντά στην επίσημη αρχή του τρίτου Παγκοσμίου πολέμου.


Χρωστάω και κάτι άλλο για την Περσία…αύριο όμως γιατι σήμερα γίνεται ένας χαμός, εργαζομαστε στα κόκκινα. 

Να θυμάσαι τα τσιρότα, όσα μπηκαν, είναι πολύ κρίσιμα και δεν τοποθετήθηκαν στην τύχη.

Rick

Tags:

Share:

0 comments