Στο «κόκκινο» βρίσκεται η κατάσταση στον Κόλπο καθώς αμερικανικά βομβαρδιστικά προσγειώθηκαν στο Κατάρ σε μια προσπάθεια επίδειξης δύναμης με το Ιράν να αναπτύσσει κινητές αντιαεροπορικές συστοιχίες στην επαρχία του Bushehr εκεί που βρίσκεται ο πυρηνικός αντιδραστήρας.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά πρόκειται για συστήματα μέσης εμβέλειας είτε MIM-23 Hawk, από την εποχή του Σάχη είτε για το ιρανικό αντίγραφό τους το σύστημα Mersad με εμβέλεια 40 χλμ.

Την ίδια ώρα ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στις Βρυξέλλες για να ενημερώσει τους συμμάχους του ΝΑΤΟ για την κατάσταση, όπως διαμορφώνεται στον Κόλπο.
Όπως αποκαλύπτει σχετικό βίντεο το Ιράν αναπτύσσει κινητά αντιαεροπορικά συστήματα στην επαρχία Bushehr δίπλα στον Κόλπο αμέσως μετά την άφιξη των αμερικανικών στρατηγικών βομβαρδιστικών B-52 στο Κατάρ.
Τα βομβαρδιστικά πέταξαν εχθές πάνω από τα νερά του Κόλπου σε μια επίδειξη δύναμης συνοδευόμενα από δύο F-15C, παρ΄όλα αυτά δεν υπήρξε καμία ιρανική απόπειρα για αναχαίτισή τους.Από το πρωί η ισραηλινή Αεροπορία βρίσκεται σε συναγερμό με συνεχείς πτήσεις αεροσκαφών ηλεκτρονικής αναγνώρισης G 550 Nachshon Shavit, αεροσκαφών εναέριου ανεφοδιασμού και μαχητικών F-16I.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται είναι πιθανό ένα κτύπημα του Ισραήλ στη Συρία κατά ιρανικών στόχων ή στόχων της Χεζμπολάχ, ίσως με κάποιο φορτίο το οποίο έχει φτάσει από το Ιράν.

pronews.gr
Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours