Κυριακή, Μαΐου 05, 2019

Η αγάπη είναι πληγή...
Η αλήθεια είναι, ότι η αγάπη μετριέται με τις πληγές που άφησε στην ψυχή και το κορμί μας. Αυτοί που αγαπήσαμε μας παίδεψαν πολύ. Αυτούς που αγαπήσαμε τους παιδέψαμε. Το σημείο αναγνώρισης μιας αγάπης, δεν είναι τα λόγια που ειπώθηκαν αλλά ο πόνος που νιώσαμε, οι θυσίες που κάναμε, το φως που μεταλάβαμε.

Είπε ο Μητροπολίτης Γορτύνης Μακάριος σε εσπερινό κήρυγμα του: «Όταν ο Χριστός χρειάστηκε να πείσει τους μαθητές του, ότι είναι ο Κύριος τους, δεν τους έδειξε τον θρίαμβο της ανάστασης του, αλλά τις πληγές του». «Ελάτε να δείτε τις πληγές μου, βάλτε το δάκτυλο σας στα τραύματα της αγάπης μου.» Ουσιαστικά ήταν σαν να τους έλεγε «δεν με θυμάστε; δεν με αναγνωρίζετε; εγώ είμαι που σας αγάπησα έως θανάτου. Δείτε τις πληγές μου».

Στην Βασιλεία του Θεού, δεν θα αναγνωριστούμε από τις επιτυχίες και τα κατορθώματα μας, αλλά από τους καημούς και τα βάσανα μας. Όπως εκείνη η πονεμένη γυναίκα στην αιμοκάθαρση που κάποτε έδειξε τις πληγές της στον Άγιο Παΐσιο, λέγοντας του: «δες γέροντα την πληγή μου, φαίνεται το κόκκαλό μου», για να λάβει την απάντηση, «εγώ δεν βλέπω μέσα στην πληγή σου το κόκκαλο, αλλά τον παράδεισο….».

Δείτε σχετικά:

Άγιος Θωμάς ο Απόστολος και η Καλή Απιστία του. Ποιά η αξία της Κυριακής και γιατί αποκαλείται όγδοη ημέρα; (και Βίντεο) Δύο γεγονότα εορτάζουμε την Κυριακή του Θωμά. Τα Εγκαίνια του Ναού Ναό του Παναγίου Τάφου και τη ψηλάφηση του Θωμά. Πρόκειται για τον Ναό του Παναγίου Τάφου, που ο Μέγας Κωνσταντίνος ανήγειρε στον τόπο του Γολγοθά και τον Ναό αυτό εγκαινίασε κατά το έτος 330.

Το Φιλί του Ιούδα... γιατί και η προδοσία φιλάει «υπέροχα». Ο Ιούδας προδίδει με φιλί, γιατί ποτέ δεν κατάλαβε τι σημαίνει αγάπη. Φιλάει προδοτικά γιατί ποτέ η καρδιά του δεν σαρκώθηκε στα χείλη του...


Στην σιωπηλή νύχτα του απείρου - Σοφία Ντρέκου. Η αξία του πόνου, μάς δίνει την εμπειρία να δούμε το αποφεύγειν και απομακρύνειν, όταν πλησιάζεις την αλήθεια μέσα από την σιωπηλή νύχτα του απείρου...

sophia-ntrekou.gr
Share:  

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου