Παρασκευή, Απριλίου 12, 2019

Οι ΗΠΑ θα αναπτύξουν το σύστημα (THAAD) στη ΡουμανίαΤο THAAD είναι ένα αντιβαλλιστικό σύστημα αντιπυραυλικής άμυνας που βαλλιστικούς πυραύλους κατά τη διάρκεια της τελευταίας τους πτήσης στο μέσο της πορείας ή τελικής φάσης, τόσο εντός όσο και εκτός της ατμόσφαιρας της Γης.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα αναπτύξουν στη Ρουμανία μια αντι-βαλλιστική πυραυλική ομπρέλα Terminal High Defence Area (THAAD) στη Ρουμανία αυτό το καλοκαίρι για να υποστηρίξουν το ΝΑΤΟ, δήλωσε σε δήλωσή του η Ευρωπαϊκή Διοίκηση (EUCOM).

Η κίνηση έρχεται των `ΗΠΑ παρά την αντίθεση της Μόσχας για την ανάπτυξη του συστήματος


Το THAAD θα παραμείνει λειτουργικό στη Ρουμανία, καθώς η χώρα πραγματοποιεί τακτικές ενημερώσεις και συντήρηση στο σύστημα βαλλιστικών πυραύλων Aegis, δήλωσε η EUCOM.

Τον περασμένο Φεβρουάριο, ο διευθυντής επιχειρήσεων του Οργανισμού Αντιπυραυλικής Άμυνας (MDA) ανέφερε ότι το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ ζήτησε 1.8 δισεκατομμύρια δολάρια για 37 πρόσθετα συστήματα πυραυλικής άμυνας Aegis για την Πολωνία και τη Ρουμανία.

Το αίτημα προϋπολογισμού για το δημοσιονομικό έτος 2019 του Τμήματος Άμυνας κατανέμει 6 δισεκατομμύρια δολάρια για βασικά συστήματα αντιπυραυλικής άμυνας, υπεράκτιας υπερυψωμένου χώρου (THAAD).


Share:  

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου