Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ετοιμάζονται να ξεκινήσουν μια στρατιωτική επιχείρηση για την απελευθέρωση του Αφρίν από τις τουρκικές δυνάμεις και τους συμμάχους της, οπως δήλωσε ο γενικός διοικητής των κουρδικών δυνάμεων σε συνέντευξή του.

"Προετοιμαζόμαστε και κάνουμε κινήσεις για να ελευθερώσουμε το Αφρίν", δήλωσε στον Κουρδικό σταθμό Sterk TV, ο Ferhat Abdi Şahin, γενικός διοικητής των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων.

Ο SDF υποστηρίχθηκε από τον συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ και ανακοίνωσε μολις την περασμένη εβδομάδα την οριστική νίκη επί του ISIS στη Συρία.

Οι τουρκικές δυνάμεις και οι Σύροι σύμμαχοί τους κατέλαβαν την περιοχή του Αφρίν στις αρχές του 2018, μετά από μια σύντομη μάχη με τις κουρδικές δυνάμεις. Τώρα,  ο SDF μετά και την ήττα του ISIS, δεσμεύτηκε να απελευθερώσει το Αφρίν! 


Ο Şahin πρόσθεσε ότι όλες οι μονάδες του SDF, συμπεριλαμβανομένων των Μονάδων Προστασίας του Κουρδικού Λαού (YPG) και των Μονάδων Προστασίας Γυναικών (YPJ), έχουν επιβεβαιώσει την πρόθεση τους και την ετοιμότητά τους να συμμετάσχουν στην επιχείρηση απελευθέρωσης του Αφρίν.

Ταυτόχρονα, ο επικεφαλής του SDF, Mazlóm Kobani, ανακοίνωσε ότι οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις είναι μέλη της Συρίας και δεν σχεδιάζουν να διαχωριστούν από αυτή, ζητώντας να βρουν μια μόνιμη λύση με τη συριακή κυβέρνηση και να συμφιλιωθούν με τη Δαμασκό .

Αυτό έρχεται μετά την απόφαση των ΗΠΑ να αποσύρουν τις δυνάμεις τους από τη Συρία προειδοποιώντας ότι θα ξεκινήσει μια επίθεση εναντίον των κουρδικών δυνάμεων Ανατολικά του Ευφράτη.

Πηγές δείχνουν ότι πιθανός θα δημιουργηθεί μια νέα συμμαχία μεταξύ των Κούρδων της Συρίας και του Συριακού Στρατού, ώστε να αντιμετωπίσει την τουρκική απειλή. 

Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours