Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού του Βορειοατλαντικού Συμφώνου (ΝΑΤΟ) Γενς Στόλτενμπεργκ, δήλωσε ότι η Συμμαχία αναγνωρίζει τις προσδοκίες της Κιέβου για ένταξη στο ΝΑΤΟ, αλλά τονίζει την ανάγκη να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις, συμπεριλαμβανομένης της καταπολέμησης της διαφθοράς στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας.

«Όσον αφορά την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, αναγνωρίζουμε τις φιλοδοξίες, την προσδοκία της Ουκρανίας να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ. Εργαζόμαστε από κοινού για να βοηθήσουμε την Ουκρανία να προχωρήσει προς την κατεύθυνση της διατλαντικής ενσωμάτωσης», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ την 1η Απριλίου πριν από την συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών των χωρών μελών του ΝΑΤΟ στην Ουάσινγκτον.

Ο λόγος για τον οποίο έχουμε πολλά διαφορετικά πλαίσια και προγράμματα βοήθειας και υποστήριξης, είναι για να βοηθήσουμε την Ουκρανία να επικεντρωθεί στο πιο σημαντικό πράγμα, και αυτό είναι η μεταρρύθμιση: να εκσυγχρονιστεί για να ανταποκριθεί στα πρότυπα του ΝΑΤΟ, βοηθάμε την Ουκρανία, εκσυγχρονίζουμε

τα όργανα άμυνας και ασφάλειας, έχουμε επένδυση κεφάλαια στη χώρα, παρέχουμε τεχνική κατάρτιση και γενικά έχουμε διαφορετικά είδη δραστηριοτήτων με τα οποία βοηθάμε την Ουκρανία προς αυτή την κατεύθυνση", ανέφερε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ παρέχουν επίσης διάφορα είδη διμερούς υποστήριξης. «Πιστεύουμε ακράδαντα ότι αυτό πρέπει να είναι ο κύριος στόχος: η μεταρρύθμιση, ο εκσυγχρονισμός και η ενίσχυση των θεσμών άμυνας και ασφάλειας, συμπεριλαμβανομένης της καταπολέμησης της διαφθοράς.»Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours