Εκατοντάδες Βενεζουελάνοι συνωνστίζονται μήπως και μπορέσουν να πάρουν τα φάρμακα που χρειάζονται – Δείτε τη δραματική καθημερινή κατάσταση που επικρατεί στη χώρα

Από μια κλωστή φαίνεται ότι διατηρείται πλέον η κοινωνική συνοχή στην Βενεζουέλα του Νικολάς Μαδούρο.

Εικόνες απόλυτης εξαθλίωσης φθάνουν πλέον από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς λόγω της έλλειψης βασικών αγαθών οι κάτοικοι συνωστίζονται κατά εκατοντάδες έξω από το κρατικό φαρμακείο στο Καράκας μήπως και μπορέσουν να εξασφαλίσουν τα φάρμακα που χρειάζονται.Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο με τα γεγονότα που αποτυπώνουν τη δραματική καθημερινή κατάσταση που επικρατεί στη χώρα.

Χωρίς ρεύμα και νερό για μέρες η ΒενεζουέλαΚαθώς η χώρα βιώνει νέα εκτεταμένη διακοπή λειτουργίας του δικτύου ηλεκτροδότησης, με αποτέλεσμα οι πολίτες να έχουν μείνει χωρίς ρεύμα και νερό για μέρες, η κυβέρνηση της Βενεζουέλας ανακοίνωσε ότι μειώνει τη διάρκεια της εργάσιμης ημέρας σήμερα Δευτέρα, οι εργαζόμενοι στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα θα σταματήσουν τη δουλειά στις 14:00, ενώ τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, καθώς συνεχίζονται οι προσπάθειες για την αποκατάσταση του δικτύου.

Υποστηρικτές της αντιπολίτευσης και πολίτες βγήκαν στους δρόμους για να διαδηλώσουν, πολλοί χτυπώντας σκεύη κουζίνας, άλλοι στήνοντας φλεγόμενα οδοφράγματα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την τέταρτη εκτεταμένη διακοπή της ηλεκτροδότησης σε έναν μήνα. Στο Καράκας, οι διαδηλωτές προσπάθησαν να συγκεντρωθούν σε πολλά διαφορετικά σημεία στα δυτικά προάστια της πόλης ενώ η αστυνομία τους διέλυσε με δακρυγόνα.

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας επιρρίπτει την ευθύνη για το πρόβλημα σε δολιοφθορά, καταγγέλλει σαμποτάζ των HΠΑ, ενώ η αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση δεν επένδυσε στο εθνικό δίκτυο και δεν φρόντισε να συντηρηθεί.

Ο πρόεδρος Νικολάς Μαδούρο ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι η ηλεκτροδότηση θα γίνεται με δελτίο για 30 ημέρες, καθώς τα προβλήματα που άρχισαν να εκδηλώνονται την 7η Μαρτίου επιμένουν.

«Ενέκρινα ένα σχέδιο τριάντα ημερών» ώστε να εξασφαλιστεί η «ισορροπημένη» ηλεκτροδότηση ώστε η παραγωγή, οι συγκοινωνίες, η διανομή και η κατανάλωση να εκτυλίσσονται όσο πιο ομαλά γίνεται, καθώς και για να «εγγυηθούμε την ύδρευση», εξήγησε ο Μαδούρο μιλώντας σε κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.


Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours