Κυριακή, Απριλίου 14, 2019

Αυτοί που δεν γύρισαν ποτέ

Αυτοί που δεν γύρισαν ποτέ 
από το ματωμένο πεδίο της μάχης....αυτοι να μας πουν!


Οσοι δεν τα κατάφεραν να επιστρέψουν πίσω στις αγκαλιές των δικών τους ανθρώπων, που ποτε δεν θα μάθουμε την δική τους ιστορία,  όλοι αυτοί λείπουν από την ιστορία.

Γιατί αν έγραφαν αυτοί την ιστορία, αν έπαιρναν αυτοί τις αποφάσεις, μάλλον θα εμπόδιζαν να συμβεί και πάλι.

Πότε δεν επέστρεψαν από το χώμα που ακόμη μυρίζει μπαρούτι, για να μας πουν πόσο πόνεσαν, πόσο υπέφεραν, πόσο άντεξαν, τι δεν άντεξαν, ποσά στερήθηκαν, τι σκέφτονταν, τι λησμονούσαν…..βασικά τι θα άλλαζαν.

Το χώμα τους έκλεισε το στόμα, τα όπλα τους στέρησαν τη ζωή και ακόμη δεν ξέρουν το …γιατί.

Μόνο αυτοί είδαν το αληθινό πρόσωπο του πολέμου.. αλήθεια σε δυο γουλιές πολέμου πόσοι έφυγαν…;

Δεν είναι ο αριθμός ικανός για να αφοπλίσει τα έθνη;

Μάλλον όχι….γιατί είναι Ηνωμένα, θυμάσαι, για αυτό ενώθηκαν, για να μην ξαναγίνει….ή μήπως ενώθηκαν για να διασφαλίσουν ότι… θα επαναληφθεί η ιστορία;

Την πολεμική βιομηχανία την έκαναν… μόδα, o θάνατος κάνει πασαρέλα, σε..επιδείξεις όπλων... και έτσι νομίζουν ότι ομορφαίνει ο θάνατος…μα όσο όμορφο και αν τον κάνουν να μοιάζει, αν πλησιάσει το χρόνο...εκεί νιώθεις την μπόχα του.

Νιώθεις σιγά σιγά την απαίσια μυρωδιά του πολέμου;

.... μάγκας ο Όργουελ, ο πόλεμος έλεγε είναι ειρήνη...είχε δίκιο...ήταν και είναι η δική τους ειρήνη, δεν ξέρουν και δεν δέχονται άλλη ειρήνη…και τώρα νομίζω είναι αργά για να ξεφύγουμε σαν πλανήτης από την… ειρήνη τους.

Γιατι δεν είδαμε ποτέ ότι η ειρήνη που είχαμε και έχουμε, μέχρι αυτή τη στιγμή, ήταν πόλεμος, αθόρυβος και ακύρηχτος πόλεμος.

Χάσαμε στον πόλεμο της σκέψης..με αποτέλεσμα να πιάσουμε τα όπλα...για τρίτη φορά!
Rick

Share:  

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου