Η κατάσταση στη Λιβύη ήταν τεταμένη από τις 4 Απριλίου, όταν ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης, με επικεφαλής τον Χαλίφα Χαφτάρ, ξεκίνησε επίθεση για να απαλλαγεί η Τρίπολη από τους τρομοκράτες.

Η πολεμική Αεροπορία της Kυβέρνησης της Εθνικής Συμφωνίας (GNA) της Λιβύης ξεκίνησε σειρά επιθέσεων στις θέσεις του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA) που βρίσκεται στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Τρίπολης την Κυριακή, όπως ανέφεραν τοπικά μεσα ενημέρωσης.

Οι μονάδες LNA, υπό τη διοίκηση του πολιτικού στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, κατέλαβαν το Διεθνές Αεροδρόμιο της Τρίπολης στις 6 Απριλίου, το οποίο δεν λειτουργεί από το 2014.

Στο δρόμο προς την Τρίπολη, το LNA κατέλαβε αρκετούς οικισμούς, ενώ ο πρωθυπουργός της GNA διέταξε τα στρατεύματα να χρησιμοποιήσουν βία, εάν αυτό κρινόταν απαραίτητο.

Χθες, πολύ μικρότερης κλίμακας αεροπορική επιδρομή σε στρατεύματα του Λιβυκού Εθνικού Στρατού πραγματοποίησαν στη Λιβύη, στρατεύματα της κυβέρνησης της Εθνικής Συμφωνίας.

Συγκεκριμένα, η αεροπορική επιδρομή πραγματοποιήθηκε στην πόλη Γκαριάν, η οποία είχε καταληφθεί νωρίτερα από τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό.

Η επίθεση από τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό, κοντά στην πρωτεύουσα ξεκίνησε την Πέμπτη, με τον Χαφτάρ να δηλώνει ότι αποσκοπούσε στην «απελευθέρωση της πόλης από τρομοκράτες».

Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours