Δευτέρα, Απριλίου 15, 2019

Όταν οι νεκροί αστυνομικοί ήταν περισσότεροι από τους νεκρούς διαδηλωτές
Θέλω να πάμε στο παρελθόν, το κάνουμε συχνά, θα το κάνουμε και σήμερα.

Για οικονομία χρόνου θα συμπτύξουμε ιδέες και στοιχεία αλλά πιστεύω θα βγει νόημα.

It Started in Daraa- Ξεκίνησε στη Ντάρα....αυτός  είναι ο τίτλος ενός πολύ κατατοπιστικού κειμένου που διάβασα πρόσφατα. It Started in Daraa on March 17, 2011: The US-NATO-Israel Sponsored Al Qaeda Insurgency in Syria. Who Was Behind the 2011 “Protest Movement”?


Αυτό το κείμενο με λίγα λόγια προσεγγίζει χρονικά και τακτικά το πως επισκέφθηκε η Ελευθερία και η Δημοκρατία την Συρία το 2011 και ο τρόπος που ήρθε εκεί…ναι ο τρόπος μοιάζει να αγγίζει τα όσα τρέχουν αυτό το διάστημα στην Ελλάδα.

Στην Ντάρα λοιπόν της Συρίας…εκεί ξεκινάει η επανάσταση για την ανατροπή του καθεστώτος Άσαντ, όπου θυμώμαστε κάποιοι τους διαδηλωτές να κατηγορούν τον Σύρο πρόεδρο για διαφθορά και βία.

Έχει μεγάλη σημασία να δούμε πως έγινε η αρχή, δηλαδή τι επικράτησε τις πρώτες τρείς ημέρες στην πόλη αυτή.

Διαδηλωτές ξαφνικά θυμούνται ότι η κυβέρνηση τους είναι διεφθαρμένη(προφανώς δεν ήξεραν ελληνικά και δεν διάβαζαν ελληνικές εφημερίδες για να καταλάβουν τι θα πει διαφθορά) βγαίνουν στην πόλη Ντάρα και σε μερικές ακόμη μεγάλες πόλεις της Συρίας και ναδιαμαρτύρονται...και ως γνωστόν σε τέτοιες περιπτωσεις ξεσπούν βίαιες ταραχές.

Μια ημέρα μετά την έναρξη των ταραχών σ.σ οι ταραχές ξεκίνησαν Τετάρτη, την Πέμπτη λοιπόν, υπάρχουν οι πρώτες επίσημες απώλειες.

Η διεθνής κοινή γνώμη (μάζα) συντονίζεται με την Αραβική Άνοιξη και τους ειρηνικούς τοτε διαδηλωτές, κάνοντας λόγο για δίκαια αιτήματα που θα πρέπει να στηρίξει απέναντι στο απολυταρχικο καθεστως Ασαντ που καταπιέζει τους πολίτες του.

Αφού οι εικόνες των ταραχών κάνουν τον γύρο του κόσμου και ο....κόσμος πιστεύει τις εικόνες που του παρουσιάζουν τα ελεγχόμενα δυτικά μέσα ενημέρωσης, τότε ξεκινούν οι.... από πριν όπως αποδείχτηκε,  ανακοινώσεις 
στήριξης πλανηταρχών, προέδρων, διεθνών οργανισμών κλπ. προς τους...εξεγερμένους....τζιχαντιστές!

Αναφέρονται στον δίκαιο αγώνα των ειρηνικών διαδηλωτών-τζιχαντιστών που απαιτούν την ανατροπή του Άσαντ, και όπως έλεγαν τότε στις ανακοινώσεις τους, θα στήριζαν με όλα τους τα μέσα αυτό τον δίκαια αγώνα…για να επικρατήσει η Δημοκρατία και η Ελευθερία έναντι της δικτατορίας και της τρομοκρατίας.!!

Όπως και το έκαναν…και είδαμε και βλέπουμε ακόμη και τώρα, τι προκάλεσε η στήριξη αυτή στους ειρηνικούς τότε διαδηλωτές.

(Θα πρόσθετα και το…. «αυτά που θα δούμε στη συνέχεια» σε περιοχή/θυσιαστήριο πολύ "μεγάλων" πολιτισμών της αρχαιότητας.)

Όλα ξεκινούν από κάπου, υπάρχει η άψογη συνεργασία χρόνου, χώρου και ανθρώπου και το κακό έρχεται στον κόσμο για πλάκα….πανεύκολα.

Στις 17 του μήνα λοιπόν ξεκινάει ο Γολγοθάς της Συρίας..ή μήπως 18 του Μαρτίου του 2011;

Προσωπικά θα κρατήσω το 18.

Την επόμενη ημέρα λοιπόν, στις 18 του μήνα, ο δυτικός κόσμος σπέυδει να προσφέρει την πλήρη στήριξη του στους εξεγερμένους που διαμαρτύρονται «ειρηνικά» και κατηγορεί ως εγκληματία τον Άσαντ που σκοτώνει τους πολίτες του.

Ας δούμε αμέσως ένα δημοσίευμα του τότε στο...... τώρα.

Continued protests in Syria claim lives of seven police and four protesters, and result in burning a courthouse and Baath Party HQ in Daraa.

Παρατήρησε τι έγινε μια ημέρα μετά την ειρηνική εξέγερση στη Συρία:

7 Αστυνομικοί νεκροί και 4 διαδηλωτές νεκροί.

Πρόσεξε...οι νεκροί  ασυτνομικοί είναι παραπάνω από τους ειρηνικούς διαδηλωτές....που να μην ήταν ειρηνικοίοι δηλαδή..άρα δεν μιλάμε για διαδηλωτές… αλλά για εξοπλισμένες συμμορίες.

Δεν μιλάμε για ειρηνική διαμαρτυρία, όπως ισχυρίστηκαν τότε τα δυτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης που εξαπάτησαν τον κοσμο και που στήριξαν με κάθε τρόπο κράτη μέλη του ΝΑΤΟ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το… Ισραήλ.

Αλλά δεν θα μείνουμε σε αυτό...όχι...

Θα μείνουμε στο εξής πολύ σοβαρό που αφορά και την χώρα μας.

Αφορά την χώρα μας γιατί αυτό που θα δούμε μοιάζει να μας έρχεται κατευθείαν από τον Τσελεμεντέ των καταστροφών, που γνωρίζουν πολύ καλά τις συνταγές και τις εφαρμόζουν κατά περίπτωση στα κράτη.

Την ημέρα που είχαμε νεκρούς στη Ντάρα της Συρίας, υπήρξαν μαρτυρίες ότι αχρωμάτιστοι και ουδέτεροι ελεύθεροι σκοπευτές, έριχναν και στις δυο πλευρές....πρόσεξε τώρα μας λένε οι πηγές...ότι κάποιοι.. ένοπλοι... σκότωναν και αστυνομικούς και διαδηλωτές.!!!

Όταν λέμε ουδέτεροι, μιλάμε για καλά εκπαιδευμένα άτομα, επαγγελματίες του είδους, που προφανώς ανήκουν στην υπηρεσία κάποιου ισχυρού κράτους που αυτή την στιγμή, που και που, βομβαρδίζει στόχους εντός της Συρίας.

Οι διαδηλωτές λοιπόν την ωρα που καίνε και καταστρέφουν ότι βρουν μπροστά τους.... έρχονται και οι πρώτοι νεκροί και τότε το…………. φαγητό με όλα του τα υλικά βρίσκεται στο ταψί και είναι έτοιμο να μπει στο φούρνο.

Παρόμοιες αναφορές υπάρχουν και για τα γεγονότα του Φεβρουαρίου του 2014 στην πλατεία της Ελευθερίας στο Κίεβο της Ουκρανίας και τότε, κάποιοι διαδηλωτές στο επάγγελμα, από κορυφές κτιρίων, έβαλαν και στις δύο πλευρές, με αποτέλεσμα οι ειρηνικές όντως διαδηλώσεις μέχρι τότε,  απο ενα σημείο και μετά να γίνουν αιματηρές, με τα γνωστά αποτελέσματα.

Αυτές οι πρόβες πιθανός να έγιναν και το 2008, το βράδυ που δολοφονήθηκε ο Γρηγορόπουλος.

Το τι έγινε εκείνο το βράδυ μάλλον δεν θα το μάθουμε ποτέ, αν ήταν πρόθεση, η κακιά στιγμή, κάποιο άλλο χέρι, όλα μαζί..δεν ξέρω, όμως όλοι είδαμε και θα πρέπει να θυμόμαστε τι συνέβη  μετά.

Διότι όταν κάνεις πρόβες ένα γεγονός, ή απέτυχε να κάτσει το γεγονός ή το ετοιμάζεις για την κατάλληλη στιγμή.

Οι στιγμές που τώρα διανύουμε, παγκοσμίως αλλά και στην Ελλάδα, είναι παραπάνω από ώριμες.

Οι συνθήκες που κατασκευάζουν στην Ελλάδα οδηγούν σε καταστάσεις που είδαμε σε άλλα κράτη.

Είδαμε τι συνέβη στα Εξάρχεια πριν μερικές ημέρες…θέλουν νεκρούς… και από τις δύο πλευρές νεκρούς…και όταν κρίνουν ότι ο χρόνος είναι σύμμαχος και το γεγονός θα κουμπώσει στα υπόλοιπα γρανάζια που τρέχουν στην ευρύτερη περιοχή μας, τότε μάλλον θα κάνουν ότι έκαναν στη Συρία και στην Ουκρανία και σε άλλα κράτη που ποτέ δεν θα μάθουμε.

Τα άτομα που πάνω εκεί χτίστηκε η Αραβική άνοιξη έχουν έρθει ήδη και στην Ελλάδα.

Έρχονται με κάθε τρόπο στα νησιά μας και από εκεί απλώνονται σε όλη την επικράτεια.

Δεν έχουν όλοι κακές προθέσεις αλλά ανάμεσα σε αυτούς έχουν εισχωρήσει οι.... αντίπαλοι του Άσαντ  και μαζί τους κουβαλούν και την φιλοσοφία τους...τις τακτικές τους σε μια εμπόλεμη κατάσταση...θυμάσαι... τις εικόνες που μετέδιδαν με αποτροπιασμό τα ΜΜΕ και πάγωναν το αίμα ανατρίχιαζοντας όλος ο πλανήτης. 


Και όλοι αυτοί τώρα που έχασαν την μάχη, ψάχνουν εκδίκηση.

Για αυτό θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί σε αυτά που θα ακούσουμε και τις εικόνες που θα μας δείξουν, έχουμε φάει πολλές σφαλιάρες τελευταία, ειδικά με τις επιλογές μας στην κάλπη.

Έχουμε δει άλλα κράτη τι έπαθαν, τον τρόπο που διαλύθηκαν και βυθίστηκαν στον εμφύλιο πόλεμο και στο χάος, πρέπει να παραδειγματιστούμε και καταγράφοντας τι συνέβη τότε να μπορούμε μόνοι μας να αξιολογούμε αν αυτό που μας πασάρουν τώρα ή αυριο θα είναι αλήθεια ή ψέμα, και αν είναι αλήθεια ποιον βολεύει αυτή η αλήθεια το σύστημα, το αντισυστημα…..εμένα...την Ελλάδα…ποιον;

Στη σύγχυση των στιγμών και στην απουσία διάκρισης και ερμηνείας όσων γίνονται γύρω μας…εκεί θα επενδύσουν…ναι ακριβώς εκεί.


Μας ξέρουν καλά... αυτοί που κρατάνε τον Τσελεμεντέ στα χέρια τους, πολύ καλύτερα από όσο ξέρουμε εμείς εμάς….αν μας ξέραμε καλύτερα, αν δουλεύαμε με τον εαυτό μας και λιγότερο με τους άλλους, δεν θα είχαμε φτάσει ως εδώ…

Και στα κοινωνικά μέσα αυτή η παγίδα υπάρχει και είναι ο μεγαλύτερο κίνδυνος…τεράστιος κίνδυνος… ασχολείται ό ένας με τα χάλια του άλλου αλλά ούτε λόγος να κοιτάξει λίγο μέσα του και να δει εκεί τι επικρατεί, αν αυτό που κατηγορεί τον άλλον το έχει ίδιος μέσα του σε άλλη μορφή....και αν το έχει, τι θα πρέπει να κάνει για το διορθώσει, από ελάττωμα να γίνει προτέρημα.

Αν τότε το 2011, ο κόσμος εκεί κάτω στην Συρία ήταν προετοιμασμένος και υποψιασμένος, αν η κρίσιμη μάζα των Σύρων κοίταζε πρώτα να δει τα λάθη της και έπειτα των άλλων, δεν θα έβρισκε χώρο η Αραβική Άνοιξη…καμια άνοιξη...καμία εποχή!


Και σίγουρα δεν θα κατευθυνόταν από τα κοινωνικά δίκτυα και τα μμε,  που του έλεγαν ότι ο.... τάδε σκοτώθηκε από αστυνομικά πυρά, δεν θα άκουγε τις ειδήσεις που μετέφεραν τις αλήθειες που βόλευαν το αντισυστημα, την αντιπολίτευση εν προκείμενη και τους συμμάχους της.

Αν κοίταζε ο κάθε ένας πως θα γίνει ο ίδιος καλύτερος, θα εκτιμούσε καλύτερα τις εξελίξεις, τα γεγονότα, δεν θα αιφνιδιαζόταν και οι αποφάσεις του θα ήταν σωστότερες και σοφότερες..δεν θα υπήρχε χώρος για προπαγάνδα και πολεμικές επιχειρήσεις...
false flag! 

Το ίδιο που έγινε εκεί στη πολύπαθη Συρία, πιθανός θα το προσπαθήσουν και εδώ.

Κατά τα φαινόμενα, το μόνο που μένει είναι... η στιγμή.

Μια στιγμή..........δηλαδή μια Πέμπτη που να μοιάζει σε εκείνη του 2011 στην πόλη Ντάρα.

Η συνειδησιακή ελληνική  πλατφόρμα επάνω που θα πατήσουν είναι... ίσια,έτοιμη (είναι ευδιάκριτο), τα άκρα που θα πολώσουν, τα κόμματα που θα διαλύσουν και το πολιτικό σύστημα που θα βγάλει error όταν.. δεν πρέπει, όλα αυτά τρέχουν και συγκαταλέγονται στα….σημάδια μας.

Μια στιγμή, σαν αυτή στη Ντάρα, εκεί που το κοντέρ θα γυρίσει και πάλι από την αρχή, ειναι εκεί που ο κάθε ένας μας θα δώσει τις εξετάσεις του.

Επέλεξα σήμερα να πιάσουμε την Συρία και όσα έγιναν τότε.

Όχι τυχαία, πέρα απο τα παραπάνω, νομίζω ότι εκεί κάτω θα έχουμε μεγαλύτερη πολεμική αναμέτρηση.

Αυτή τη στιγμή έχουμε αυτό που λένε ξένοι αναλυτές... #proxywar. 


Πόλεμος δηλαδή δια των αντιπροσώπων...

Αυτό είχε ταβάνι όμως, οι χρόνοι πιέζουν και τα πράγματα πρέπει να σοβαρέψουν.

Το θέμα είναι ότι και με αφορμή αυτά που είπαμε πρόσφατα και για το θέμα του Ιράν, νομίζω ότι θα ανοίξει το μέτωπο της Συρίας και αυτή τη φορά όχι δια των αντιπροσώπων.

Είναι ένα από τα μέτωπα που έχουμε πει ότι θα ανοιχτούν και μαζί με τα υπόλοιπα θα είναι οι σταγόνες που θα ενωθούν και θα φέρουν το τσουνάμι του.... τρίτου.

Εκεί κάτω  στη Συρία λοιπόν, ο Απρίλιος μου μοιάζει κρίσιμος. Αναφέρομαι μόνο για εκεί κάτω και είναι σημαντικό να περάσουμε δίχως νέα από αυτό το πολεμικό μέτωπο στα 24ώρα δίπλα στις 18 μήνα.

Επίσης για αυτό το διάστημα.....Τετάρτη Πέμπτη Παρασκευή, θα μίλαγα και λίγο πιο γενικά, γενικά για....... ήχους πολεμικών εμβατηρίων, οπουδήποτε.Τα παραπάνω είναι ένα ερέθισμα προβληματισμου και σκέψης..γιατί οι χρόνοι πιέζουν και η Ελλάδα είναι μέσα στο κάδρο των εξελίξεων.


Rick
Share:  

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου