Τρίτη, Απριλίου 30, 2019

Βενεζουέλα: Χτυπήθηκε από σφαίρα αξιωματικός του στρατού!
Ραγδαίες εξελίξεις στην Βενεζουέλα, όπου ένας αξιωματικός του στρατού έχει χτυπηθεί από σφαίρα. Το ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας, λέγοντας πως οδηγείται στο χειρουργείο. Σε μια κλωστή κρέμεται η κατάσταση μετά την απόπειρα πραξικοπήματος για την οποία κατηγορεί τον Γκουαϊδό ο Μαδούρο. Εικόνες που θυμίζουν πόλεμο στους δρόμους του Καράκας.

Ένας αξιωματικός του στρατού στην Βενεζουέλα, μεταξύ εκείνων που παραμένουν πιστοί στον πρόεδρο της χώρας Νικολάς Μαδούρο, τραυματίστηκε από σφαίρα σήμερα, κατά τη διάρκεια των ταραχών με τους υποστηρικτές του ηγέτη της αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό.

Την ανακοίνωση έκανε ο υπουργός Άμυνας, στρατηγός Βλαντίμιρ Παντρίνο.

«Καταγγέλω τη βίαιη επίθεση, θύμα της οποίας υπήρξε ο συνταγματάρχης Γιερσόν Χιμένες Μπάες 0 οποίος τραυματίστηκε στον λαιμό από σφαίρα στον αυτοκινητόδρομο Φρανσίσκο Φαχάρδο», απέναντι από την αεροπορική βάση Λα Καρλότα, στο Καράκας, έγραψε στο Twitter ο υπουργός.

Ο Παντρίνο κατηγόρησε ως υπεύθυνους «τους πολιτικούς ηγέτες της αντιπολίτευσης».

Επιπρόσθετα, ενημέρωσε πως ο αξιωματικός οδηγείται στο χειρουργείο.Στην συνέχεια, ο Βλαντίμιρ Παντρίνο αναδημοσίευσε το tweet που είχε κάνει νωρίτερα ο πρόεδρος της χώρας, Νικολάς Μαδούρο, στο οποίο στέλνει… μήνυμα πως έχει «νεύρα από ατσάλι«!

Πρέπει να σημειωθεί εδώ πως είναι η μοναδική δημόσια τοποθέτηση που έχει κάνει ο Μαδούρο μετά τα βίαια επεισόδια που έχουν ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στο Καράκας, ως αποτέλεσμα του δημόσιου καλέσματος του Χουάν Γκουαϊδό για στρατιωτική επέμβαση.
«Πραξικόπημα»!

Οι υποστηρικτές του Μαδούρο μιλούν εξαρχής για απόπειρα πραξικοπήματος και από την ηγεσία της χώρας βγαίνει ένα κλίμα αισιοδοξίας πως οι υποστηρικτές του Γκουαϊδό στον στρατό είναι λίγοι και πως οι περισσότεροι δηλώνουν πίστη στον Μαδούρο.Share:  

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου