Τρίτη, Απριλίου 09, 2019

Θυμήσου τι είπαμε δυο ημέρες πριν την σύνοδο του ΝΑΤΟ


"Αυτή η συνοδός λοιπόν, στις 4/4 , κάτι θα μας φέρει….ακόμη και αν την ίδια ημέρα μας αφήσει με την περιέργεια, το επόμενο διάστημα θα φανούν οι προθέσεις.
Είναι σύνοδος σταθμός για την συνέχεια....θα κρίνει πάρα πολλά στην γεωπολιτική σκηνή για να έχουν οι αναλυτές να αναλύουν και ο κόσμος για να βλέπει.

Είπαμε πως ζητάνε πόλεμο, όχι τον έναν τον μεγάλο, ασχέτως που θα καταλήξει η κατάσταση, αλλά κατά τόπους εστίες σε διάφορα σημεία του πλανήτη, ώστε μια νέα οικονομική κατάρρευση με παγκόσμια χαρακτηριστικά να κάνει την εμφάνιση της και την ίδια στιγμή να υπάρχει η απαραίτητη για αυτούς προσφορά σε... αίμα.
Γνωρίζοντας τις παραπάνω προθέσεις αντιλαμβανόμαστε ότι τα 70 χρόνια από της ιδρύσεώς της συμμαχίας δεν είναι γιορτή..!!!!!
Είναι ένα ραντεβού θανάτου μιας ομάδας μαριονετών, που θα πρέπει να λάβουν κρίσιμες αποφάσεις και να ξεκινήσουν τις πολεμικές προεργασίες."Δύο Απριλίου, 2 ημέρες πριν την σύνοδο του ΝΑΤΟ. Δυο ημέρες πριν τα 70α γενέθλια της εγκληματικής οργάνωσης.

Και 4 ημέρες μετά, η Λιβύη αναζωπυρώνεται.

Ας θυμηθούμε κάτι πρώτα...
Η πρώτη εικόνα μαζί με ήχο, που μιλάνε και προειδοποιούσε για τους πολέμους που έρχονται δόθηκε στις 22.2

Δόθηκαν γεγονότα δίχως χρόνους όπως και τα τσιρότα μπαίνουν δίχως χρόνους.

Είναι πολύ μεγάλα γεγονότα για να εγκλωβιστούν δημόσια σε χρόνους.

Χρόνοι υπάρχουν για όσα εντοπίζονται και λέγονται σε αναλύσεις,  όπως τη σημερινή.

Το μεγαλύτερο ποσοστό άρθρων με εικόνα και ήχο περιγράφουν γεγονός που θα μείνει το στην ιστορία, για να παίζουν στο… «Σαν σήμερα» του μέλλοντος . Όχι όλα, μα τα περισσότερα περιγράφουν μεγάλο γεγονός.

Από τον Φεβρουάριο ξεκίνησα να δείχνω εντατικά ότι το βελάκι των εξελίξεων δείχνει πόλεμο... ή καλύτερα πολέμους, όταν την ίδια ώρα τα ελληνικά μέσα εξαπάτησης κοιμίζουν τον Έλληνα, βάζοντας τον να ασχολείται με τον Τσίπρα, τις εκλογές, την αντιπολίτευση, τα σκάνδαλα, το survivor, το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, την Στικούδη και τις μεταμορφώσεις της, το πλατινέ μαλλί του Νίνου κλπ.….πότε όλα αυτά; την ώρα ρε γαμώτο που έρχεται με φόρα αυτό που δεν θέλαμε ποτέ να έρθει.

Να ξεκαθαρίσουμε εδώ κάτι…δεν αρκεί η εντατική ενημέρωση για να μπορείς να εξηγήσεις το χάλι γύρω σου.

Πολλοί αναλυτές, με βαριά πτυχία, με μεταπτυχιακά, καθηγητές πανεπιστήμιων....αυτή τη στιγμή και ενώ ξέρουν και ενημερώνονται για τις εξελίξεις όσο κανείς άλλος, δεν μπορούν να προσεγγίσουν όλα όσα βλέπουμε γύρω μας από την σωστή οπτική γωνία. 
Δεν έχουν ούτε θα έχουν μια ολοκληρωμένη εξήγηση, οι αναλύσεις σκοντάφτουν και όσο ανεπτυγμένες και να φαίνονται στην ουσία είναι ατελείς και αποπροσανατολίζουν από την πραγματικότητα.

Τους λείπουν μερικά άλλα πολύ κρίσιμα εργαλεία, όπως αυτό της κατανόησης του χρόνου και πόσο σημαντικό ρόλο παίζει στις εξελίξεις.

Γιατί αν το δεχτούν θα πρέπει να δεχτούν ότι πίσω από τα συμφέροντα των ισχυρών εξυπηρετούνται και τα συμφέροντα των σκιών, μιας σκιώδεις εξουσία που μέσα από έναν σοφό μηχανισμό ελέγχει τους ισχυρούς, την ελίτ, την ανώτερη τάξη…και τέλος θα πρέπει να αποδεχτούν την ύπαρξη της νέας τάξης, πράγμα που δεν το κάνουν, είτε για λόγους πιστεύω, είτε για τον λόγο ότι φοβούνται μήπως χάσουν το κύρος τους σαν επιστήμονες και οι κοινότητα τους κρεμάσει ταμπέλα.

Οπότε η παραπληροφόρηση και η ανακατεύθυνση της πραγματικότητας σε αδιέξοδες και ανούσιες αναλύσεις πάνε σύννεφο και δυστυχώς μπερδεύουν τον κόσμο σε ακατάλληλη εποχή!

Σε αυτή τη στήλη, πέρα από το πλεονέκτημα που μας δίνει το χρονογράφημα, επεξεργάζονται και καταγράφονται όσα γίνονται στον κόσμο…κάθε μέρα.

Αυτά τα λέω δεδομένα που μαζί με την ιστορία του πλανήτη, κατασκευάζουν το μέλλον, διαμορφώνουν μια εικόνα.. εικόνα που προσπαθείς να βρεις κάθε φορά τα μπερδεμένα κομμάτια του πάζλ που θα την σχηματίσουν.

Αυτό, αν θες να το κάνεις σωστά, είναι πάρα πολύ δύσκολο και όσα λέμε εδώ κράτα τα, δεν έχεις την πολυτέλεια να βρεις οπουδήποτε τέτοιες πληροφορίες.

Όσο και αν παράξενα ακούγονται μερικά πράγματα, δεν είναι οι απόψεις μου άλλα είναι αποτέλεσμα μιας σύνθετης και χρονοβόρας επεξεργασίας δεδομένων που τα αποτελέσματα της καταγράφω εδώ.

Έτσι αποκτάς το πλεονέκτημα του χρόνου στην πληροφορία αλλά και στην δυνατότητα ερμηνείας όσων βλέπουμε γύρω μας και κατανοώ ότι είναι δύσκολα στην ερμηνεία τους μιας και όσα γίνονται, μερικά από αυτά είναι παλαβά και περίπλοκα πράγματα αδυνατούν να σταθούν στη μέση λογική.

Όπως αυτό που γίνεται στην Λιβύη….εδώ και μερικές ημέρες.

Αυτό που είπαμε πιο πάνω, για τις 4/4, ήταν πριν «αποφασίσει» ο στρατάρχης Χαφτάρ να εκδιώξει τις δυτικές δυνάμεις που στήριζαν τους τζιχαντιστές από την Τρίπολη.

Ποιο είπαμε ότι ζητάνε πολέμους, άνοιγμα μετώπων και πολλές εστίες..γιατί;

Για το ντόμινο, για τα αποτελέσματα του πολέμου στην οικονομία,στο εμπόριο, στις αγορές, στα καύσιμα...... στη συνείδηση και τα αρνητικά συναισθήματα που θα δημιουργήσει μια σειρά πολέμων στον κόσμο. Αυτοί οι πόλεμοι, αν δεν ξεφύγουν, είναι το απαραίτητο χάος στην συνταγή της νέας εποχής.

Για την Ιερουσαλήμ. Για αυτό στήθηκε η Αραβική Άνοιξη. Ποιος θα το πει αυτό; Θα ακούσεις κανέναν να το λέει, να το δέχεται.. και όποιος το πει…στο ράφι, ξέρεις. Δες τον χάρτη με τα κράτη που άνθισε το αραβικό δεντράκι της επανάστασης…Όλα γύρω από το Ισραήλ και την… Ιερουσαλήμ. Για την Ρωσία. Είναι ένα μεγάλο εμπόδιο στη διαδρομή της νέας εποχής.

Όταν λέμε Ρωσία, συνυπολογίζονται και οι αντιπρόσωποι της σε διάφορα σημεία του χάρτη. Ένα από αυτά είναι και η Λιβύη.

Ποια συμφέροντα εξυπηρετεί ο στρατός του Χαφτάρ; Επιχειρούν Ρώσοι μισθοφόροι στη Λιβύη;. Αμερικάνοι μισθοφόροι και δυνάμεις του ΟΗΕ; Ναι..ναι..ναι

Ποιος λοιπόν μάχεται εκεί κάτω…..οι δυνάμεις του Χαφτάρ και της δυτικής κυβερνητικής μαριονέτας;

Πότε ξέσπασε η διαμάχη στη Λιβύη;


Μετά τη σύνοδο του ΝΑΤΟ, και ναι είχαμε πει ότι θα φανεί που το πάνε και το πάνε εκεί που είπαμε, να γίνει ο πλανήτης ένα πεδίο βολής , που μια σφαίρα του μικρότερου  διαμετρήματος θα έχει περισσότερη αξία από την ανθρώπινη ζωή. 

Ποιος πιστεύει ότι φτάσαμε στην αρχή του, ποιος πιστεύει ότι είναι θέμα χρόνου, χρόνου ναι που προσεγγίσαμε πολύ πριν μας το πουν οι ειδήσεις…που όπως βλέπω δεν το λένε ακόμη, γιατί η ενημέρωση στο ζήτημα της Λιβύης εδώ στην Ελλάδα, απουσιάζει πλήρως!

Αυτό που είπα, και θα ξαναπώ, είναι ότι θα έρθουν ανοιχτά σε σύγκρουση ΝΑΤΟ- Ρωσία ή κάτι σαν το ΝΑΤΟ με την Ρωσία.

Δεν λέω ότι θα γίνουν όλα σε μια μέρα… θα γίνουν σε επεισόδια, όπως και οι προηγούμενοι δύο παγκόσμιοι, και το πρώτο από τα επεισόδια του τρίτου είναι έτοιμο να παίξει. Και όταν παίξει, μετά δεν θα υπάρχει γυρισμός στην εύθραυστη ασφάλεια του πριν...συμφωνούμε σε αυτό;;;;

Έχω την εικόνα ότι έφτασε η ώρα. Τρέχει ήδη….και το όριο μου είναι μέχρι... ναι μέχρι αυτό το καλοκαίρι. Το είπα στο παραπάνω άρθρο, το ξαναλέω και πάλι και κάτσε υπολόγισε τι θα προκαλέσει μόνο στο άκουσμα της μια τέτοια είδηση…

«Καταρρίφθηκε αμερικανικό πολεμικό αεροσκάφος F-35 και οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το κατέρριψε η Ρωσία. Ετοιμάζεται για έκτακτο διάγγελμα ο Αμερικανός πρόεδρος…βαστάει την ανάσα της η διεθνής κοινότητα…

Και κάπως έτσι πιστεύω θα συντονίσουν στη συχνότητα του πολέμου και των συναισθημάτων που προκαλεί, όλη την ανθρωπότητα…και η ανθρωπότητα δεν θα μπορεί να το διαχειριστεί, γιατί δεν προετοιμάστηκε για κάτι τέτοιο, απλά αρκέστηκε να απολαύσει και να διαφυλάξει αυτά που νομίζει ότι διεκδίκησε μεταπολεμικά και της ανήκουν, αυτά όμως ήταν το εκλεκτό τυράκι…

Αντιλαμβάνεσαι λοιπόν τι θα επικρατήσει.

Επίσης…

Χρειάζονται μεγάλη θυσία πριν τον μεγάλο τσακωμό. Θέλουν για παράδειγμα, έναν ας πούμε Τιτανικό, σε κύρος, που θα συγκλονίσει τον κόσμο... σε θύματα, ίσως επί 10, τυχαία το δέκα, απλά για να δείξω το μέγεθος αυτού που ζητάνε. Κάτι τέτοιο το λες και σημάδι ταυτόχρονα. Υπολόγισε, αν μέχρι τις αρχές καλοκαιριού γίνει το ένα και… προηγείται το άλλο... που πέφτει το άλλο...χρονικά.

Να μην ξεχάσω να πω και το εξής….Σε αυτό που γίνεται στη Λιβύη, έχει κάποιο σκοτεινό ρόλο η Γαλλία, το καταθέτω δίχως στοιχεία και οποίος θέλει το καταγράφει. Και πιστεύω Παρίσι ότι…αυτό που κάνες στα κρυφά, θα σου ανταποδοθεί στα φανερά…ή μήπως ΄ήταν τζάμπα οι πολύνεκρες επιθέσεις των τζιχαντιστών που στήριζες. Θα φανεί ο ρόλος σου εκεί κάτω σε επόμενα έκτακτα δελτία. 

Η συνέχεια στη Λιβύη ποια θα είναι; Δεν το γνωρίζω. Αλλά δύσκολα θα βγει εκτός ελέγχου η κατάσταση, Όταν μας ανακοινώνουν σαν τρομοκρατική οργάνωση τον στρατό του Ιράν.

Αν προετοιμάζουν το κλίμα και ζυγίζουν τις αντιδράσεις για μια στρατιωτική επίθεση στο Ιράν τον...........προσεχή Ιούλιο!

Ας μας πει όμως καλύτερα ο Άσαντ..

Τον βλέπω αυτή τη στιγμή και.... τρώει τα νύχια του!

Και κάτι τελευταίο..

Όταν έκανα τους υπολογισμούς μου και συνειδητοποίησα πόσο κοντά είμαστε, μπορώ να σου πω πως...................... κώλωσα.

Μια... δυο μέρες κράτησε, δεν είπα τίποτα,, δεν έγραψα τίποτα..... απλά είχα την ανάγκη να προσευχηθώ…τίποτα άλλο.

Τώρα μέσα μου, μετά την εξομοίωση κάποιων εξελίξεων, δεν απέκτησα απύθμενο θάρρος, αλλά πιστεύω ότι κάποια πράγματα μέσα μου τα τακτοποίησα, ώστε να αποφύγω το τζετ λαγκ της επόμενης στιγμής, τον αποσυντονισμό από αυτό που μάθαμε σαν πολιτισμό. 

Είναι νομίζω σημαντικό, να αποφύγουμε τον αιφνιδιασμό και όσα συναισθήματα θα φέρει.
Αυτό εντάσσεται στην ψυχολογική μας προετοιμασία. Αυτό θα πρέπει να το δουλέψουμε από τώρα...ναι από τώρα.

Είχε απόλυτο δίκιο ο Μητρ. Μορφού, όταν σε κάποια ομιλία του είπε ότι.. θα χρειαστούμε την πίστη των Αγίων για να περάσουμε μέσα από αυτό. 


Να ετοιμαστούμε, ο κάθε ένας όπως μπορεί, μιας και έχουμε την πολυτέλεια των χρόνων, δίνονται οι προειδοποιήσεις και σε αυτό το άρθρο αλλά ακόμη καλύτερα έχουμε και την επισφράγιση των εξελίξεων.

Rick
Share:  

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου