"Είναι σαν να ζείς την Αποκάλυψη"


Έτσι λένε για την Βενεζουέλα τα έγκυρα ΜΜΕ, περιγράφοντας τις εικόνες χάους που έχουν προκληθεί από άλλον έναν δικτάτορα της εποχής μας….που όπως είπαμε πρόσφατα, το 2016 προώθησε μαζί με την Ν. Ζηλανδία, ψήφισμα στον ΟΗΕ κατά των εποικισμών του Ισραήλ σε Παλαιστινιακά εδάφη...!

Να υποθέσω ότι ο Μαδούρο δεν πολυψηνετε να αναγνωρίσει και την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, σωστά;


Σωστά..!

Ο Γκουαϊδό ψήνεται;


…θα δούμε, αν φτάσουμε εκεί στο θέμα της αναγνώρισης θα δούμε αν ψήνεται ή όχι αλλά κάτι μου λέει ότι είναι στο δρόμο που χάραξαν Αυστραλία και Αμερική.

Είναι ένα θέμα ανεξάντλητο τα όσα γίνονται εκει... όμως θέλω να πούμε κάποια πράγματα  με αφορμή την σημερινή έκρηξη μετασχηματιστή σε υποσταθμό της ΔΕΗ στην....... Κρήτη.

Ας μιλήσουν για οικονομία χρόνου και μερικά βίντεο απ' την Βενεζουέλα.


Μεγάλες περιοχές της Βενεζουέλας έμειναν δίχως ρεύμα, όταν στις 7 Μαρτίου ξεκίνησαν τα προβλήματα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης της χώρας.

Η βλάβη του δικτύου ηλεκτροδότησης προκάλεσε τεράστια προβλήματα στην ύδρευση, στον εφοδιασμό με καύσιμα, καθώς και σε εμπορικές, τραπεζικές, βιομηχανικές δραστηριότητες.

Και όλα τα βίντεο παραπάνω  κάνουν λόγο για....... επιθέσεις και δολιοφθορές σε εγκαταστάσεις ηλεκτροδότησης.

Δηλαδή, όπως λένε, κάποια μεγάλη δύναμη ... λένε…από την μια στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια και από την άλλη.... σαμποτερ και στραγγαλίζει την οικονομία της χώρας, επιβάλλοντας κυρώσεις στις βιομηχανίες της. 


Κάτι μου θυμίζει αυτο..τις τελευταίες ενεργειακές συμφωνίες με τους εταίρους μας, τα χρόνια των μνημονίων που προηγήθηκαν...και τους εκβιασμούς που υιοθέτησαν και θα..... υιοθετήσουν, αλλά δεν είναι της παρουσης.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι θα πρέπει να εξετάσουμε την επιβίωση μας για ένα χ διάστημα δίχως ρεύμα.

Δύσκολο να φανταστούμε πως θα είναι, το ξέρω, δεν το έχουμε ζήσει…. ειδικά όσοι είμαστε στα μεγάλα αστικά κέντρα δεν είμαστε συνηθισμένοι σε 5ημερη διακοπή ρεύματος αλλά θα πρέπει κάποια βασικά να τα έχουμε από πριν υπολογισει.

Κατά την διάρκεια του blackout στις δύο μεγάλες πόλεις τις Βενεζουέλας, Καρακας και Μαρακάιμπο, ο κόσμος ξεχύθηκε στους δρόμους, προχώρησε σε λεηλασίες και καταστροφές περιουσίων, και επικράτησε πλήρης αναρχία.

Το σκοτάδι δεν είναι τίποτα άλλο από την απουσία του φωτός, όταν απουσιάζει το φως κυριαρχεί το σκοτάδι, κυριολεκτικά και μεταφορικά.

Και στην Ελλάδα σήμερα, αυτό που έγινε στην Κρήτη δεν είναι απλά μια σύμπτωση...ούτε συνέβη πρώτη φορά, ξαναέγινε και στα τέλη του περασμένου καλοκαιριού.

Αυτό που έγινε στην Κρήτη, είναι μια αντανάκλαση γεγονότος από αλλού, και αν αυτή η αντανάκλαση του παρελθόντος συμπίπτει με τα παραπάνω που είπαμε τότε καταλαβαίνουμε δίχως να μπούμε σε λεπτομέρειες τι ετοιμάζεται για τα μέρη μας.

Καταλαβαίνουμε επίσης ότι πλέον πλησιάσαμε επικίνδυνα σε αυτό το εκρηκτικό κοκτέιλ που προσπαθούν να συντονίσουν στην Ελλάδα.

Προσπαθούν πολλά γρανάζια να τα μοντάρουν στην γραμμή του χρόνου και να γυρίσουν όλα μαζί.

Είναι αυτό λέει ο λαός μας, ενός κακού μύρια έπονται…

γιατί μύρια.... εκατομμύρια έπονται;

Γιατί πήραν εξουσία να καβαλήσουν την αρμονία του χρόνου και ο χρόνος κυλώντας τα παίρνει μαζί του τα κακα.

Ας αναλογιστεί  ο κάθε ένας τις επιπτώσεις ενός... γενικού μπλακ άουτ. 

Έχουμε για την ακρίβεια δύο ειδών μπλακ άουτ.


Το ένα είναι αυτό που έχει προκληθεί ήδη και μας έφτασε ως έδω και είναι υπεύθυνο για την συσκότιση της κοινωνίας, είναι το σκοτάδι της ψυχής, της συνείδησης, της ενσυναίσθησης, του σεβασμού, της αγάπης και ειδικά το μπλακ άουτ της πίστης...και με αφορμή αυτες τις πολυετείς διακοπες ενεργειας μέσα μας, τώρα επιταχύνουν και το πραγματικό μπλακ άουτ, αυτό της ενέργειας.

Κάνουμε λοιπόν άμεσα τους υπολογισμούς μας σε περίπτωση κατάρρευσης των δικτύων ενέργειας στην Ελλάδα σε σχέση με την ασφάλεια μας αλλά και την διαβίωση μας, ειδικά στα μεγάλα αστικά κέντρα.

Συνυπολογίζοντας τις παρακάτω σταθερές:

-το μίσος και τον διχασμό που κυριαρχούν σαν συναισθηματικές καταστάσεις στην κοινωνία γενικά.

-τους από έξω σταλμένους και καλά εκπαιδευμένους για μέρες χάους μετανάστες, δεν μιλάω για όλους μην τα μπερδεύουμε...

-τους εδώ μέσα που θα συνταχθούν με τους απέξω και δυστυχώς μοιάζουν να μην είναι λίγοι και φυσικά...

-τα προβλήματα στα ιατρικά κέντρα, στην παροχή καυσίμων, δηλαδή στις μετακινήσεις, στις τροφοδοσίες των σούπερ μαρκετ, στις εργασίες μας...στο τραπεζικό σύστημα…και ότι άλλο μπορεί να πάει στραβά.


-τα προβλήματα στο νερό, μιας και είναι παγκόσμια ημέρα νερού..(εδώ το ζήτημα είναι πολύ σοβαρό αν κρίνεις από το βίντεο που το νερό λόγω διακοπής είναι μαύρο και τις εικόνες ανθρώπων να μαζεύουν νερό από τους... δρόμους των πόλεων!)

Είμαι βέβαιος, με τα τωρινά δεδομένα, ότι θα το κάνουν να πάει όσο πιο στραβά γίνεται.

Κλείνω εδώ...ο χρόνος τρέχει, ειμαστε και σε κοκκινες ώρες...θα πούμε και αλλα  άυριο.


Rick
Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours