Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων των Ηνωμένων Πολιτειών στις 7 Μαρτίου ενέκρινε νόμο περί της μη αναγνώρισης της προσάρτησης της Κριμαίας από την Ρωσία και τον προωθησε προς έγκριση.

Ο Έλιοτ Ένγκελ, μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, εξέφρασε την θερμή υποστήριξη του για την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.
Η Πρεσβεία της Ουκρανίας στις Η.Π.Α έγραψε στο Facebook : 

"Υποστηρίζοντας το νόμο που κατατέθηκε στην επιτροπή περί της μη αναγνώρισης της προσάρτησης της Κριμαίας από την Ρωσία, ο Αμερικανός σύμβουλος τόνισε ότι θεωρεί απαραίτητο να επιτύχει αυτόν τον στόχο και η απόφαση αυτή της επιτροπής αποτελεί σαφές μήνυμα υποστήριξης προς τους εταίρους των ΗΠΑ - την Ουκρανία και τις γειτονικές χώρες".Στις 7 Μαρτίου, η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων των Ηνωμένων Πολιτειών ενέκρινε το νόμο περί μη αναγνώρισης της προσάρτησης της Κριμαίας και την πρότεινε προς έγκριση. Ο νόμος καθορίζει την πολιτική των Ηνωμένων Πολιτειών σχετικά με την μη αναγνώριση της κυριαρχίας της Ρωσικής Ομοσπονδίας στην Κριμαία, στον εναέριο χώρο της ή στα χωρικά της ύδατα, de jure ή de facto. 


Η απόφαση αυτή απαγορεύει επίσης στις ομοσπονδιακές υπηρεσίες και οργανισμούς των Η.Π.Α. να εκτελούν οποιεσδήποτε ενέργειες ή να παρέχουν οποιαδήποτε υποστήριξη που μπορεί να ερμη
νευτεί ως τέτοια, γεγονός που αντίκειται στην προαναφερθείσα πολιτική των Η.Π.Α.


unian.info
Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours