Η χερσόνησος της Κριμαίας υπέστη μεγάλες οικονομικές απώλειες, όταν ήταν μέρος της Ουκρανίας, οπότε το Κίεβο θα πρέπει να υποχρεωθεί να καταβάλει αποζημίωση στην Κριμαία, πρότεινε ο πρόεδρος της κάτω βουλής της Ομοσπονδιακής Συνέλευσης της Ρωσίας, Βιάτσεσλαβ Βολοντίν.

Ο Βολοντίν κάλεσε τους Ρώσους βουλευτές να υπολογίσουν "πόσα έχει χάσει η οικονομία της Κριμαίας από την καταστροφική πολιτική της Ουκρανίας."

Και πρόσθεσε ότι "η Ουκρανία αντιμετωπίζει την Κριμαία πολύ άδικα, έχει παραβιάσει τα θεμελιώδη δικαιώματα των κατοίκων της όπως τα γλωσσικά δικαιώματα ... και κατέστρεψε την οικονομία".

Είπε επίσης ότι τα στοιχεία αυτά θα πρέπει να παρουσιαστούν στις οργανώσεις του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οπότε «θα υποχρέωναν την Ουκρανία να πληρώσει όλα όσα έχει χάσει η Κριμαία μέσα σε αυτά τα 25 χρόνια», προφανώς στρογγυλοποιώντας τα 23 χρόνια μεταξύ της διάλυσης της Σοβιετικής Ένωσης το 1991 και της επανένωσης της με τη Ρωσία μετά το δημοψήφισμα το 2014.

Ο Βολοντίν επανέλαβε ότι το Κίεβο θα πρέπει να αντισταθμίσει τις υλικές και ηθικές ζημίες και πρότεινε να εξεταστεί η ενδεχόμενη λογοδοσία της ΕΕ για οικονομικά προβλήματα στη χερσόνησο.

"Όσον αφορά τα χρήματα, θα πρέπει να αναλύσουμε το πόσο που οφείλει η Ουκρανία και καθώς η ΕΕ την υποστηρίζει [με την στάση της στην ανεξαρτησία της Κριμαίας], κάποιο μέρος θα πρέπει να καταβληθεί από την ΕΕ"!

Ο Βολοντίν επίσης υπενθύμισε ότι μέσα σε πέντε χρόνια μετά την επανένωση με τη Ρωσία, στην Κριμαία κατασκευάστηκαν "νοσοκομεία, σχολεία, η γέφυρα της Κριμαίας, η ενεργειακές υποδομές, έργα που που εξασφαλίζουν στους κατοίκους της Κριμαίας μια παραγωγική ζωή".


rt.com
Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours