Τετάρτη, Φεβρουαρίου 13, 2019

Η Ουκρανία παρέλαβε αναβαθμισμένα T-64Ο ουκρανικός Στρατός έχει παραλάβει, από το 2018, τουλάχιστον 100 αναβαθμισμένα T-64 από το εργοστάσιο τεθωρακισμένων Χάρκοβου, σύμφωνα με ανακοίνωση του ουκρανού προέδρου Πέτρο Ποροσένκο την 11η Φεβρουαρίου στο Facebook.

Η ανακοίνωση γράφει: “Οι καλύτερες μαχητικές ικανότητες, σύγχρονα θερμικά σκοπευτικά, ασφαλείς ψηφιακές επικοινωνίες, δορυφορική πλοήγηση και νέα δυναμική θωράκιση -όλα αυτά αποκτήθηκαν απο τους αρματιστές μας χάρις στους ειδικούς της ουκρανικής άμυνας.”

Τα οχήματα ονομάζονται Τ-64 2017 και αρκετά από τα αναβαθμισμένα άρματα μάχης έχουν παραδοθεί για να εξοπλίσουν μια ολόκληρη Ταξιαρχία.

Το δελτίο τύπου της 11ης Φεβρουαρίου από την ουκρανική κρατική επιχείρηση ΟυκρΟμπορονΠρόμ εξηγεί οτι “η αναβάθμιση των T-64 στο μοντέλο 2017 επιτρέπει την σημαντική διεύρυνση των μαχητικών ικανοτήτων του, και ο χρόνος που απαιτήθηκε για την εγκατάσταση του νέου εξοπλισμού επιτρέπει τη διενέργεια της κατά την προληπτική συντήρηση”.

Το δελτίο τύπου εξηγεί επίσης πως τα οχήματα ειναι εξοπλισμένα με τρίτης γενιάς εξοπλισμό νυχτερινής όρασης, ο όποιος χρησιμοποιεί τις υφιστάμενες βάσεις για ελαχιστοποίηση των αλλαγών και μειωμένο κόστος.

Επιπλέον, “το σκοπευτικό σύστημα πυροβολητή έχει ενσωματωμένο θερμικό σκοπευτικό, το οποίο εντοπίζει, ταυτοποιεί και προσβάλει τον εχθρό με το πυροβόλο 125 χιλ. οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας και σε όλες τις καιρικές συνθήκες.” Αυτός ο προσδιορισμός φαίνεται ότι παραπέμπει στα ρωσικά T-72 που χρησιμοποίησαν οι δυνάμεις των αποσχιστών και Ρώσων στην ανατολική Ουκρανία.

Οι άλλες βελτιώσεις περιλαμβάνουν συστήματα δορυφορικής πλοήγησης από την Orizon-Navigation ενσωματωμένο με ψηφιακό σύστημα διαχείρισης μάχης, όπως επίσης και ψηφιακούς ασυρμάτους Lybik K-2RB με εμβέλεια 70 χλμ απο την Dolya & Co.

Samuel Cranny

Απόδοση/Μετάφραση απο το Janes.com για την Προέλαση


Share:  

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου