Ο συριακός στρατός αναχαιτίζει ήδη πολλούς από τους ισραηλινούς πυραύλους με τα παλαιά αμυντικά συστήματα όπως BUKs, S200 και Pantsir S1 και φαίνεται ότι η προτεραιότητα της Συρίας αυτή τη στιγμή είναι να καταστρέψει τους επιτιθέμενους πυραύλους και να μην κατάρριψη ισραηλινά μαχητικά, διότι η Δαμασκός πιστεύει ότι δεν είναι η σωστή ώρα για κλιμάκωση.

Το αντιαεροπορικό σύστημα S-300 προορίζεται για την παρακολούθηση στόχων όπως βαλλιστικών πυραύλων και εχθρικών μαχητών αεροσκαφών και όχι για τις πυραυλικές επιθέσεις που έχει δεχτεί μέχρι τώρα .

Και καθώς το Ισραήλ δεν διεισδύει στον αεροπορικό χώρο της Συρίας, βομβαρδίζοντας την από τα κατεχόμενα υψίπεδα του Γκολάν και το Λίβανο, η Δαμασκός δεν έχει ενεργοποιήσει ακόμα το προηγμένο σύστημα S300.

Ωστόσο, υπάρχουν δύο άλλες θεωρίες που πρέπει να τις λάβουμε υπόψη:

Υπάρχει η πιθανότητα οι αξιωματικοί του Συριακού Στρατού να εξακολουθούν να εκπαιδεύονται στο σύστημα S300 και ορισμένες αναφορές δείχνουν ότι θα είναι επιχειρησιακά έτοιμοι τον Μάρτιο του 2019.

Η δεύτερη θεωρία, η οποία είναι και η επικρατέστερη, είναι ότι η Συρία δεν θα χρησιμοποιήσει το σύστημα S 300, ακόμα και αν ενεργοποιηθεί και ότι το στρατιωτικό προσωπικό είναι ήδη καλά εκπαιδευμένο και θα χρησιμοποιηθεί εφόσον ξεσπάσει ένας σοβαρός πόλεμος με το Ισραήλ. 

Η Συρία διατηρεί πάντοτε μυστικές τις θέσεις των πιο εξελιγμένων όπλων της. 

Το στοιχείο της έκπληξης είναι πολύ σημαντικό στη στρατιωτική επιστήμη.syriana-analysis.com
Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours