Δευτέρα, Φεβρουαρίου 25, 2019

Και είναι από τις φορές που η βοήθεια κάποιου είναι..... ωμός εκβιασμός
Ας δούμε την αλήθεια για την κατάσταση στην Βενεζουέλα μέσα απο τα...tweets.


Αρκεί αυτά τα tweets να μπουν στη σωστή σειρά..

Για αρχή, έχουμε τον υπ.εξ των ΗΠΑ, να λεει πως  η χώρα της λατινικής αμερικής αρνείται την ανθρωπιστική  βοηθεία.. 
Μαζί με αυτόν συντάσσεται και η αλάνθαστη κοινή γνώμη, διεθνείς οργανώσεις και ενώσεις, συστημικά ΜΜΕ και όλοι όσοι κάποτε καθαίρεσαν "δικτάτορες" σαν τον Καντάφι και έστρωσαν το χαλί για το Ισίς, παρουσιάζοντας τότε την Αραβική άνοιξη σαν μια αυθόρμητη, ανεξάρτητη και αναγκαία επανάσταση εναντίων των απολυταρχικών αραβικών καθεστώτων που καταπίεζαν τους πολίτες τους....  με σκοπό την εξάπλωση και την μόνιμη εγκατάσταση της...Δημοκρατίας!

Μάλιστα τα έγκυρα πάντα μέσα προπαγάνδας αναφέρουν ότι το καθεστώς Μαδούρο διέταξε να καεί η ανθρωπιστική βοήθεια που έστειλαν οι ΗΠΑ στα σύνορα της χώρας.

Όμως το παρακάτω βίντεο παρουσιάζει μια άλλη εικόνα της κατάστασης.

Όπως βλέπουμε αναρτήθηκε ένα β
ιντεο που δείχνει διαδηλωτή να πετάει μολότοφ και τα φορτηγά της ανθρωπιστικής βοήθειας να αρπάζουν φωτιά....!!!
Είδαμε κανένα μέσο να αναθεωρεί τις εκτιμήσεις του και να παίζει το βίντεο...ή έστω να παρουσιάζει και μία άλλη εκδοχή στο περιστατικό;


Μάλλον όχι.

Η προπαγάνδα των ΜΜΕ διαμορφώνουν την κοινή γνώμη, και αυτή με την σειρά της μετατρέπεται σε όπλο, ένα όπλο που βύθισε στο χάος και στον εμφύλιο τη Συρία.

Ενα όπλο που δεν χάνει την αξία του.... την δυναμική του και την αποτελεσματικότητα του όσα χρόνια και αν περάσουν, όσα κι αν τραβήξει ο δύσμοιρος πλανήτης.Για την ιστορία, το Καράκας παρέλαβε ανθρωπιστική βοήθεια 7 τόνων από την Ρωσία.

Για την ιστορία και πάλι, η ίδια η Αμερική έχει επιβάλει κυρώσεις δις δολαρίων στις εξαγωγές πετρελαίου της Βενεζουέλας μέχρι να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της για αλλαγή καθεστώτος, στραγγαλίζοντας έτσι την οικονομία της χώρας η οποία δεν μπορεί να εισάγει τρόφιμα και αγαθά....και αφού επιβάλει τις αποπνικτικές κυρώσεις της, έρχεται έπειτα και λέει: σου προσφέρω βοήθεια να ορίστε και εσύ δεν την δέχεσαι ...και είναι από τις φορές που η βοήθεια κάποιου είναι…..ο στυγνότερος και πιο ωμός εκβιασμός.
Rick

Share:  

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου