Το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας κατηγόρησε τον διεθνή συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ για εγκλήματα σε βάρος της ανθρωπότητας, παραπέμποντας στις αεροπορικές επιδρομές στην πόλη Μπαγκούζ που στοίχισε τη ζωή σε δεκάδες αμάχους.

Για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας κατηγορεί τον διεθνή συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ, το υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας.

«Οι επιθέσεις του διεθνούς συνασπισμού που έχουν στόχο αθώους πολίτες και η χρήση απαγορευμένων όπλων έχει καταστεί συχνή και συνηθισμένη τακτική που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αυτό το έγκλημα είναι στρατιωτική προσβολή σε βάρος της ανθρωπότητας», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο.

Η ανακοίνωση του συριακού υπουργείου Εξωτερικών έρχεται μετά από τις πληροφορίες ότι οι αεροπορικές επιδρομές του διεθνούς συνασπισμού έπληξε την πόλη Μπαγκούζ, σκοτώνοντας τουλάχιστον 16 αμάχους, μεταξύ των οποίων και επτά παιδιά. Εντούτοις, σήμερα, οι πληροφορίες έκαναν λόγο για τουλάχιστον 70 θύματα.

Το Σάββατο, οι συριακές δημοκρατικές δυνάμεις (SDF) ανακοίνωσαν ότι έχουν ξεκινήσει επιχείρηση για την απελευθέρωση της περιοχής Μπαγκούζ από το Ισλαμικό Κράτος.

Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours