Σάλος έχει προκληθεί από το δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών σύμφωνα με το οποίο, ο Νίκος Δένδιας κατά την διάρκεια της συζήτησης στην Βουλή για την Συμφωνία των Πρεσπών, είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή.

Οι πληροφορίες της εφημερίδας αναφέρουν μάλιστα ότι ο κ. Νίκος Δένδιας εξέθεσε τους προβληματισμούς του για την κατάσταση που επικρατεί στο κόμμα και κυρίως για το θολό ιδεολογικό στίγμα που εκπέμπει. Οι ίδιες πληροφορίες μεταφέρουν και την απάντηση που έδωσε ο Κώστας Καραμανλής στο Νίκο Δένδια λέγοντάς του: «Νίκο, δεν έχεις άδικο».

Μιλώντας στο newsit.gr πηγές προσκείμενες στον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΝΔ, Νίκο Δένδια, ανέφεραν: «Από την στιγμή της κατάθεσης της Συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή έως την ψήφισή της ουδέποτε ο Νίκος Δένδιας συνομίλησε με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή γι’ αυτό το ζήτημα».

Το κλίμα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το τελευταίο διάστημα είναι τεταμένο και κορυφώθηκε με την αντιπαράθεση που είχαν μέσω social media ο Νίκος Δένδιας με τον γραμματέα της ΝΔ. Λευτέρη Αυγενάκη.

Την περασμένη Κυριακή ο Νίκος Δένδιας δήλωνε στα Παραπολιτικά: «Δεν είμαστε γκρουπούσκουλο με εθνικιστικές κραυγές και λαϊκισμούς. Αυτή η γραμμή της κεντροδεξιάς πράγματι δεν αποτυπώθηκε σε όλες τις ομιλίες των βουλευτών. Δεν θα μασήσω τα λόγια μου, υπάρχουν κι άλλες τάσεις μέσα στη Νέα Δημοκρατία. Προσπαθούμε να είμαστε ένα πολυσυλλεκτικό κόμμα, όμως υπάρχουν όρια».

Την Τετάρτη από τον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό του απάντησε ο γραμματέας της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης ως εξής: «Η δήλωση Δένδια ήταν ατυχής. Δε θα σταθούμε σε αυτό καθώς ο ίδιος φαίνεται πως ανασκεύασε. Ο καθένας που έχει θέση ευθύνης πρέπει να φέρεται αναλόγως. Είμαστε όλοι στο πλευρό του Κ. Μητσοτάκη και πρέπει να υπάρχει ενότητα».


Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours