Σε τηλεοπτική του δήλωση ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου είπε οτι το Ισραήλ αναγνωρίζει τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, 
Χουάν Γουαϊδό , ως το νέο ηγέτη της χώρας της Λατινικής Αμερικής,

"Το Ισραήλ εντάσσεται μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά, τις περισσότερες χώρες της Λατινικής Αμερικής και τις χώρες της Ευρώπης, αναγνωρίζοντας τη νέα ηγεσία στη Βενεζουέλα", δήλωσε ο Νετανιάχου.Το Σάββατο η Γαλλία, η Γερμανία, η Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο κάλεσαν τον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο να διεξάγει "ελεύθερες και διαφανείς" εκλογές. Εάν δεν το πράξει μέσα σε οκτώ ημέρες, απείλησαν να αναγνωρίσουν τον Χουάν Γουαϊδό ως προσωρινό πρόεδρο της χώρας.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ζητήσει από τον κ. Μαδούρο να προκηρύξει εκλογές εντός των επόμενων ημερών, προειδοποιώντας ότι διαφορετικά θα αναθεωρήσει το ποιον αναγνωρίζει ως πρόεδρο.

Ο κ. Μαδούρο έχει απορρίψει το τελεσίγραφο των Ευρωπαίων και έχει χαρακτηρίσει απολύτως παράνομες τις κινήσεις του κ. Γουαϊδό, αν και έχει δηλώσει ανοιχτός σε «διάλογο».

Στην χθεσινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών ο αμερικανός ΥΠΕΞ Μάικ Πομπέο κάλεσε όλες τις χώρες να επιλέξουν ποιον στηρίζουν στην Βενεζουέλα, μήνυμα που επανέλαβε και ο κ. Μπόλτον, αποκαλώντας το καθεστώς Μαδούρο «μαφία».Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours