Η τοιμη να υλοποιήσει το project διασύνδεσης με τον TurkStream είναι η Σερβία, επένδυση που συνολικά αποτιμάται στο 1 δισ. ευρώ και στόχος της οποίας είναι η παράκαμψη της Ουκρανίας για την τροφοδοσία των Βαλκανίων και της Κεντρικής Ευρώπης με φυσικό αέριο από τη Ρωσία.

Τα πάντα είναι έτοιμα για την έναρξη της κατασκευής της επέκτασης του αγωγού φυσικού αερίου TurkStream στη Σερβία, είπε ο διευθύνων σύμβουλος της Srbijagas, αναφέροντας ότι τα αιτήματα για τις άδειες έχουν ήδη κατατεθεί στις Αρχές της χώρα.

«Τα πάντα είναι έτοιμα για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Srbijagas, Ντουσάν Μπαχατόβικ.

Μιλώντας στο δίκτυο PRVA TV, ο ίδιος ανέφερε συγκεκριμένα ότι δεν θα πρέπει να υπάρξει πρόβλημα με τις άδειες της κατασκευής, αναφέροντας ότι έχει ήδη υποβληθεί άιτημα προς την Υπηρεσία Ενέργειας της Δημοκρατίας της Σερβίας για την έκδοσή τους.

Παράλληλα, έδωσε έμφαση στις διαφορές που υπάρχουν μεταξύ του TurkStream και του South Stream που ακυρώθηκε.

«Ο South Stream εφαρμόστηκε υπό διεθνείς συμβάσεις και τώρα τα πάντα συμβαίνουν κάτω από τον νόμο της Σερβίας για την Ενέργεια», παρατήρησε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι οι διαπραγματεύσεις με τη Βουλγαρία για τον αγωγό θα λάβουν χώρα στις 15 Δεκεμβρίου.

Η διασύνδεση της Σερβίας με τον TurkStream ανοίγει όμως το δρόμο για τη διοχέτευση και φυσικού αερίου από την Ελλάδα, μέσω Βουλγαρίας, καθώς ο TurkStream θα συνδεθεί με τον IGB που διασυνδέει Ελλάδα και Βουλγαρία.

Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours