Η μικρή αεροπορική δύναμη της Ουκρανίας ενισχύθηκε με δώδεκα νέα αεροσκάφη, τα περισσότερα εκ των οποίων είναι μαχητικά. Η κινητοποίηση του εφεδρικού εξοπλισμού και του προσωπικού έρχεται εν μέσω προετοιμασιών από την Ουκρανία να αντιμετωπίσει τη Ρωσία στις περιοχές της Αζοφικής και του Ντονμπάς.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα και μέσα από φωτογραφίες, φαίνεται ότι τα αεροσκάφη που παρελήφθησαν πρόσφατα περιλαμβάνουν δύο μαχητικά MiG-29, ένα αεροσκάφος Su-27, τέσσερα ελαφριά αεροσκάφη L-39 και δυο επιθετικά ελικόπτερα μεταφοράς Mi-8MT . 

Εκτός από αυτό, αρκετά σύγχρονα αεροσκάφη επιτήρησης μάχης (drone) έχουν προστεθεί στην υπηρεσία της Ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Η ενίσχυση της πολεμικής αεροπορίας της Ουκρανίας έρχεται εν μέσω γενικής κινητοποίησης πρώτων εφέδρων από διάφορες υπηρεσίες - κυρίως επίγειες - σε ολόκληρη τη χώρα. 

Αν το Κίεβο παραμείνει αποφασισμένο να κλιμακώσει με τη Μόσχα, τότε είναι πιθανό ότι ακόμη περισσότερα - ίσως δεκάδες - από τα αεροσκάφη της Σοβιετικής Εποχής που φυλάσσονται στις στρατιωτικές αποθήκες της Ουκρανίας θα βγουν από τις αποθήκες και θα αναβαθμιστούν.

Ωστόσο,  εάν ο στρατιωτικός προϋπολογισμός της Ουκρανίας θα επιτρέψει τη σωστή συντήρηση ενός αυξημένου στόλου μαχητικών αεροσκαφών με τέτοιο τρόπο ώστε τα περισσότερα αεροσκάφη να μπορούν να παραμείνουν σε καλή κατάσταση, να είναι αξιόμαχα και ετοιμοπόλεμα ανα πάσα στιγμή, είναι στην πραγματικότητα κάτι που δεν μπορεί να το πει κανείς με σιγουριά.

en.muraselon.com


Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours