Είναι αληθής η πληροφορία ότι η πόλη είναι υπό τον έλεγχο της Δαμασκού, επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ ανακοίνωσε ότι είναι αληθής η πληροφορία ότι οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις έχουν θέσει υπό τον έλεγχό τους την πόλη Μανμπίτζ.

Χθες, ο συριακός στρατός ανακοίνωσε ότι τα στρατεύματά του μπήκαν στο Μανμπίτζ της βόρειας Συρίας μετά από σχετικό αίτημα των κουρδικών Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG), υπό την απειλή στρατιωτικής επιχείρησης της Τουρκίας στην περιοχή.

«Λαμβάνοντας υπόψιν την υποχρέωση του στρατού να ανταποκριθεί στο κάλεσμα των πολιτών του Μανμπίτζ, το Γενικό Στρατηγείο ανακοινώνει ότι ο στρατός εισήλθε στο Μανμπίτζ και ύψωσε τη σημαία της Συρίας», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, σύμφωνα με συριακά μέσα.

Αμέσως μετά, ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, εξέφρασε αμφιβολίες κατά πόσο οι πληροφορίες αυτές ισχύουν και λέγοντας ότι τίποτα δεν είναι ακόμη οριστικό. Επίσης, τόνισε ότι ο κύριος στόχος της Άγκυρας στη Συρία είναι να διώξει από τη χώρα τους τρομοκράτες.

«Είμαστε κατά του διχασμού στη Συρία, ο στόχος μας είναι να φύγουν από εκεί οι τρομοκράτες. Αμέσως μετά, δεν θα έχουμε καμιά δουλειά να βρισκόμαστε εκεί», είπε ο Ερντογάν.

Ο Τούρκος πρόεδρος είχε ανακοινώσει ότι η Άγκυρα είναι έτοιμη να διεξάγει στρατιωτική επιχείρηση κατά των Κούρδων μαχητών που βρίσκονται στο Μανμπίτζ, αλλά τελικά ακύρωσε τα σχέδιά του μετά από τηλεφωνική του επικοινωνία με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος αποφάσισε να αποσύρει τα αμερικανικά στρατεύματα από τη Συρία. Η Άγκυρα θεωρεί τους μαχητές του YPG ως προέκταση του PKK που βρίσκεται στην τουρκική λίστα των τρομοκρατικών οργανώσεων.Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours