Παρασκευή, Δεκεμβρίου 21, 2018

Αχ βρε..."Κρήτη, μάνα των σοφών κ’ χώρα των αρχαίων, γεννήτρα των παλικαριών και των καπεταναίων"Αλλά ήθελα να γράψω σήμερα και άλλα γράφω αλλά οι εξελίξεις δεν μας αφήνουν και πολλές επιλογές.


Χθες 20.12 ήταν η 5η κατά σειρά σύνοδος στο κράτος με την νέα πρωτεύουσα, που διεξάγεται στα πλαίσια συνεργασίας των τριών χωρών, Ελλάδος, Κύπρου και Ισραήλ για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου East Med που θα τροφοδοτεί την Ευρώπη με φυσικό αέριο, ώστε η τελευταία να καταστεί ανεξάρτητη ενεργειακά από την Ρωσία.

Την χθεσινή ημέρα θα πρέπει να την κρατήσουμε καλά στη μνήμη μας...

Από αυτά που είπαν...και από αυτά που έγιναν.

Αυτή τη στιγμή ξανακούω τις ομιλίες των τριών μαριονετών.

Πριν από όλα όμως ας δούμε τις εικόνες από τα τελευταία 24ωρα


Η επιθετικότητα της Τουρκίας τις τελευταίες ημέρες αυξήθηκε, με ρεκόρ παραβιάσεων, και κορυφώθηκε χθες, με σκληρές εκφράσεις ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, την ημέρα ακριβώς που ο κ.Τσίπρας είναι στο Ισραήλ!

Μπορούμε να δούμε τι ετοιμάζουν;


Ξαφνικά, και θα έπρεπε να προβληματίζει τον μέσο Έλληνα αυτό,  θυμούνται τα οφέλη της εκμετάλλευσης του ορυκτού πλούτου της Κύπρου και της Ελλάδος.  

Και μάλιστα κορυφώνονται οι συνομιλίες και οι συμφωνίες την ίδια στιγμή που η νέα εποχή εφαρμόζεται, η ηλεκτρονική διακυβέρνηση προωθείται, τα Βαλκάνια είναι μια χύτρα ταχύτητος, το πολιτικό σύστημα γενικά και πολλών χωρών ,ακόμη και της ισχυρής Γαλλίας, αμφισβητείται και είναι έτοιμο να καταρρεύσει…όπως επίσης και το ευρωπαϊκό όνειρο σε λίγο καιρό θα έχει μετατραπεί σε εφιάλτης.


Οι περισσότεροι έχουν την εντύπωση ότι είναι θέμα αγωγών, γεωπολιτικών συμφερόντων, οικονομικών συμφερόντων των τριών χωρών κλπ...

Αυτά θα πουν... για αυτό αντιδρά η Τουρκία, την βγάζουν από την σκακιέρα της Αν. Μεσόγειου.... θα πουν!

Ναι οκ....αυτό δυστυχώς όμως είναι η βιτρίνα και πιο βιτρίνα δεν υπάρχει!

Εσύ που δεν σου κάθεται όλο αυτό άκου κάτι.

Τα γεωστρατηγικά ζητήματα, τα προβλήματα, οι λύσεις, τα εμπόδια, τα συμφέροντα και όλα αυτά που δημιουργούν τις έριδες και αυξάνουν τα μίση και τα πάθη ανάμεσα στα κράτη, είναι οι απαραίτητες δικαιολογίες ανάμειξης των σκιών στα ανθρώπινα ζητήματα.

Είναι ας πούμε οι «πύλες» εισόδου στις τρεις μας διαστάσεις, η δημιουργία προβλημάτων που αναζητούν λύσεις...και συνήθως, όπως η ιστορία διδάσκει, εφαρμόζεται η λύση δια μέσου των οπλών!

Οι πραγματικές προθέσεις λοιπόν πίσω από πολλά ζητήματα που απασχολούσαν και απασχολούν συγκεκριμένα σημεία του πλανήτη, δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που μας δείχνουν.

Για να μην το κουράσουμε…

Δεν νοιάζει τους Πειρατές αυτού του κόσμου η τριμερής ευημερία, η ανάπτυξη και η επιτυχής πορεία των επενδύσεων και της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος Κύπρου Ισραήλ.

Δε τους νοιάζει καν  αν θα ολοκληρωθεί ο αγωγός!!!!

Τους νοιάζει το εξής…..δια μέσου του Ισραήλ, και της πρόθεσης κατασκευής του αγωγού East Med, που θα εξασφαλίζει ενεργειακά την..... τελειωμένη Ευρώπη(εδώ γελάμε) , επιθυμούν να καλλιεργήσουν φιλοπολεμικό κλίμα στο Αιγαίο. 


Αυτοί που ελέγχουν το Ισραήλ, θέλουν πόλεμο ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία.

Η φάκα του πόλεμου, έχει για τυρί της την ΑΟΖ, έχει και την κατασκευή του αγωγού που πιέζει το Ισραήλ και εποπτεύουν οι ΗΠΑ.

Αν η χώρα μας πάει σε πόλεμο με την Τουρκία και οι δύο χώρες θα καταστραφούν.


Μέσα από αυτή την καταστροφή και των δύο χωρών και όχι μόνο των κακών Τούρκων, περνάνε τα σχέδια τους για την δημιουργία του Κουρδιστάν, της Μακεδονίας αλλά και με το ίδιο σκεπτικό.... σκέψου από που περνάει η επίσημη δημιουργία της Παλαιστίνης!!!

Κακός ναι ο γείτονας, αλλά μήπως υπάρχουν πιο κακοί από αυτόν και μας συστήνονται ως συνεταιράκια μας και σύμμαχοι και μας έρχονται με το τυράκι της εκμετάλλευσης του ορυκτού πλούτου;

Μήπως ρε μεγάλε θα μας υπερασπιστούν η Αμερική ή το Ισραήλ ή κι οι δύο  την ημέρα που κάποιο ας πούμε ατύχημα θα μας φέρει προ τετελεσμένων πολεμικών προετοιμασιών με την Τουρκία; 


.....ή τι νομίζεις ότι θα κάνει η Τουρκία, θα κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια και δεν θα διεκδικήσει αυτά που πιστεύει ότι της ανήκουν;

Ποιος θα σε υπερασπιστεί τότε αγαπητέ μου;;;;; αφού το Ισραήλ στην ίδια μοίρα είναι με την Τουρκία, οι μεν έχουν τους Κούρδους…. οι δε τους Παλαιστινίους και όσους βρίσκονται πίσω από αυτούς.


Ξέρουν πολύ καλά οι σκιές πότε θα μας βάλουν να μαλώσουμε με τους Τούρκους και συντονίζουν έτσι τα πράγματα, έτσι ώστε ακόμη και να ήθελαν τα συνεταιράκια μας να μας βοηθήσουν για τα συμφέροντα τους φυσικά .... να έχουν δεμένα χέρια. 

Ήδη φτιάχνουν ατμόσφαιρα μέσα σε αυτές τις δύο χώρες, ώστε την κατάλληλη στιγμή να τις απασχολήσουν με την εσωτερική ασφάλεια και τις... "φυσικές" καταστροφές!

Και το Ισραήλ και η Αμερική έχουν αντιπάλους τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό για  να απασχοληθούν...και τότε η Ελλαδιτσα μας θα είναι μόνη απέναντι στους αφηνιασμένους γείτονές της...μόνη αυτή και οι συμφωνίες της, αυτή και οι υπογραφές της οι οποίες θα στέκουν μάρτυρες και σύμμαχοι των εχθρών της.

Αυτό τον συντονισμό δουλεύουν...


Διότι την ημέρα που θα πάμε σε πόλεμο με την Τουρκία, θα είναι η ορισμένη ημέρα επίθεσης στο Ιράν.

Κατάλαβες ότι κάποιοι θέλουν να πάρουν φωτιά τα Βαλκάνια;

Θέλουν να ασχοληθεί η κοινή γνώμη και οι διεθνείς οργανισμοί με έναν πόλεμο Ελλάδος-Τουρκίας, την ίδια ώρα που θα βγάζουν από την μέση το Ιράν και θα ανάβουν μέτωπα και αλλου.

Κλείνω με το εξής,

Βενιαμίν, αγαπητέ μου….ακούγοντας την χθεσινή ομιλία σου στο Μπερ Σεβά, είπες ότι........ «Το διάστημα αυτό των ομιλιών ενέπνευσε την φαντασία μας…»

Βενιαμίν ….η φαντασία και όσοι μπορούν και την επηρεάζουν, εισέρχεται μέσω συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος στην πραγματικότητα μας.

Βενιαμίν είπες και κάτι άλλο….με ενθουσιασμό το είπες....

Θα τα πούμε, είπες, σε λίγο καιρό.....θα συναντηθούμε είπες του χρόνου.... το έτος 2019..... στην Κνωσσό…....στην Κνωσσό της Κρήτης…!!!!!! 

Ρε Πάνο, εσύ μία ημέρα πριν την επίσκεψη Τσίπρα στο Ισραήλ,  δεν δήλωσε ότι… "Θα γίνει ανακήρυξη ΑΟΖ τους επόμενους μήνες" ;


Μια ημέρα πριν Πάνο, ανακοινώνεις ότι το επόμενο διάστημα θα ανακηρυχθεί ΑΟΖ...

Μια ημέρα μετά την δήλωση σου, ο Νετανιάχου λέει ότι το επόμενο διάστημα θα πέσουν οι οριστικές υπογραφές για τον αγωγό στο..... ραντεβού της Κρήτης;...

Τι έχετε κανονίσει;

Τι σας έβαλαν ρε να συμφωνήσετε;;;;

Σας έβαλαν να ανακυρήξετε ΑΟΖ.... ταυτόχρονα  με την κατασκευή του αγωγού East Med...... από την Κνωσσό......από την Κρήτη.............;;!!!

Και σας έβαλαν να το κάνετε στον χρόνο που θα κανονίσουν άλλοι για εσάς, ώστε να βρει πάτημα ο Τούρκος να μπει μέσα όταν οι εξελίξεις θα έχουν συγχρονιστεί απόλυτα;

Ναι αλλά μέσα σε αυτές τις εξελίξεις συγχρονισμού βρίσκεται και η πρόκληση εσωτερικής αστάθειας στη χώρα μας.

Και ένας από τους λόγους που θα μας οδηγήσουν σε αυτή την αστάθεια είναι και το Σκοπιανό...για αυτό το φύτεψαν.

Όχι μόνο μας πάτε σε πόλεμο με την Τουρκία...μας ψιθυρίζετε και το πότε!

Την ίδια ώρα που έχουν ήδη ανοίξει το Αλβανικό μέτωπο και έχει παγιδευτεί και αυτό στον ιστό του χρόνου....!

Μέσα σε όλο αυτό το μηχανισμό χρονικό και εξελίξεων έχουμε εισέλθει σαν χώρα και το πολιτικό σύστημα ασχολείται με το πότε θα γίνουν εκλογές και ποιος θα κάνει τις μεγαλύτερες παροχές.

Μια ζεστή μέρα του  καλοκαιριού, όταν ο λαός έκανε τα μπάνια του,  εκεί που κρυφάκουγα στο πεδίο έπιασα κάτι...

"Το πολιτικό σύστημα της Ελλάδος θα το διαλύσουμε..."
"Το πολιτικό σύστημα και όσους το υπηρετούν  θα το παραδώσουμε σε αυτούς που τους έχουμε ξυπνήσει."

Συνεχίστε τις προδοσίες, αυτά τα λόγια άλλωστε όπως και πολλά αλλα΄ποτέ δεν θα φτάσουν στα αυτιά σας...αλλά και να φτάσουν, άλλες είναι οι φωνές που κατευθύνουν τις αποφάσεις σας, φωνές που μιλούν σε άλλες γλώσσες όχι ελληνικές.

ΥΓ1
Σε επόμενο κείμενο θα πούμε κάτι που έχει σχέση και με την Κρήτη, διότι καιρό τώρα αυτό το μέρος όπως έχουμε πει το μαυρίζουν. Και όχι άδικα, δεν μαυρίζει η νέα εποχή μέρη στην τύχη ούτε άσκοπα.


ΥΓ 2
Θα κάνουμε μια βόλτα το επόμενο διάστημα σε συγκεκριμένο κράτος, στη Σερβία....αν και μοιάζει ανοιχτό χρονικό περιθώριο δεν είναι. Κοιτώντας τις σημειώσεις μου θα το πάω  λίγο μετά τα Χριστούγεννα 26 μέχρι και τις 22 του νέου.

... άλλο ένα μέρος που εγκλωβίστηκε στο ξέφρενο ρυθμό των...πολεμικών εξελίξεων.Rick


Share:  

1 σχόλιο: