Σάββατο, Δεκεμβρίου 29, 2018

Αν κάποιες αποφάσεις δεν καταργηθούν άμεσα....
Όπως βλέπεις τα πράγματα εκεί έξω δεν αλλάζουν ,οι νοοτροπίες ίδιες, οι χαρακτήρες ίδιοι ,οι συμπεριφορές και οι αντιδράσεις ίδιες, μην πούμε και χειρότερες.

Πριν 7 μήνες σε κάποιο άρθρο, που δεν γίνετε να το βρω αυτή τη στιγμή, είχαμε μιλήσει για Παγκόσμια οικονομική κρίση, η οποία είχαμε πει ότι κορυφωθεί στη ροή του 2019.

Η κρίση αυτή, με τα παγκόσμαι χαρακτηριστικά, θα φέρει πείνα…θα φέρει κίτρινα γιλέκα και τους λαούς απέναντι από τις εξουσίες.

Αυτός ο συντονισμός γεννήθηκε στη Γαλλία το Νοέμβριο και θα τον αξιοποιήσουν!

Την κατάλληλη ώρα, όταν οι δείκτες δεν θα συνέρχονται και η παγκόσμια κοινότητα θα σοκαριστεί ακούγοντας τα Έκτακτα δελτία να μεταδίδουν την ιστορική βουτιά και το παγκόσμιο κραχ, τότε θα είναι η κατάλληλη στιγμή να αξιοποιηθεί η τεχνητή αφύπνιση.

Σίγουρα το υπάρχων σύστημα διακυβέρνησης είναι σάπιο, κάποιοι το έστησαν από πολύ παλιά έτσι για να είναι σάπιο και κάποιοι όπως είπαμε φροντίζουν να παραμείνει σάπιο.

Όχι μόνο το σύστημα της εξουσίας, αλλά και της κοινωνίας.

Αλλά η κοινωνία εκπαιδεύτηκε να κοιτάζει ψηλά και μόνο την σαπίλα της εξουσίας και να μην αναγνωρίζει την δική της και έτσι είναι πολύ εύκολο να ελέγχουν την εξουσία να ελέγξουν και την κοινωνία.

Αυτή είναι η κατευθυνόμενη αφύπνιση, η αγνοία, η άγνοια της ευθύνης και η συνενοχή που δεν υπολογίζει η σύγχρονη κοινωνία!

Είναι αυτό που δεν αλλάζει, η σκέψη και η δυνατότητα κατανόησης των συνθήκων που επικρατούν εν έτη 2018, η οποία για να είναι αποτελεσματική θα πρέπει να έχει σαν αφετηρία της την αυτοκριτική.

Έχω μπροστά μου πάλι αυτό το τεράστιο μουτζουρωμένο σημειωματάριο, και νομίζω πως...   είναι πολύ κρίσιμες οι πρώτες 20 ημέρες του νέου έτους.

Για όλο τον πλανήτη.

Αλλά και για την Ελλάδα.

Γιατί τα Βαλκάνια και η Αν Μεσόγειος βράζουν.

Οι προχθεσινές ανακοινώσεις Τράμπ όπως είπαμε, δεν είναι για ειρήνη, τις παραλληλίζω με τις ανακοινώσεις το ίδιο περίπου διάστημα πέρυσι, με την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ. Και οι δυο ανακοινώσεις μας έρχονται Δεκέμβριο και οι δυο επιθυμούν το χάος!

Στην γλώσσα του πεδίου οι ανακοινώσεις άλλα λένε και άλλα σημαίνουν.

Καταφέρνουν, την ώρα μας μπερδεύουν και μας κάνουν να νομίζουμε ότι για παράδειγμα επέρχεται η ομαλότητα στην πολύπαθη Συρία και η κοινή γνώμη εφησυχάζεται, να επικοινωνούν και μεταξύ τους.

Δύο σε ένα…και πόσο δίκιο είχε Ο Τζώρτζ Oργουελ με την φράση.. war is peace! 


Σε μια διάλεκτο με έννοιες άλλες… αλλά εκφράσεις οικίες σε εμάς, συνεννοούνται αλλά και μας προειδοποιούν, μας δίνουν ακόμη και χρόνους που αυτοί έχουν σχεδιάσει.

Και στην διάλεκτο τους  τους ακολουθήσαμε κάποιοι να μας μιλούν για την ειρήνη,να μας μιλούν και για το χρήμα!!

Θα λείψουν και τα δύο από τους ανθρώπους, θα μας τα στερήσουν αλλά οι άνθρωποι ακόμη δεν το έχουν καταλάβει, οπότε δεν το βλέπουν ή δεν θέλουν να το πιστέψουν και καταλαβαίνω..ναι,  στην εποχή των ανέσεων και της αφθονίας να μην το πιστεύεις αλλά...θα το κάνουν!

Και η Ελλάδα είναι μια χώρα που επηρεάζεται άμεσα από τις συνθήκες, από αυτά που λένε στην διάλεκτο τους και βρίσκεται σε δύσκολη θέση όχι μόνο γεωγραφικά.....γενικά.

Αυτή τη στιγμή στην εξουσία δεν είναι ο Τσίπρας...!

Είναι φαντάσου σαν να είσαι στο σπίτι σου, βράδυ αργά και ξυπνάς γιατί δίψας.

Σηκώνεσαι πας στην κουζίνα, και ακούς θόρυβο στο δωμάτιο που κοιμούνται οι γονείς σου.

Πας απέξω και φωνάζεις μπαμπά μπαμπά;

Δεν παίρνεις απάντηση και οι θόρυβοι συνεχίζουν.

Συνεχίζεις να φωνάζεις «μπαμπά μαμά είστε μέσα είστε καλά;» και πάλι δεν παίρνεις απάντηση...μα ακούς τους θορύβους αλλά δεν παίρνεις απάντηση…..πολύ απλά γιατί εκεί μέσα δεν είναι ο πατέρας σου ούτε η μητέρα σου........αλλά κάτι άλλο!

Κάπως έτσι γίνεται και με την Ελλάδα.

Αυτός δεν είναι Έλληνας πρωθυπουργός, είναι κάτι άλλο και είναι πολύ επικίνδυνο που η χώρα ίσως δεν έχει ξαναζήσει.

Δεν είναι αυτό που φαίνεται, αν σκεφτείς, κανένα κράτος αυτή τη στιγμή σε όλο τον κόσμο του κόσμο δεν έχει τέτοιο πρωθυπουργό που να είναι ενάντια στην ιδιά του την χώρα!!!

Δεν μιλάμε να μην εξυπηρετεί τα συμφέροντα της πατρίδας  του, το βλέπουμε και αλλου αυτό...αλλά  εφαρμόζει συμφωνίες και παίρνει αποφάσεις που πάνε κόντρα στα εθνικά συμφέροντα.

Το συμβόλαιο όμως που έχει υπογράψει, αυτά που ψηφίζει, σφραγίζονται με αίμα….

Νομοσχέδιο για της έμφυλες ταυτότητες=Μάνδρα

Συμφωνία των Πρεσπών= Μάτι 


Δεν το εξηγώ αλλά ξέρω πολύ καλά τι λέω και αν δεν καταργηθούν άμεσα....αυτά που θα δούμε στις οθόνες μας δεν τα έχουμε καν φανταστεί. 

Ναι στην Ελλάδα!

Έχουμε συμφωνίες και συμβόλαια που τρέχουν λοιπόν, και στις παγκόσμιες ανακατατάξεις, στην σπορά του χάους δηλαδή, η Ελλάδα δεν γίνεται να μείνει αμέτοχη.

Όχι μόνον αυτό αλλά θα τις δοθεί και ρόλος πρωταγωνιστή.

Ο χρόνος τρέχει…οι συμφωνίες και τα νομοσχέδια είναι εκεί, και κρυφακούγοντας τους ψιθύρους θα έχω το νου μου στο διάστημα του Ιανουαρίου.

Έχω μπροστά μου συγκεκριμένες ημέρες, όμως θα πάμε για αρχή από τις 1 μέχρι τις 10.

Έχω την εικόνα ότι κάτι σοβαρό μαγειρεύεται για την Ελλάδα το συγκεκριμένο διάστημα.

Το ένα μάτι κοιτάει Αιγαίο, από την αλλαγή του νέου έτους θα προσέχω πολύ το Αιγαίο!!

Το άλλο είναι στα σύνορα με την Αλβανία. 

Και αν είχα τρίτο θα το άφηνα ανοιχτό...γενικά!

Και ένα τελευταίο, σαν απορία το έχω, εάν έρθει η συμφωνία των Πρεσπών στην Βουλή τον Ιανουάριο, λέμε αν..... θα την φέρουν κοντά στις 19 Ιανουαρίου ή προς το τέλος του μήνα, κοντά στις 28;

ΕΡΩΤΗΜΑ...


Rick

Share:  

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου