Πολλά τα πάνω κάτω του mr Jones,  και ειδικά όταν η αστάθεια του στέκεται στου χρόνου τις προθέσεις, τότε τα πράγματα είναι πιο σοβαρά αλλά και πιο ξεκάθαρα.

Οι περισσότεροι εδώ μέσα έχουμε καταλάβει ότι τρέχουν πολλά και παράλληλα μέσα στο software του πλανήτη.

Κοιτώντας από ψηλά όλα όσα γίνονται, αυτά που τώρα είναι πρώτο θέμα και αυτά που περνάνε στα ψιλά αλλά είναι και τα πιο σοβαρά, βλέπεις τις προθέσεις.

Δεν είναι ένα αυτά που βλέπεις, από απόσταση όμως φαίνονται σαν ένα, αφού η απόσταση εκμηδενίσει τις λεπτομέρειες αλλά είναι ευδιάκριτη η προσπάθεια να φέρουν την αρμονία τους χάους.

Και το χάος έχει αρμονία…ναι….. μια αρμονία που την παρέχει ο χρόνος.

Αυτό που γίνετε με τους δείκτες, τους οικονομικούς , όπλο στην αρχή αθόρυβο αλλά απόλυτα καταστρεπτικό, που έχουν την εξουσία σε μια νύχτα μέσα να κάνουν τον πλανήτη να τρομάξει, έχει ξαναγίνει, και ετοιμάζεται και πάλι ο εφιάλτης αυτός να γίνει πραγματικότητα.

Μια παγκόσμια ύφεση έχει καταστρεπτικά αποτελέσματα,η τελευταία μεγάλη κρίση ήταν το 1929. 


Μέτα από δέκα χρόνια, το παιδί της οικονομικής κρίσης, ο πόλεμος δηλαδή , μεγάλωσε και ήταν ώριμο πλέον να αναλάβει τις ευθύνες του.


Γονέας Α η κρίση........ και Γονέας Β η απελπισία, για να μιλήσουμε στην διάλεκτο της νέας σας εποχής.

Πως αλλιώς λοιπόν, μιας και μιλάμε για την εποχή μας,  θα κατασκευάσουν απελπισμένους πολίτες; 

Εκεί στο παρελθόν βρίσκεται η συνταγή, και είναι γνωστή σ όλους μας αλλά δεν είμαι βέβαιος για το πόσοι μπορούν να δουν  ότι εκτελείται.

Οι εποχές πάνε και έρχονται, όπως και τα πρόσωπα....όχι όμως η συνταγή.

Όχι το γεωργικό εργαλείο που ζευγαρώνει το χωράφι ώστε το έδαφος να είναι γόνιμο για όταν σπείρουν ακραίες ιδεολογίες.

Σε αυτό το διάστημα βρισκόμαστε,έχουμε ήδη πατήσει στον δρόμο προς την παγκόσμια ύφεση.

Και το κράτος που η οικονομία του αν νοσήσει, νοσεί και ο υπόλοιπος πλανήτης, ξέρουμε ποιο είναι.

Και υπάρχουν πολλοί τρόποι να νοσήσει η οικονομία ενός κράτους, να γονατίσει που λέμε.

Το κλίμα, η αλλαγή του καιρού, το ψύχος..... γενικά τα φυσικά φαινόμενα, μα και τα αφύσικα φαινόμενα... υπάρχουν πολλές επιλογές να ξεκινήσεις να διαμορφώνεις τις συνθήκες.

Από σήμερα κιόλας και μερικές ημέρες πριν την μεγάλη γιορτή των Χριστουγέννων, θα παρακολουθώ στενά την χώρα αυτή στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και δεν είναι απαραίτητο ότι θα έχει σχέση με την οικονομία, αλλά κάτι που μπορεί να επηρεάσει την οικονομία, να ροκανίσει ακόμη λίγο τα ξύλινα πόδια της.
Άλλωστε η απελπισία δεν περνάει μόνο απ΄οτην οικονομία, το είδαμε στις 11/9/2001.

Και δίχως να υποτιμήσω τις άλλες ημέρες, θα ξεχωρίσω μια ημέρα, εκεί κοντά στην δέκατη έκτη.


Η πραγματική Black friday δεν είναι αυτή που πέρασε αλλά μοιάζει να πλησιάζει...και  μην απορούμε γιατί θέσπισαν μια φορά τον χρόνο την απόλυτη υποδούλωση στην υλή και τον απόλυτο εξευτελισμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας........ημέρα Παρασκευή.

Βλέπουν πολυ πιο μπροστά από εμάς, άλλωστε είναι οι σκηνοθέτες, και η συγκατάθεση μας είναι η συμμετοχή μας στις "γιορτές τους", είναι βαρόμετρο η επιλογή μας, αν δηλαδή σταθούμε στην ουρά για ώρες για μια τηλεόραση Samsung ή ένα smart phone σε μισή τιμή.

Μια μέρα μετά την πραγματική Μαύρη Παρασκευή ή σκέτο Παρασκευή... όσοι είδαμε να στέκονται στα καταστήματα από το προηγούμενο βράδυ, αυτή τη φορά θα στέκονται στην ουρά στους φούρνους για......ψωμί, και όχι σε......... προσφορά!

Είπαμε ότι οι λέξεις έχουν δύναμη, οι έννοιες πίσω από αυτές κρύβουν πολλά αλλά και μαρτυρούν πολλά.

Δεν είναι τυχαία η χρήση τους, όπως δεν είναι και τυχαία η μαυρίλα μιας ημέρας στο 11 του χρόνου. 

Η ημέρα του 11ου μήνα όπου η  ύλη και όσοι την ελέγχουν γιορτάζουν....πανηγυρίζουν την απόλυτη εξουσία επάνω στον άνθρωπο...η Black friday που πέρασε την λες και παγκόσμια ημέρα εξουσίας τη ύλης. Θα ήταν ίσως πιο πατελονάτο να την αποκαλούσαν έτσι.
Αλλά τους αρέσει να παίζουν με τις λέξεις...

...κρατάμε την ημέρα Παρασκευή

......κάποιο ξημέρωμα ΠαρασκευήςRick
Share To:

Post A Comment:

0 comments so far,add yours